Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A fű milyen hatással van az...

A fű milyen hatással van az izgulós emberekre?

Figyelt kérdés
Sokszor hallottam, hogy lenyugtat stb. de kéne valami biztosabb információ is, olyantól aki képben van a témával. Én elég izgulós vagyok, de a mindennapi életben is megkeserít ez, szorongok, különböző kapcsolatban kerülök emberekkel, beszélnem kell előttük stb. akkor egyszerűen kalapál a szívem, émelygek, ilyen testen kívüli élményem van. Gondoltam a fűre, hogy az nyugtat (ha tudtok mást, akkor mondhatjátok), de nyilván erre az ismeretemre nem akarom alapozni azt, hogy jó/rossz/semleges hatással lenne-e a problémámra. Mondjuk van egy szituáció, ahol emberek előtt kell beszélnem, egy színpadon. Amúgy nekem folyamatosan kalapálna a szívem, főleg az elején, szoronganék, nem tudnék természetesen beszélni, elcsuklana a hangom stb.-stb. kb. mint ahogy egy filmben szokták ezt klasszikusan mutatni, ha valakinek lámpaláza van. Nekem bármilyen nem természetes emberek közti kapcsolatteremtés során lámpalázam van, ha kötetlenül beszélek egy jó ismerősömmel akkor jó, de ha már beszélnem KELL, vagy ismeretlenekkel, vagy szerepet kell eljátszanom, vagy atrocitás van vagy akármi, akkor nem tudok lelazulni. Na, erre jó lenne pld. a fű, képes lennék utána úgy kiállni a színpadra, mintha a legjobb barátommal beszélnék és neki vázolnám fel a mondandómat? Tudatosan nem tudok rá hatni, hiába nyugtatom magam, ha olyan a szituáció, mint a gép beindulok csettintésre. Rém idegesítő...

2017. márc. 3. 19:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
felejtsd el a füvet,ha ilyen vagy. amúgy ezt kinövöd, ne aggódj. a füvet meg amúgy is felejtsd el , nem csak ezért :D
2017. márc. 3. 19:17
 2/12 anonim ***** válasza:
azért írom ezt, mert tapasztalatból mondom, hogy ugyan ezért csináltam én is és hát nem épp kellemes élménnyel zárult az éjszaka. felerősítheti ezeket a benned lappangó feszültségeket és ráparázhatsz elég szépen.
2017. márc. 3. 19:20
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem tudhatod. Lehet hogy megnyugtat de van olyan aki teljesen kiborul tőle. Mivel szerintem te alapból izgulós vagy még paranoiásabb,izgulósabb leszel de mint mondtam nem lehet megmondani. Próbálj meg más megoldást keresni, azt nem lehet csinálni hogy minden izgulós helyzet előtt szívsz egy jót.
2017. márc. 3. 19:21
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem mindegyikre van jó hatással. Ahogy a különböző drogok bad trippet okozhatnak, úgyis kisebb százalékban amúgy, de a fű is okozhat. Én pl. nagyon szarul éreztem magam, amikor füveztem. Teljesen kiszáradtam, pánik tört rám, minden bajom volt, beszélni sem tudtam, csak hebegtem habogtam, kicsit meg is ijedtek a többiek akik ott voltak. Úgyhogy nekem nem jött be. Én sem vagyok társasági típus, a többiek azt hitték ezzel oldani tudják a feszültséget, de úgy látszik vannak emberek, akik egyszerűen ilyenek, nem társaságiak, és akik alapjárton kicsit feszültebbek, és igen, lehet hogy a fű sem fog segíteni. Nem tudok mit mondani, menj el matematikusnak. Vagy valamilyen olyan helyre, ahol nem kel sokat beszélni, meg haverkodni, csak dolgozni. De most komolyan, igazából sajnálom az olyan embereket, akik úgymond nem tudnak annyira társasági módon viselkedni, de hidd el, akiket nem old fel az, hogyha kedves vagy vele, mert alapjáraton egy halkabb személyiség, az nem biztos, hogy fű után partyállat lesz. Sőt, biztos hogy nem lesz az.
2017. márc. 4. 00:54
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor hanyagolom, esetleg ha később kipróbálnám, akkor majd megtapasztalom, de most biztos nem fogom erre orvoslásként használni. Ha kedvesek velem, meg kialakul egy mély, kötetlen kapcsolat, akkor nagyon sokat tudok beszélni, és meglepően társasági tudok lenni, de az a baj, hogy a felszínen képtelen vagyok kezdeményezni, vagy jópofiskodni. Még azt se mondanám, hogy ne lennék barátkozósabb, mert valahogy mindig elég sok barátom volt (szerencsére), és szeretek is velük lenni, csak ezek a helyzetek nekem kiborítóak. Az a baj, hogy ilyenkor túlságosan átgondolom, próbálok biztosra menni, hogy majd mit fogok mondani stb. és pont ettől a túltervezéstől görcsölök rá túlságosan. Volt már olyan, hogy mondjuk középiskolába pár éve, megtanultam egy tananyagot szünetbe, tudtam hogy az kb. elég lesz a hármasra, mert nem volt a teljes, nyugodtan kimentem, jól álltam a tantárgyból, ha nem lett volna meg a hármas, az se lett volna tragédia, elmondtam, és picit se izgultam. Mondjuk akkor úgy feleltetett a tanár, hogy csak neki mondtam. Erről a túltervezésről kéne leállnom, az a baj, hogy az életben is mindig mindenben biztosra akarok menni, tehát pld. csak úgy ülök le tanulni, ha tudom, hogy ez biztos hogy eredményes lesz, meg is fogom érteni stb. Ezért volt hogy pont emiatt elhanyagoltam egy-két tantárgyat, mert akkor nem értem, és inkább bele se kezdek, mert nem biztos, hogy magamtól megérteném, pedig lehet, csak nem biztos... Meg az is egy ilyen rosszullétem, hogy egy magánbeszélgetésbe az a jó, hogy ha valami hülyeséget mondasz, vagy össze-vissza belegabalyodsz és hasonlók, akkor sincs semmi baj, kötetlen az idő, csak 1-2 ember hallgat, akik úgy se ítlékeznek e felett... de ha mondjuk az osztály előtt kellett valamiről véleményt alkotnom, mindig izgulok hogy most van max. 3 percem beszélni, és ha valami hülyeséget mondok, akkor kinevetnek, akkor gondolkodok azon, hogy-hogy kéne a legfrappánsabban és legirányozottabban felvezetni amit gondolok és ettől lesz az egész olyan mesterkélt... borzasztó vagyok, ugye xD?
2017. márc. 4. 10:37
 6/12 A kérdező kommentje:
Amúgy nem azért kérdeztem, mert valójában ki szeretném próbálni, és ezt bujtatom ebbe... örülnék, ha nem kellene kipróbálnom inkább soha, nem vagyok annyira oda az ilyen dolgokért, alkoholt is max. pici mértékben szoktam inni, nem voltam még részeg, cigizni se cigiztem... a fű amúgy olyan káros a tüdőre mint a cigi? Mondjuk ritkábban szívod, de pld. ha igen, akkor ezért se próbálnám ki, nem szeretem károsítani magam. Szóval a drogok közül a fű kb. az amit még csinálnék, feltéve ha segítene, egyébként valszeg azt se.
2017. márc. 4. 10:41
 7/12 anonim ***** válasza:
Már leírtuk, hogy nem segítene. Fejlődő szervezet vagy, ha a tüdődre nem is, de más veszélyei lehetnek rád nézve. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy amit leírtál azon ne lehetne változtatni, kérdezz meg valakit, aki tud segíteni.
2017. márc. 4. 17:19
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha lenne fűbolt, ahova bemész és kiválasztod a neked megfelelő fajtát akkor azt tanácsolnám hogy főleg Indicát szívjál. Lenyugtat és leszedál viszont végig képben vagy.
2017. márc. 4. 18:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Én is izgulós, stresszelős ember vagyok, és füvezni is szoktam néha. De a lámpaláz csökkentésére ez egy hülye módszer, nem is értem, hogy mit akarsz, nappal betépve intézkedni, előadást tartani? Na ne szórakozz.

