Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szülök! Mit szólnátok, ha a...

Szülök! Mit szólnátok, ha a gyereketek bevallaná, hogy dohányzik 15évesen?

Figyelt kérdés
1hete dohányzom és valahogy el kellene mondanom neki.Úgy gondolom jobb ha tőlem tudja meg,mint mástól.
2012. nov. 10. 08:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem vagyok szülő de az biztos hogy az állam a padlón koppanna. Nem akarok szentbeszédet tartani de rohadt nagy baromságot csinálsz.
2012. nov. 10. 09:11
 2/11 anonim ***** válasza:
91%

Megvonnám a zsebpénzt. Nem adnék neki semmi pénzt. Azt enné, inná ami van otthon.

Amellett beszélnék is a fejével. A fő baj ugyanis az, hogy aki ebben a korban rászokik, az felnőttként nagyon nehezen tud leszokni róla, vagy nem is tud! Az egészségkárosító hatást nem kell ecsetelnem, amellett iszonyatos sok pénzt visz el.

Érnek annyit azok a haverok neked, hogy az ő kedvükért te is "vagány" legyél?

2012. nov. 10. 09:13
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

nem vagy normális (a továbbiakhoz: 40 éve szívom, és nem tudom letenni)

ne azon gondolkodj hogyan mondd el nekik, hanem dobd el jó messze, még meg tudod tenni egy hét után ... én nem orvosként, hanem tapasztalatból mondom, hogy ne szívd ... ha újra játszhatnám az életem, akkor csak egy dolog lenne amit nem tennék meg ... nem gyújtanék rá 14 évesen, mert a többiek is szívják, mert attól vagyok nagyfiú

de a te életed, te szúrod el ... mondjuk, ha a fiam bejelentené (az egyik most 13) akkor talán azt csinálnám mint apám anno a bátyámmal: leültette a tv elé és megkínálta Munkással (goromba cigi volt), azt elszívta, megkínálta a következővel, aztán elfogyott fél dobozzal, és közben néhányszor ment hányni is ... aztán nem dohányzott

2012. nov. 10. 09:16
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Jókor szoksz rá, még a nagy dohányosok is csomóan lerakják a cigiárak miatt. Hogy a kérdésedre válaszoljak, én egy nagy büdös maflást lekevernék neked, és pénzt nem látnál tőlem az fix.
2012. nov. 10. 09:19
 5/11 A kérdező kommentje:
értem,köszönöm!hát megpróbálom akkor letenni!
2012. nov. 10. 09:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy "megpróbálom"? Senki nem tart fegyvert a fejedhez hogy szívd, úgyhogy szerintem az lebegjen a szemed előtt hogy érettségiig simán elszívnál így 7-800 ft-onként egy autó árát.
2012. nov. 10. 10:01
 7/11 anonim ***** válasza:

Én felnőtt vagyok még mindig nem tudják. Amiről nem tudnak abba belekötni sem bírnak.. :)

na meg ugye amit nem tud valaki az nem is fáj neki..

2012. nov. 10. 11:20
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

Én is dohányoztam és nagyon nehéz volt letenni. 20 éves korom körül kezdtem.

Vannak kérdéseim:

Miért kezdtél el dohányozni?

Ki fizeti a cigit,amit megveszel?

Hozzáfűzni valóm, nem szent beszédként akarom egyáltalán leírni:

Azt írtad 15 éves vagy. Még fejlődésben van a szervezeted, mindened nő, a tüdőben lévő szövetek is. A bejutott koromszemcsék és egyéb égés termékek sajnos belenőnek a tüdőszövetbe, mint egy kitetoválod magad. Hamarosan szép fekete, sercegős tüdőd lesz. Ez a biológia törvénye, ami rád is és az összes dohányzó emberre vonatkozik. Nem akarlak elrettenteni, illetve dehogyis nem

/ pedig nekem aztán semmi érdekem nem fűződik hozzá/ , de ha ne adj Isten véletlenül 34 éves korodban tödőrákod lesz, mert ugye akkor már 19 éve dohányzol majd, azaz több ideje,mint ahány éve most élsz a Földön és jönnek a tünetek. Először csak köhögés, aztán egyszer csak a markodban látod a véres kis felköhögött tüdőcafatkáidat

Érdekes lesz és hidd el senki nem fog érte irigyelni.

Ez persze nem biztos hogy így lesz, de most erre gyúrsz. És nincs kiírva a homlokodra, hogy veled ez esetleg nem fog megtörténni.Igaz az sem, hogy megfog. Saját döntés.

Van még egy kérdésem bocsi. Ha majd a Te 15 éves gyermeked áll eléd, hogy dohányzik, Te mit fogsz mondani Neki? Bár az jobba érdekelni, hogy mit fogsz érezni ott bent a szíved mélyén?

Remélem nem bántottalak meg, csak én már láttam néhány fiatal tüdőrákos beteget. Egyik sem mondta, hogy neki jót tett a dohányzás.

2012. nov. 10. 12:34
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm!Most jobban belegondoltam,hogy mik is lehetnek a következményei...mostmár biztos,hogy le fogok szokni.köszönöm a válaszokat!
2012. nov. 11. 11:43
 10/11 anonim válasza:
Dobd el a cigit. Mivel egy hete szívod, nagy gondok még nem lehetnek a leszokással :) Helyette sportolj valamit. Mondjuk bringázz, vagy fuss, vagy korcsolyázz, vagy bármi más!
2012. nov. 24. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!