Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Napi 1 doboz cigi 15 évesen. (? )

Napi 1 doboz cigi 15 évesen. (? )

Figyelt kérdés

12 éves korom óta cigizek napi kb 20 szálat szívok(tekerem).

Emiatt leállhatok a fejlődésben?

Milyen betegségeim lehetnek emiatt? mert kb 2 hét óta szokott szúri a szívem, és a futásnál pedig nagyon lihegek...

normálisan válaszoljatok légyszi!

köszi

15/F

2016. jan. 19. 16:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, képes a szervezeted megállni a fejlődésben, sőt ha fogékony vagy rá sokkal nagyobb a szív és érrendszeri betegségek kialakulása. A szúrás nem feltétlen a cigitől van, de megvan rá az esély! Ajánlom, hogy menj el egy kardiológushoz. Egyébként sok-sok betegséged lehet a cigi miatt, főleg ha tekered. Mint már említettem a szív és érrendszeri betegségek, vérrög, agyi problémák, merevedési problémák, ínygyulladás, tüdő problémák és még sorolhatnám. Elhiszem, hogy nem könnyű letenni a cigit, de ha van akaraterőd, akkor leteszed és már 2 hét múlva meg fog látszódni az eredménye! Te életed és a a te döntésed, hogy mégis hogyan döntesz!
2016. jan. 19. 16:52
 2/14 anonim válasza:
100%
Nem vagyok nagyon jártas ezen a téren de azt tufom hogy 12 évesen alapbol nem kene 20 cigit elszivnod NAPONTA... Már az is nagyon káros ha felnőttként csinálod ezt és a szíved szúrása ia valószínű, hogy ettől van. Nem akarok nagyon beleszólni a magáneletedbe tehát nem érdekel hogy miért cigizel és főleg ennyit, de szokj le róla vagy naponta csak 1-et 2-t szívj el ha nagyon kell mert nagyon nagy a valószínűsége hogy rákot kaphatsz (legalábbis szerintem)... Nehéznek hangzik de meg kell próbálnod ennyi idő után is leszokni
2016. jan. 19. 16:55
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Tüdő szívproblémád lehet magas vérnyomás.
2016. jan. 19. 17:57
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem beszélve arról, hogy a lányok sok esetben elutasítják azt a partnert, akinek büdi a szája, bőre, ruházata.

Az a helyzet, sok olyan férfival találkoztam, akik nagyon korán kezdtek el dohányozni. Nagyon sok esetben potenciazavarról számoltak, számolnak be. Az erek elég intenzíven be tudnak szűkülni, o2-hiányos lesz a szervezet, így sem a szexet nem bírják még sokáig sem, sem pár lépcső problémamentes megtételét és a gyerekük házasságát sem élik meg sok esetben a keletkezett trombózis, embólia, rosszindulatú betegség stb. kialakulása miatt.

Túl sok harmincas emberrel találkoztam, akiknek a tüdőkapacitása is totál tönkrement, mert régóta dohányoztak, aztán sokakra a lábcédula is rákerült, mert meghaltak fiatalon.

Nem az a legdögösebb, macsó, férfias viselkedés, ha valaki dohányzik, ez inkább a lelkierőben gyenge emberek szokása, hanem az az igazi, erős, férfias viselkedés, ha valaki képes kihagyni pl. az ilyen szenvedélybetegséget pl.

Gondold át: egészséges szeretnél maradni vagy 99 %-os esélyed van, hogy valamilyen dohányzás okozta betegséget legyen vagy egy betegségedet súlyosbítja a dohányzásod és az intimitásban is nagy valószínűséggel gondjaid lesznek, meg elég gyorsan elveszíthet a családod.

Gondolkodj okosan. Talán még van esélyed az egészséges életre.

2016. jan. 21. 21:50
 5/14 anonim ***** válasza:

Nagy valószínűséggel a cigi miatt van. Nem egy osztálytársam is leépült, hasonlóan. Eleinte sportolt, aztán cigizett mellette, végül maradt a cigi és örült h felért a 3.-on lévő osztályterembe megfulladás nélkül.

Olvass utána, a hörgők beszűkülnek, kevesebb oxigént kap a szervezeted, persze rosszabbul fog működni.

2016. jan. 22. 23:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem rosszból, de a szüleid mit szólnak ehhez? Azért ez már igencsak észrevehető mennyiség, ennyit nem lehet titkolni.
2016. jan. 23. 16:12
 7/14 A kérdező kommentje:
a szüleimnek csak azt mondom hogy napi 2-3 szálat szívok.
2016. jan. 23. 16:14
 8/14 anonim ***** válasza:

Tehát becsapod őket, hazudsz nekik, nem tiszteled őket, nem foglalkozol a saját rövidtávú és hosszútávú egészséges lelki és testi fejlődéseddel. Ha neked a válaszokra nem az jut eszedbe, hogy uha, tényleg elgondolkodtató, hogyan is teszem tönkre a saját életem és ezáltal a családomét és inkább változtatok, hanem inkább ezt írod: hazudok a családomnak, akkor az értelmi fejlődésed nem 15 évesnek felel meg, hanem 4-5 éves szinten állsz.

Ha a lányom veled ismerkedne meg és pl. ezt olvasnám, akkor kézzel-lábbal tiltakoznék a kapcsolatot ellen. A lányomnak elmagyaráznám: ő egy hazug ember, aki becsapja a környezetét. Ha erre képes, akkor képes más kriminális dologra is.

Gondolkozz el, értékes és egészséges ember akarsz lenni vagy maradsz hazug, szenvedélybeteg, a cigitől büdös, mást anyagilag kihasználó (gondolom nem te vagy nem csak te veszed a cigit) valaki.

Döntsd el, értékes férfi akarsz lenni vagy semmirekellő...

2016. jan. 23. 16:50
 9/14 anonim ***** válasza:
4#: azért nem 99% esély van rá, hogy valamilyen komplikáció lép fel. Kb. 50% esély van arra, hogy valami bajod lesz a dohányzástól, de ha genetikailag fogékony vagy rá ez az arány lehet több is. A dohányzás olyan mint a rulett: nem lehet tudni ki nyer, és ki veszít, éppen ezért jó el sem kezdeni. Én ugyanennyi éves vagyok, és dohányoztam már de nem szeretnék függő lenni tőle.
2016. jan. 23. 19:56
 10/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Hogy van egyébként időd napi 20 cigire iskola mellett? :D
2016. jan. 23. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!