A füvezés pont nem ilyen helyzetekre való, hanem kellemes, nyugis dolgokra, szabadidőben. Ha krónikus szorongásod, lámpalázad van, arra legfeljebb béta-blokkolót szedj, a lehető legkisebb dózisban, és természetesen csakis receptre, tehát ha az orvos is egyetért. Nem egészséges dolog stresszelni, tehát az óvatos, túlzásba nem vitt, alacsony dózisú nyugtató hasznos lehet, de csakis orvosi felügyelet mellett, és csak szükséghelyzetekben (pl. előadás előtt), nem állandóan.

2017. márc. 4. 19:29
 10/12 anonim ***** válasza:

"de az a baj, hogy a felszínen képtelen vagyok kezdeményezni, vagy jópofiskodni"

Na ezzel én is így vagyok. valaki rögtön úgy tud viszonyulni a másikhoz, mintha már évek óta ismernék egymást. Én erre képtelen vagyok, nem azért, mert viszolygok tőlük vagy ilyesmi, csak egyszerűen az adott helyzetben képtelen vagyok pl. úgy röhögcsélni mindenen, meg olyan fura, nehéz elmondani. Sok évbe telt, de rájöttem, hogy az emberek úgy barátkoznak, meg.. erősítik meg egymásban a barátságot (nemtom másképp megfogalmazni), hogy akármin röhögnek. Mond valaki valamit, röhög a másik. Ha a másik mond valamit, akkor meg amaz röhög. Értitek, én nem vagyok ilyen típus, beszélek ha kell, de nemtom... Nem vagyok az a röhögcsélős típus. Sajnos sokan azt hiszik, hogy haragszom rájuk vagy ilyesmi, azért nem röhögök, pedig nem. Nemtudom mitől van, most mondok valamit, így csatlakoznak az agyamban a neuronok, vagy akármik, érted, ilyen vagyok. Nincs mese. Mondták már hogy unalmas vagyok, hát bameg, az vagyok, nem tudok mit csinálni. Én annak a híve vagyok, hogy leülünk, aztán nyugodtan dumálunk valami közös témáról. Nem pedig hogy a fél utca zeng a röhögéstől meg a... mittudomén mitől. És ezen a fű sem segít. Főleg hogy sok füves halál nyugodt. Akik meg hangosan ordítva beszélgetnek, meg röhögnek, meg hangoskodnak, meg ordibálnak, azok nem nyugodtak! Csak esetleg így akarnak rávenni, hogy legyél olyan mint ők. Ők már csak azért sem lehetnek nyugodtak, mert b*ssza az agyukat, ha te nem röhögsz velük ordítva. A nyugalom, és amit ők csinálnak, az két külön fogalom. Te sem vagy nyugodt, én azt mondom, kezd el gyúrni, futni tornázni, mozogni, akármi, mert az sokat lendíthet az önbizalmodon, meg hogy hogyan állnak mások hozzád. Aztán utána már lehetsz olyan velük, amilyennek szertnének. Ha akkor fogadnak csak el, ha ordibálsz velük, vagy csak akkor tisztelnek, ha félnek tőled, akkor legyen, akkor be kell őket fenyíteni, aki meg normális, azzal majd te is az leszel, sajnos más mód nincs.

2017. márc. 4. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!