Ti mit csinálnátok ha egy gyerek (12-13) év körüli megkérne titeket hogy menjetek be a dohányboltba neki cigit venni? Bemennétek vagy mondanátok hogy nem?
Én csak a kérdésedre kívánok válaszolni az alábbiak szerint:
Az egészséged és a környezetedbe élők egészségének a rombolásához nem járulnék hozzá. Éppen ezért a kérésednek 12-13 körüli évesnek nem tennék eleget, hogy bemenjek a dohányboltba cigarettát vásárolni.
Én még csak 19 vagyok, és én is cigizek, de egy 12-13 éves gyereknek biztos, hogy nem vennék. Elég szomorú, hogy ennyi idősen cigizel, az meg főleg, hogy 9-10(!!!) évesen kezdted! :(
Egy 15-16 éves már más, nekik simán vennék.
Szia!
Én nem mennék be!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen fiatalon tönkreteszed magad és nyílván a szüleid sem boldogok.
Én is anya vagyok és ugyan ezt a dolgot éltem át a gyerekemmel. Nem volt könnyű, nagyon sokat beszélgettünk, de a végén megértette ( mert meg akarta érteni)hogy nem jó amit csinál. Neki az oszt.társai vitték a cigit otthonról, mert a szülőknek nem tűnik fel ha 1-2 szál hiányzik. A dohányzástól eltíltani senkit sem lehet, de nem mindegy, hogy az illető hányéves korában szokik rá! Magamból kiindulva és feltételezve, hogy Te is egy normális szerető családban élsz, feltenném Neked a kérdést: Szerinted édesanyádnak és édesapádnak nem okozol csalódást, lelki fájdalmat? Én így ismeretlenül is sajnálom őket! Olvastam, hogy apukádtól kajára kapott pénzt is inkább cigire gyűjtöd. Neked lelkileg nem rossz, nem visel meg, hogy a szerető szüleidet átvered? Biztos aggódnak érted és nem gondolom, hogy ezt érdemelnék.
Gondolkozz el, egyszer te is leszel szülő, neked is lesz gyermeked. Tanácsom: hallgas a szüleidre és szeresd őket amíg melletted vannak a legbiztosabb pont az ember életében a család! Légy jó és ne csinálj butaságot!
Szia!
Örülök,hogy segítettem! :) :)
Remélem komolyan is gondolod!
Kedves utolsó!
Hogy a beled rohadna ki.😉💋🔪👌
Hát már ne haragudj de szerinted ez normális hogy hazudsz az apádnak?
Az hogy 13 évesen rászoktál a cigire már az is elég szomorú de legalább le akarsz szokni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!