Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha az e-cigi liquid-ből...

Ha az e-cigi liquid-ből véletlen lenyeltem egy picit abból lehet valami bajom? Mennyire mérgező a szervezet számára?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 23. 11:55
 1/7 A kérdező kommentje:
nikotin is volt benne.
2017. ápr. 23. 11:55
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
Ez a kérdés hogyhogy nem fogalmazódik meg benned, amikor letüdőzöd a gőzét?
2017. ápr. 23. 12:20
 3/7 Lipton. ***** válasza:
Ha nem fél litert, és nem 18mg-nél erősebb liquidet nyeltél, akkor nagy problem nem lehet.
2017. ápr. 23. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Lipton jól írta, sokat kell a liquidből fogyasztani hogy az tényleg mérgezéshez vezessen.

Max. menni fog a hasad egy kis időre, de szerintem nem nyeltél le olyan mennyiséget.

2017. ápr. 23. 13:09
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

"véletlen lenyeltem egy picit"

Valld be, hajtott a kíváncsiság, és szándékosan megkóstoltad. :D

Egyébként különösebb bajod nem lesz tőle, de csak egy tanács, legközelebb előbb érdeklődj, hogy mérgező egy a löty, minthogy megkóstolod. Érdekesség: Szerinted a sok (több ezer) mérgező anyag élettani tulajdonságait honnan tudják? Onnan, hogy már mindegyikre jutott néhány ember, aki sajnos megmérgeződött, és jó eséllyel bele is halt. Te ne gyarapítsd a statisztikát. A kétéves gyerekeknek már azt tanítják, hogy semmilyen ismeretlen hatású növényt, bogarat nem veszünk a szánkba, mert valamelyiknél már az is késő, ha kiköpöd.

2017. ápr. 24. 17:43
 6/7 bencebacsi1 válasza:

A nikotin halálos mennyisége egy adagban elfogyasztva 20-100 mg. Nagyon gyorsan lebomlik a szervezetben, így kis adagokban egyébként naponta a halálos adag többszöröse is elfogyasztható anélkül, hogy bármilyen problémát okozna.

Az EU-ban a legnagyobb megengedett tartálykapacitás 2 ml, ha tehát egy viszonylag erős, 12 mg/ml nikotin tartalmú folyadékod van, és kiiszod a tartály teljes tartalmát (24 mg nikotin került a szervezetedbe), akkor az már elvileg halálos is lehet. Ha épp csak a nyelvedre került egy kicsi, akkor semmilyen hatásra nem kell számítanod.

2017. ápr. 27. 19:55
 7/7 anonim válasza:
Hát inkább óvatosan vele, nagy bajod nem lehet tőle, de nekem egy jó torokfájást meg köhögést okozott pár napig, 10mg-es kevert liquid volt és két csepp került a szájba, elf ujraöltés közbe.
2022. márc. 17. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!