Miért szoknak rá az emberek a dohányzásra? Miért van az, hogy van aki fel tud hagyni vele, van aki nem? Várhatóan meddig élnek a dohányos emberek?
Miért szoknak rá? A rászokás nem döntés kérdése,hanem csak velejáró. Az,hogy ki gyújt rá az pedig hozzáállás kérdése. Szó nélkül,első adandó alkalommal rágyújtottam anno a haverokkal, mert érdekelt milyen. Az,hogy valaki rászokik és milyen hamar,az egyénfüggő,én pár hónap alatt kemény függővé váltam, valaki meg sosem szokik rá igazán. (haverom ha iszik, néha rágyújt,de józanon soha, ez megy már 10 éve). Lehet az otthon befolyásolja így vagy úgy,mert nálunk mindenki cigizett,így könnyen hozzájutottam és toleránsabbak is voltak velem. De az említett haveromnál is mindenki cigizik mégsem szokott rá,valakit meg éppen az rettent el,hogy nem akar ő is "büdös" lenni és azért sem szokik rá. Állítólag a tudósok már bebizonyították,hogy vannak olyanok,akik sokkal nehezebben teszik le a cigit,mint mások, ennek okát nem tudják. Saját magamról viszont tudom,hogy nem,vagy csak nagyon nagy kínok árán tudnám letenni. Nem csak a rutin,megszokás miatt,hanem konkrét fizikai elvonási tüneteim miatt. (izzadás,remegés,szédülés,sírógörcs, hisztiroham, feszültség,agresszió). Többször nekifutottam már 10 év alatt. (napi 1 doboz cigi megy el,néha több). Tudom mi a hatása, (eü-s vagyok), tudom,hogy drága, büdös, stb,de ennek ellenére is ennyi eszem van,hogy szívom. De másokra figyelek. Még egy dolog maradt ki,a biorezonancia módszer,ami leszokást eredményezhet,ezt fontolgatom jelenleg. Lehet hülyeség, de egy próbát megér,hátha már csak pszichésen is segítene,hogy elhiszem,hogy hat. Az életkor..hát,mivel eü-s vagyok, elég sok beteget/halált láttam. Nyilván a ciginek számos rossz hatása van. Önmagában nem mondanám,hogy rákot okoz. Rásegít erősen, és ha van más tényező,akkor nagyot lök rajta. A krónikus tüdőbetegeknél viszont elmondhatom,hogy talán a 95%-uk dohányos,vagy dohányzott. Ez kinek mennyi idő,az genetika,pszichés állapot és egyéb tényezők határozzák meg. Tudod,Churchill szindróma..ivott,bagózott, nem evett egészséges kajákat és sokáig élt. De vannak ellenpéldák. Valamelyest hívő vagyok, számomra ebben benne van egy magasabb rendű akarat is. Ha Ő eldönti,hogy menni kell,akkor menni kell. De az életvitellel nem csak az élet hosszát,hanem a minőséget is lehet javítani és az is olyan fontos. Remélem mindent leírtam és bocsi a regényért. :)
26/N
Manapság többnyire azért, mert kis taknyos korukba a gyerekek ezzel menőznek az agyhalott haverjaik előtt. Már aki nincs megnevelve normálisan.
Azért olyat állítani hogy a cigi nem okoz rákot, butaság, kedves 1-es eü-is válaszoló. Minden metabolikus folyamatot hátrányosan befolyásol, az őssejtek osztódási folyamatát is negatívan befolyásolja, és abból lesz a tumor. A tüdőben vannak bizonyos "tumormegelőző sejtek", amiket a dohányfüst elpusztít. Nem beszélve arról, hogy a dohányos ember sejtjei sokkal rezisztensebbek a sugárzásterápiára. Ebből írom a szakdolgozatomat.
Szóval de, a cigaretta rákot okoz, de vannak olyanok is, akinél nem.
Mindenkinek érdemes meggondolnia, hogy mennyit ér-e annyit az, hogy egy állandóan bűzlő pofájú, igénytelen, gusztustalan embernél bevágódjon azzal, hogy ő is rágyújt, vagy inkább nem cigizik. Én 23 éves vagyok, és nem tudom milyen a cigaretta, 1 szálat nem fogtam még a kezemben soha, nem hogy még szívtam is volna.
A rózsa is a nikotintól szép:)
A bányavasút mellett szedtük a csikket 12 éves korunkban:)
Ettől az indítástól sem szoktam rá. A nikotin, mint vegyület érszűkítő (nem a lerakódás) hatása egy érdekes terápiás téma is. Nagyapa 80 évig szívta és utoljára az első világháborúban Doberdóban volt orvosnál. Az agyi-idegi leépültek jó része sohasem dohányzott. Üdv
2es
Mint említettem, hívő vagyok, Tehát hiszek abban,hogy ha valakinek rák van megírva, akkor az lesz. Mellesleg egy szóval nem említettem,hogy nem ártalmas. Tudom a génmódosító/őssejtes/osztódásos vonatkozását is,de továbbra is úgy hiszem,hogy nem fog csak kizárólag a cigi rákot okozni. A tudomány sem minden, kicsit legyél nyitottabb. Nem hiszek csak a leírt adatoknak, számoknak, és fejlett tudomány ide vagy oda, szerintem még semmit nem tudunk..Egyébként én sem szeretek cigizni, szívesen letenném,de azt is írtam,hogy nem megy, gyenge vagyok. Ez van. De természetesen mindenkit próbálok lebeszélni a bagóról,aki gondolkozik rajta. Ha visszamehetnék az időben,nem szoknék rá. Sok sikert a dolgozatodhoz, biztos jó lesz,felkészült vagy.
5:
Természetesen én is keresztény, hívő ember vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy a sors nem lenne alakítható, befolyásolható.
Köszönöm, Neked pedig sok sikert a leszokáshoz. A Barátnőm 10 évig cigarettázott, néhány hónap alatt sikerült róla leszoktatnom, mert tudtam hatni rá, és érzékelte is, hogy nekem nem tetszik. Neked is lehet, hogy egy ilyen emberre van szükséged, aki tud rád hatni, így nem csak te lennél a leszokást szorgalmazó alany, hanem valaki más, hozzád nagyon közel álló személy, érte is csinálnád; úgy lehet, könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!