Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Ha egy 13 éves gyereknek...

Ha egy 13 éves gyereknek lehet baja mert elszívott ( nem teljesen ) egy szál cigit?

Figyelt kérdés

2016. júl. 19. 23:35
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Ha dohányozni nagy gyerek vagy, akkor a következményekhez is legyél. Vagy lesz, vagy nem
2016. júl. 19. 23:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi bajod.De ez ne legyen rendszeres.Ráérsz még erre...
2016. júl. 19. 23:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Ennyitől nem.
2016. júl. 20. 08:43
 4/5 anonim ***** válasza:
91%

Pszichiáter vagyok, úgyhogy sok irányból hozzá tudok szólni. Fiziológiai problémád nagyon kis eséllyel lesz tőle.

A sok drogprevenciós programmal az a gond, hogy fennen hangoztatják a fiataloknak, hogy ne csinálják. Ugyanígy a sok beszűkült antibagós. Mi ezzel a probléma? Meg akarják mondani, mit tegyenek, vagyis mit ne tegyenek. Csakhogy ezen látszik, hogy abszolút nem működik. Csináld. A cigi r*hadt jó, magam is bagózom. A te döntésed. Azt viszont, mielőtt dohányozni kezdesz, tudatosítanod kell magadban, hogy milyen következményekkel járhat. Nem fogom mondani, hogy ráérsz még a cigire, mert kamaszokkal foglalkozom, és volt elég tapasztalatom hozzá, hogy ennél lekezelőbbet nem is mondhatna sem szülő, sem pszichiáter. Olyan, mint egy nyílt felhívás keringőre. Csináld, barátom. Saját példámon tudom, hogy nincs is élvezetesebb reggel bedobni egy kávét két cigivel, viszont pár hónap, és úgy érzem, le kell tennem, mert érzem, hogy megöl engem. A szívemmel rendszeresen kell járnom kardiológiára, kiköpöm a tüdőmet egy kis lépcsőzéstől is. Igen, tudom, a sablon, amivel mindenki jön, és még fiatal vagy, meg le fogod tudni majd tenni, ezt a merész kijelentést majd eldönti a gyakorlat. A bagó letétele a leszokó-jelöltek nagyjából 5%-ának sikerül. Nem egy nagy szám, mert ott van az a 95%, és más unszolására, meg orvosi utasításra nem fogod tudni csak úgy eldobni. Azt érezned kell, és nagyon nehéz eljutni arra az érzelmi szintre, hogy a lelkeddel érezd, hogy árt.

Ahogy gondolod, barátom. A te döntésed.

2016. júl. 20. 08:49
 5/5 anonim ***** válasza:
4, igazad van.
2023. nov. 27. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!