Ha az e-cigi liquid-ből véletlen lenyeltem egy picit abból lehet valami bajom? Mennyire mérgező a szervezet számára?
Lipton jól írta, sokat kell a liquidből fogyasztani hogy az tényleg mérgezéshez vezessen.
Max. menni fog a hasad egy kis időre, de szerintem nem nyeltél le olyan mennyiséget.
"véletlen lenyeltem egy picit"
Valld be, hajtott a kíváncsiság, és szándékosan megkóstoltad. :D
Egyébként különösebb bajod nem lesz tőle, de csak egy tanács, legközelebb előbb érdeklődj, hogy mérgező egy a löty, minthogy megkóstolod. Érdekesség: Szerinted a sok (több ezer) mérgező anyag élettani tulajdonságait honnan tudják? Onnan, hogy már mindegyikre jutott néhány ember, aki sajnos megmérgeződött, és jó eséllyel bele is halt. Te ne gyarapítsd a statisztikát. A kétéves gyerekeknek már azt tanítják, hogy semmilyen ismeretlen hatású növényt, bogarat nem veszünk a szánkba, mert valamelyiknél már az is késő, ha kiköpöd.
A nikotin halálos mennyisége egy adagban elfogyasztva 20-100 mg. Nagyon gyorsan lebomlik a szervezetben, így kis adagokban egyébként naponta a halálos adag többszöröse is elfogyasztható anélkül, hogy bármilyen problémát okozna.
Az EU-ban a legnagyobb megengedett tartálykapacitás 2 ml, ha tehát egy viszonylag erős, 12 mg/ml nikotin tartalmú folyadékod van, és kiiszod a tartály teljes tartalmát (24 mg nikotin került a szervezetedbe), akkor az már elvileg halálos is lehet. Ha épp csak a nyelvedre került egy kicsi, akkor semmilyen hatásra nem kell számítanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!