Mennyi idő után mondhatom el, hogy leszoktam a cigiről?
Partidohányosként kezdtem 14 évesen, majd évekig 7-8 szálat szívtam el, aztán 15 lett a napi adag.(most 23 vagyok)
Nemrég igazi dohányosok közé kerültem a munkahelyem, ők óránként 2 szálat szívnak.
Csatlakoztam hozzájuk, elszívtam egy nap vagy 30-40 szálat, és rosszul voltam a cigitől.
De azért szívogattam, mert kikapcsolódás volt addig is.
Aztán egyik nap már annyira nem éreztem jól magam, hogy fél szálakat nyomtam el, hazajöttem, és 16-tól este 22-ig rá sem gyújtottam.
Aztán nem mentem ki a munkahelyemen se dohányozni, csak ha kedvem volt.Elszívtam egy nap 5-6 szálat, később már csak 3-at (nem akartam leszokni, egyszerűen nem esett jól)
Egy hónapja megfogtam az összes cigimet, és feldobtam mindet a padlásra.
Aztán 1 hétig nem gyújtottam rá, majd elővettem egy szálat, megszédültem tőle mint a régi szép időkben, aztán rosszul voltam megint.
Így azóta 3 hete hozzá sem nyúltam.(rendes dohányboltból vett cigi)
Most is szívesen ellőnék egyet, már annyi kompromisszumot kötöttem magammal, hogy majd csak napi 1-2 szál, reggel meg este, de egyenlőre bírom, nem akarok kompromisszumot, győzni akarok a cigaretta ellen.
Kérdés,hogy mennyi idő után mondhatom,hogy leszoktam?
Persze van ismerősöm aki 10 év után gyújtott rá ismét, de én arra vagyok kíváncsi,hogy mikor múlik el a "kattogás" meg,hogy ez a gondolat foglalkoztasson?
"2" válasz jogos
Leszokni soha, csak abbahagyni lehet , ez egy döntés, a TE döntésed, hosszútávon okos döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!