Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Van rá esély, hogy hamar...

Van rá esély, hogy hamar tüdőrákos leszek, vagy valami bajom lesz?

Figyelt kérdés

14 vagyok, szeptemberben lesz 2 éve3 hogy cigizek.

Orvos szerint vérnyomásom kitűnő, se kevesebb, se több nem kell hogy legyen 1-et se. 1 évente mérik, egy év alatt 10 centit nőttem, 10 kilót híztam. Emellett sportolok, hegyi levegőn is. Napi max 7 szálat szívok, de ennél mindig kevesebbet, nagyon max a 7. Csak kíváncsi vagyok, hogy lehet-e komolyabb bajom.

2010. márc. 17. 16:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd 5-6 év múlva meglátod, úgyis egyre jobban rá fogsz szokni. Menő hülyegyerek.
2010. márc. 17. 16:55
 2/10 anonim válasza:
Mint témában jártas orvos mondom: a cigaretta 4000 különböző anyagot tartalmaz, melyek többségükben károsak az emberi szervezetre. Ilyen például a benzol, az ammónia, az aceton és a bután is. Ezek lerakódnak a tüdőben, így folyamatosan csökkentve annak légzőfelületét. Javaslom nézz más élvezetek után vagy törődj bele, hogy ilyen korai és tartós dohányzás mellett drasztikusan növeled a rák esélyét, sok más 100%-ban jelentkező problémáról nem is beszélve.
2010. márc. 17. 16:59
 3/10 anonim ***** válasza:
olyan nagyjából 20 év dohányzás alatt(kevesebb szálnál mondjuk 25-30év) minden dohányosnál kialakul az úgynevezett emphysema. még ha nem is lesz tüdőrákos az illető pusztul a tüdőszövet, ettől az kitáguls, ami nehézlégzést, köhögést és nagy, puffadt hordó-szerű mellkast eredményez. plusz semmilyen terhelést nem bír az illető, mert nem kap levegőt. én orvosis vagyok és mikor bemegyek a belgyógyászatra azt látom, hogy 10ből 9 beteg emphysémás, alig kap levegőt, fel van puffadva, állandó tüdőgyulladásokkal küzd, stb. és mondom, ez mindenkinél kialakul, aki sokáig dohányzik(túl soknak tűnik a 30 év, de hidd el észre sem veszi az ember). szóval megéri bagózni 14 évesen.
2010. márc. 17. 17:22
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Terhes vagy :D
2010. márc. 17. 17:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Várj 10 évet. Ekkor már lehet COPD, emphysema, érszűkületek a coronáriákat is érintve, a daganatokhoz 20-40 év is kell (ki mennyire szerencsés).
2010. márc. 17. 19:13
 6/10 anonim ***** válasza:

Sportolás gyanánt nemsokára már csak a sakk fog menni, ahhoz nem kell nagy levegőt venni.

De ott is többnyire vesztesz. Gratulálok a sok eszedhez, hogy 12 évesen nekiálltál cigizni. Ha az orvos nem csak a vérnyomásodat, hanem az intelligenciádat is vizsgálta volna, nem lennének ilyen fényesek az eredményeid.

2010. márc. 17. 19:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Te tényleg terhes vagy: kátrány, és egy rakat egyéb káros anyag terheli a tüdőd.:(
2010. márc. 17. 20:03
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem kérte a kérdező hogy írjátok le neki a cigaretta káros hatásait.
2010. márc. 18. 10:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Márpedig baj a káros hatásoktól szokott lenni, úgy általában mindennél...
2010. márc. 18. 11:11
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi az értelmes válaszokat, a többi nem érdekelt.

Utolsó előtti válaszoló, így igaz. : D

2010. márc. 18. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.