Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az nagy baj ha szeretek...

Az nagy baj ha szeretek cigizni, de csak napi 2-3 szálat szívok?

Figyelt kérdés
17 éves srác vagyok. Kb. 1 éve cigizek, nem vagyok függő, csak szeretek cigizni. 1 hónapba egyszer rááldozok 1100ft kb. 1 csomag tekerő camel dohányra, meg szűrőre, illetve papírra. Ez nekem 1 hónapra bőven elég. Soha nem tudtam rászokni a cigire, mert 2-3 szál után nekem már nem esik jól. Viszont az a 2-3 szál jól esik. Reggel 1 szál, illetve suli szünetekben 1-2 szál cigit elszívok, mert jól esik. De volt már olyan, hogy 1 hónapig cigihez se nyultam, mert nem volt pénzem rá, szóval függő egyáltalán nem vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy nagyon baj ha így visszafogodtan dohányzok? Egyáltalán nem kéne?

2016. febr. 23. 15:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyilván az lenne a legjobb, ha az ember sohasem szokna rá. Szerintem nem baj, ha tényleg tudod magad tartani. Napi 2-3 szál egyáltalán nem sok. Tulajdonképpen majdnem mondhatjuk azt is, hogy kocadohányos vagy. Jólesik az tuti, de azért soha ne szokj rá. :)
2016. febr. 23. 16:07
 2/4 swad ***** válasza:

Nyugi...eleinte minden dohányos kocabagósként kezdte,azaz haverok,buli,cigi,stb...

Később fél doboz jön majd naponta,majd másfél-kettő...

Természetesen ártalmas. Most abban a korban vagy,amikor el sem tudod képzelni,hogy majd a tested egyszer megöregszik. Te mindent kibírsz, te nem vagy olyan,mint a többi -mondogatod magadnak és el is hiszed. Ez egyébként csak részben igaz. Ha nem cselekszel, akkor bizony jó eséllyel 40 éves korod előtt lesznek valamilyen keringési problémáid (szív és érrendszer). Később úgy 50-60 között pedig rákos lehetsz... (nem,addigra sem lesz ellenszere a daganatos betegségeknek,mert addigra méginkább túlnépesedik a Föld és eme betegségek valós halálozási aránya elég magas...és ez jó az állambának,mindenki másnak meg szar). Szóval a múltadon alapszik a jövőd. Te döntöd el, hogy egészségtelenül akarsz-e majd vegetálni idősebb korodban,vagy normális életet akarsz-e élni majd akkor is...

(apám 43 éves volt-szívinfarktusban halt meg, anyám 61 éves volt, áttétes tüdőrákban tavaly nov.1-én... Mindketten élhettek volna még bőven,vagy halhattak volna kegyesebb halált később) Ui. : én is bagózom,37 vagyok és már nem úgy teljesítek az ágyban,mint 5-10 évvel ezelőtt...erre lehet később rá fog menni a házasságom?) szóval én is le akarom tenni a xart, amit szívok.

2016. febr. 23. 16:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Hosszú távon problémád lesz belőle ezért próbáld meg abbahagyni.
2016. febr. 23. 17:54
 4/4 anonim ***** válasza:
7 évesen kezdtem úgy ahogy most Te. 9 voltam, mikor már mindíg volt nálam egy doboz cigi, azóta dohányzom. De így 50 felett sem szívok 5-12 szálnál többet. Életem során soha nem tapasztaltam semmiféle hátrányát annak, hogy dohányzom. Most hogy megjelent a boltokban ismét a Fecske, egy 180 grammos csomagot veszek, az elegendő egy hónapig. kb 240-270 szálat töltök belőle, de mindig csak annyit amennyit el is szívok. Ha itthon vagyok mindig csak egy szálat bujtatok. Ha távozásra kényszerülök néhány szálat viszek magammal. Én mindig nevettem, mikor az orvosok sötétbarna fogakkal, és körmökkel tartottak előadást a dohányzás káros hatásairól. Ahol tilos volt ott soha nem gyújtottam rá, tiszteletben tartottam embertársaim kívánságait. De a dohányzás pocskondiázása napjainkban már oly méreteket öltött, hogy az már nekem is kinyitja a zsebemben a bicskát.
2016. febr. 24. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!