Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Édesanyám nagyon fullad mitől...

Édesanyám nagyon fullad mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Édesanyám 35 évig erős dohányos volt naponta 3 doboz cigarettát elvszívott. 2003-ban véglegesen lemondott róla. Amióta leszokott azóta az állapota nagyon sokat romolott. Amíg dohányzott egyáltalán semmi baja nem volt a köhögésen kívül. 1 évre rá ahogy lemondott a cigiről elkezdett fulladni kezdetben még alig volt észrevehető és ahogy telt múlt az idő egyre jobban kezdett fulladni. Nagyon megijedtünk és elvittük kivizsgáltatni. A tüdején találtak egy fekete kis foltot amit kivizsgáltak. 1 hétig bent feküdt a kórházban a tüdő osztályon és mindenféle vizsgálatot elvégeztek rajta. Szerencsére daganatot nem találtak nála az a fekete volt régi tüdőgyulladás maradványokból állt össze amit nem feküdt ki. Voltunk Budapesten is PET CT-n ott se találtak daganatot nála. Azt mondták ez a cigaretta miatt van meg ugye nem is fiatal már 65 éves. Azóta is jár kontrollra a tüdő osztályra. Van neki 2 pipája amit használnia kell. De sajnos azok sem igazán hasnzálnak neki és édesanyám ahogy észrevettem egyre rosszabb állapotban van. Mihelyt terhelésnak van kitéve a szerevezete már fullad. De egyre jobban sajnos és nem tudom,hogy miért van ez :( Eddig csak akkor fullad ha dombon kellett mennie de most már alig tesz meg 2 lépést már rosszul van egyszerűen a menés is nehezére esik már. Sőt annyira fullad,hogy még a szája is belilul meg remeg a felső teste. Nem tudjuk mi lehet a baja de sokan a szívre gyanakodnak. Azt mondják,hogy lehet nem is a tüdejével van a gond hanem a szívével. Mert ugye az mozgatja az egész szervet és ha terhelést kap akkor azonnal fullad. Mit kéne tenni? Milyen orvoshoz kéne vinni? Nagyon féltem őt mert egyedül is lakik a testvérem is távol vannak tőle így ők se tudják nagyon bevinni a kórházba. Édesanyám meg nagyon makacs ő magától úgyse megy be.
2017. jún. 19. 07:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a szívével van valószínűleg a gond, akkor kérjetek betutalot háziorvostól kardiológiára
2017. jún. 19. 07:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Eléggé komplex dolog a tüdő. Én COPD-re gyanakodnék. Gyanítom a tüdejében van pangás, ami megterheli a balszívfelét, söntölődik a vére is, kevés az oxigén. Habár a COPD-s betegek esetében alapból kevés az oxigén.

Szóval lehet szívelégtelenség, sürgősen orvoshoz vinném, kardiológushoz!

Nincs szörtyögés a tüdőben? Ha felemeli a karját, akkor a kézháti vénák "kiürülnek"vagy ugyanolyan duzzadtak, mint amikor lógatja?

2017. jún. 19. 09:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Bocsi utolsó hozzászóló de én nem értek ezekhez a dolgokhoz. Csak azt tudom hogy anyám nem jól van alig tesz két lépést már fullad.Pedig szegény már 13 éve letette a cigit. Akkor kardiológushoz kéne vinni?
2017. jún. 19. 14:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, de azonnal
2017. jún. 20. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!