Nem vagyok nikotinfuggo de szeretek cigizni, tanacsok?
Olyan helyzetben vagyok hogy szoktam dohanyozni de nem azert mert a nikotint kivanom hanem mert szeretek ragyujtani, azaz jo erzes szivni a cigit nem tudom annyira elmagyarazni, jo unalomuzesnek vagy csak pot cselekvesnek.
Lerakni nem terveztem de tudom h barmikor meg tudnam csinalni, mert nem kivanom igazan, nem kattogok rajta de tegyuk fel egy foci meccs utan jol esik fel kelni a tv elol es kimenni a levegore cigizni egyet. Valami tanacs hogyan tehetem ezt kevesbe egeszsegtelenul?
E cigit probaltam , az nem tetszett.
Azért nem vagy nikotinfüggő, mert olyan, hogy nikotinfüggőség nem is létezik. Senki nem a nikotin miatt lesz függő, hanem amiatt, hogy az agy, arra a jóleső érzésre emlékszik vissza, amit maga a dohányzás(mint cselekvés) vállt ki.
A függőség akkor mutatkozik meg, amikor valaki ettől a jóleső érzéstől/cselekvéstől mindenáron megakar szabadulni. Ékkor az agynak be kell azonosítania, hogy mit is NE akarjon, és mikor elképzeli a folyamatot/az érzést, akkor már jön is a sóvárgás.
Pl. Ne gondolj a citromra...ne akard a citromot megnyalni...Nem lehet NEM gondolni/NEM akarni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!