Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tudtátok letenni ezt a...

Hogyan tudtátok letenni ezt a k**tt cigarettát?

Figyelt kérdés

4-5 éve szívom, és már tényleg nagyon unom érzem is a rengetek rossz mellékhatását.

-szarabbúl kapok levegőt.

-fásult az arcom.

-fáradékony vagyok.

-nem érzek annyira dolgokat (itt a szexre is értem)

-merevedési zavarokat is okozott.

-.- szóval tényleg gyűlölöm már szó szerint az egész, már 5 ször próbáltam leszokni de max 4 napig bírom, szédülök, idegbeteg vagyok(nagyon) meg ilyesmi.

Legszívesebben azonnal letenném, hát de tényleg valami mocskos nehéz már ....eddig kb 1-1,5 dobozt szívtam el naponta.

Tudtok valami tippet (lelki dolgokra is gondolok), mert ott van szerintem a legtöbb probléma ezzel kapcsolatban.

Továbbá nektek hogyan sikerült, ha dohányoztatok?

Köszönöm a segítséget ! 24f

2017. jan. 15. 23:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én 10 évig kb napi 15 szálat szívtam.

Többször letettem pár napra, egyszer hat hétre, aztán két éve végleg (remélem).

Kinek mi segít, sokan lehúzzák, de nekem sokat segítettek a nikotinos készítmények.

A tapasz nagyon durva, nálam szívdobogást és rémálmokat okozott, viszont akkora lórúgás nikotin van benne, hogy rágyújtani garantáltan nem volt kedvem.

Egy hétig tapaszoztam, aztán rágóztam. Végülis ezt jobban szerettem, mert megvolt maga a rituálé, hogy valamit kiveszek a dobozából és csócsálom egy darabig. Jó, nem olyan mint a cigi,de mehteszi és a nikotin miatt megnyugtat.

Ezt toltam még 1 hónapig.

A végén azért még így is kicsit szarul voltam (álmatlanság, ingerlékenység), de klasszisokkal jobb volt mint amikor csak úgy próbáltam letenni.

Mai napig nálam van egy dobou rágó, tán már le is járt.

Biztonság érzetet nyújt, az elmúlt 2 évben 1x nyúltam hozzá, de eléggé rosszul lettem tőle, már nem esett jól mint régen.

Szóval nálam így volt, sok sikert!

2017. jan. 16. 06:55
 12/19 anonim ***** válasza:
Nekem elég volt két hét az intenzíven, utána már nem kívántam a cigit.
2017. jan. 16. 09:32
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Édesapámnak 30 év dohányzás után mondta azt az orvosa,hogy ha nem teszi le a cigarettát elbúcsúzhat a lábától majd az életétől is. (mélyvénás trombózisa volt a lábában) Másnap már nem gyújtott rá.

Ennek pedig már 12 éve.

Szóval az akaraton kívül semmi nem kell hozzá.

2017. jan. 16. 10:16
 14/19 anonim ***** válasza:

Ecigi :)

Az elején csökkenti a megvonási tüneteket. Van nikotin pótlás, megvan a füst is.

Egy idő után elkényelmesedsz, le szoksz a kijárkálásról.

Kb 1 év múlva lerakod azt is(folyamatosan csökkentve a nikotint). Akkor már arra gondolsz hogy dejól esne egy cigi, de lusta vagy kimenni rágyújtani.

Én így szoktam le.

2017. jan. 16. 11:40
 15/19 A kérdező kommentje:
Igen ezt a kérdést én is megmutatnám pár fiatalnak sőt magamnak is, ha vissza mehetnék az időben. Mindenképp le kell rakni, és köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 16. 15:39
 16/19 bresser válasza:
Gratulálok azoknak akiknek sikerült, én épp mostanság szenvedek vele :) Megpróbáltam azt hogy hétfőtől nem gyújtok rá egyáltalán, de megbuktam mert hétfőn reggel elszívtam egyet és már ma este is. Elég keményen vannak elvonási tünetek, és nálam már ez is haladás hogy csak napi 1 száll :)
2017. jan. 17. 20:00
 17/19 anonim ***** válasza:

#5 vagyok

A tanulmányok szerint a cigaretta olyan addiktív, mint a heroin... úgyhogy az akaraterővel leszokók az erős kisebbség.

Azért ajánlgatjuk annyira az e-cigit, mert a valódi leszokásban segít. Nem arról lesz szó, hogy megvonod magadtól a cigarettát, és rákényszeríted magad valahogy arra, hogy a számodra kb szerelemmel szeretett cigarettát megálld, hanem gyakorlatilag elveszi a kedved a dohányzástól. Nem lesz olyan, hogy magadnál kellene tartani nikotinos rágót vagy akármit, hogy biztonságban legyél, nehogy elcsábulj.

Én kb 1 hete elszívtam egy cigarettát, mert italoztunk és gondoltam egy szál nem árt. Nem is ártott, nem is volt olyan megváltó érzés, nem is szoktam vissza, azóta se kívántam egy percet se. Szóval abba lehet hagyni ezt örökre szenvedés nélkül.

De mondom írj privit, mert az e-cigit se mindegy, hogyan használod a leszokáshoz. Sokan rosszul állnak neki a dolognak.

2017. jan. 18. 19:02
 18/19 bresser válasza:
Egyet kell értsek az előtte kommentelővel, mert én feladtam ezt az akaraterős dolgot, nem megy. De mély tisztelet azoknak akinek sikerült így, én inkább valami más módszerrel próbálkozok.
2017. jan. 20. 10:47
 19/19 anonim ***** válasza:

A mai cigarettákban ráadásul több azbaddiktív szar, mind 20 évvel ezelőtt.

Apám egy barátja kb. 20 éve leszokott egyszer a dohányzásról akaraterővel. Aztán 10 év múlva újra rágyújtott, visszaszokott és azóta is szívja, mert képtelen letenni.

2017. jan. 20. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!