Szülők! Mit szólnátok ahhoz ha a 15 éves lányotok néha rágyújtana?
Azt gondolnám,hogy valamit elrontottam.
Azt hittem,hogy az én lányom intelligensebb ennél,mintsem,hogy hagyja,hogy a cigaretta szabályozza az életét.
Hibáztatnám magam,amiért nem jutottam el arra a szintre a lányommal,hogy megbeszélje velem ha valami gondja van.
Mindenki így kezdi, hogy pár szál eleinte, aztán már megvan a napi egy doboz is ha nem több. Nem kioktatás, én is szívom sajnos. Jobb ha el sem mondod, mert nincs épeszű szülő aki hagyná 15 évesen, másrészt hatalmasat csalódnának benned.
Jobb ha el se kezded, mert iszonyat nehéz letenni!
20/l
Elmondanám neki hogy milyen káros az egészségre és hogy jócskán megrövidíti a várható élettartamot.
Ha ezután is csinálni akarja akkor tegye, úgy sem tudnám leszoktatni róla.
"Szerintem ez azert nem sok" - valamiért több tízmillió ember van a világon, aki azt hitte, hogy ő, csak ő egyedül majd nem fog rászokni a cigire, ha szívja. És egynek se lett igaza.
(Olyan ez, mint az alkoholistáknál az a vágy, hogy újra normális alkoholfogyasztók legyenek. Mindenki azt hiszi, hogy neki, csak neki majd sikerülni fog. És egyiknek se lett még igaza.)
Lenyugtat?
Amikor az első szálat szívtad, még nem volt ilyen hatása, igaz? Akkor mi történt? Nem ugyanazt szívod most is, mint legelőször?
Ha "lenyugtat", az annak a jele, hogy kezdesz függővé válni.
Heti 2-3 szállal kezdtem, fél év múlva már napi 10 szál cigi kellett...
Kérdésedre a válasz: a dohányzás nem 15 éves gyereknek való, főleg nem lánynak, még ráérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!