Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy dohányzom?
Nem kell elmondanod.
Amíg nem tudják,addig jó.
Sosem értettem,hogy az igénytelen,dohányos szülőket miért zavarja,ha a gyerekük is épp olyan lesz ,mint ők,hiszen a szülő mutatja elviekben a példát az utódoknak.
Ezzel persze nem azt akarom mondani,hogy minden dohányos szülőnek ugyancsak cigarettázni fog a gyereke,de kb.80%-uknak igen.Legalábbis én a körülöttem lévőknél ezt tapasztalom.Elég ritka az olyan gyerek,akiben van tartás és nem megy a szülei után cigi témában.
Mondd csak el nekik,nagyon hamar bele fognak törődni.Lassan amúgy is nagykorú vagy,akkor meg már mindegy lesz.
"persze nem jó dolog, de nem divatból csinálom" - akkor minek?
"meg nem is sokat" - a drogok természete, hogy egyre többet és többet akarsz belőlük. Senki se napi 20-25 szállal kezdte (ami a tipikus fogyasztása a dohányosoknak).
Olvasd el Allen Carr EASYWAY könyvét, ő elmagyarázza az okokat, miért gyújt rá a dohányos, és azt is, hogy ezek miért tévedések és illúziók egytől egyig.
Egyik jó hasonlata: dohányozni olyan, mint szűk cipőt hordani csak azért, hogy megkönnyebbülj, mikor leveted. A szűk cipő a nikotin-elvonás. A baj az, hogy a cigaretta ezt a valóságban nem megszünteti, hanem okozza...
Addig jó, amíg otthon nem gyújtasz rá, míg van valami kontroll. Onnantól kezdve, hogy otthon is dohányzol, nem 4 szálat, hanem 14et, később 24et fogsz elszívni. Még most próbáld meg lerakni, mert k@bszott nehéz lesz később. Én talán 15 éves lehettem, amikor rászoktam teljesen ( értsd: otthon is rágyújtottam már ) és már nagyon bánom, hogy nem hallgattam anyámra, aki addigra már évek óta nem dohányzott. Majdnem 10 évvel később tettem le, azért, hogy a kisbabám ne veszélyeztessem es ez hatalmas motivációs erő. Egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy nem hagyom abba a dohányzást, de rohadt sokat szenvedtem vele. Még most hagyd abba, később hálás leszel magadnak érte!
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!