A dohányzásra való rászokást, hogy lehet elkerülni?
Utálom magamon a cigi szagát, sőt,másokon is.Nem is a füstöt, hanem azt ami úgy rajta marad az ember kezén, mint illat.
Viszont rászoktam arra,hogy hétvégente, ha elmegyek barátokkal, akkor rágyújtok, inkább csak alkohol mellé, mivel mint nem dohányzó, rádob az alkoholra, egy kicsit megszédít, és úgy jó.De ilyenkor is maximum 2-3 szálat.
Nagyon ritkán alkohol nélkül is elmegy egy-egy szál, de az tényleg ritka.(havi 1-2)
Az összes barátom dohányzik, a családból faterom az aki néha rágyújt, ő is inkább alkohol mellett.Ő veszi is a cigit, de egy doboz kb 2 hétig tart.(én sosem veszek, csak kérek)
Viszont kicsit félek,hogy így fogok rászokni,hogy csak hétvégente, csak 1-1 szál, és mivel az itthoni környezetem tiszta és dohányfüst mentes, ezt szeretném is megtartani, az anyagi részérél meg már ne is beszéljünk.Na meg, az egészség.
21 éves vagyok, tizenévesen "divatból" egyszer-egyszer rágyújtottam, de nem jött be, az inkább csak annak szólt,hogy ne lógjak ki a sorból.
Aztán évekig semmi,de mostanában már nem a divatnak szól, hanem az érzésnek, és így kicsit más.
Van aki így szokott rá?
Ez olyan mint este tíz után megenni egy szelet tortát.
Jól esik, ha néha csinálja az ember nem is gond,amíg nem rendszeres.
De, hogy hagyd abba, és sose csináld, ez kicsit...nem túlkomplikált válasz.
Neked sincs sok spiritusz a fejedben, ha az túl komplikált válasz, hogy ne gyújts rá. Mert egyrészt ilyen egyszerű, másrészt más megoldás nincs.
21 évesnek mondod magad, de inkább tűnsz 14-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!