A fű milyen hatással van az izgulós emberekre?
Én is izgulós, stresszelős ember vagyok, és füvezni is szoktam néha. De a lámpaláz csökkentésére ez egy hülye módszer, nem is értem, hogy mit akarsz, nappal betépve intézkedni, előadást tartani? Na ne szórakozz.
A füvezés pont nem ilyen helyzetekre való, hanem kellemes, nyugis dolgokra, szabadidőben. Ha krónikus szorongásod, lámpalázad van, arra legfeljebb béta-blokkolót szedj, a lehető legkisebb dózisban, és természetesen csakis receptre, tehát ha az orvos is egyetért. Nem egészséges dolog stresszelni, tehát az óvatos, túlzásba nem vitt, alacsony dózisú nyugtató hasznos lehet, de csakis orvosi felügyelet mellett, és csak szükséghelyzetekben (pl. előadás előtt), nem állandóan.
"de az a baj, hogy a felszínen képtelen vagyok kezdeményezni, vagy jópofiskodni"
Na ezzel én is így vagyok. valaki rögtön úgy tud viszonyulni a másikhoz, mintha már évek óta ismernék egymást. Én erre képtelen vagyok, nem azért, mert viszolygok tőlük vagy ilyesmi, csak egyszerűen az adott helyzetben képtelen vagyok pl. úgy röhögcsélni mindenen, meg olyan fura, nehéz elmondani. Sok évbe telt, de rájöttem, hogy az emberek úgy barátkoznak, meg.. erősítik meg egymásban a barátságot (nemtom másképp megfogalmazni), hogy akármin röhögnek. Mond valaki valamit, röhög a másik. Ha a másik mond valamit, akkor meg amaz röhög. Értitek, én nem vagyok ilyen típus, beszélek ha kell, de nemtom... Nem vagyok az a röhögcsélős típus. Sajnos sokan azt hiszik, hogy haragszom rájuk vagy ilyesmi, azért nem röhögök, pedig nem. Nemtudom mitől van, most mondok valamit, így csatlakoznak az agyamban a neuronok, vagy akármik, érted, ilyen vagyok. Nincs mese. Mondták már hogy unalmas vagyok, hát bameg, az vagyok, nem tudok mit csinálni. Én annak a híve vagyok, hogy leülünk, aztán nyugodtan dumálunk valami közös témáról. Nem pedig hogy a fél utca zeng a röhögéstől meg a... mittudomén mitől. És ezen a fű sem segít. Főleg hogy sok füves halál nyugodt. Akik meg hangosan ordítva beszélgetnek, meg röhögnek, meg hangoskodnak, meg ordibálnak, azok nem nyugodtak! Csak esetleg így akarnak rávenni, hogy legyél olyan mint ők. Ők már csak azért sem lehetnek nyugodtak, mert b*ssza az agyukat, ha te nem röhögsz velük ordítva. A nyugalom, és amit ők csinálnak, az két külön fogalom. Te sem vagy nyugodt, én azt mondom, kezd el gyúrni, futni tornázni, mozogni, akármi, mert az sokat lendíthet az önbizalmodon, meg hogy hogyan állnak mások hozzád. Aztán utána már lehetsz olyan velük, amilyennek szertnének. Ha akkor fogadnak csak el, ha ordibálsz velük, vagy csak akkor tisztelnek, ha félnek tőled, akkor legyen, akkor be kell őket fenyíteni, aki meg normális, azzal majd te is az leszel, sajnos más mód nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!