Leégett a pipám kürtője. Valamit rosszul csinálok?
Hát ehhez jó lenne képet is látni, tudni hányszor volt összesen kb használva a pipa, vagy legalább, hogy milyen régóta van használatban... Ezek a kategóriák szerintem általában körtefából vannak. A legvalószínűbb, hogy nem lett jól bejáratva a pipa és nem volt elegendő a szénréteg vastagsága, hogy megvédje a pipa anyagát.
Remélem tudtam picit segíteni, ha van további kérdésed, szívesen segítek!
Nem is gondoltam rá, hogy a pipát bejáratni is kell... Köszönöm az ötleteket!
Most az jutott eszembe, hogy talán inkább vizipipát veszek, bár azt csak otthon tudnám használni. A körtefának mindenképpen utánanézek!
Ha olyan pipát akarsz, ami garantáltan briargyökérből van minimum 6000 ft fele kell keresgélni, de ott már oda kell figyelni a bejáratásra tényleg, de meghálálja, ha nem kevered össze vissza a dohányokat benne, nagyon jó ízt ad mellé. Keress cikkeket a pipázásról, találni bőven, megvan a maga tudománya...
Bejáratásról annyi, hogy nekem a legjobban bevált a 10 fél tömet az elején és 10 teljes tömet utána. Ezekre nagyon odafigyelni, hogy egyszer se forrósosdjen fel a pipa odáig, hogy már kellemetlen legyen megmarkolni hosszabb ideig. Inkább sok újragyújtás.
De eleinte inkább vennék egy Missouri csutkapipát, azt nem kell járatni, de lehet rajta gyakorolni.
És sose használd lehetőleg egy nap egynél többször a pipád, mert hamar megsavanyodhat, ha nem hagyod szépen kiszáradni, illetve megrepedhet stb... Minden használat után szigorúan ki is kell takarítani...
Köszönöm!
Ja, és ment a zöld pacsi mindenkinek! :-)
Még Budapesten is komolyan meg kell válogatni, hogy hol keressek, mert egy átlagos kis (18)as "nemzeti" dohányboltban örülhetek, ha van egyáltalán pipa. na mindegy, ezt még megoldom...
Viszont közben az merült fel bennem (miközben a vízipipákról tájékozódtam) hogy a hagyományos hordozható pipák közül is volt régen olyan, aminek porcelánból volt a kürtője. (A vízipipáknak most is.)
Nyilván vigyázni kell rá, mert törékeny, és biztos sokkal drágább is, -- de kapható ilyen? És a nyilvánvaló hátrányain kívül van más is, amire oda kell figyelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!