Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Milyen hatással van az emberre...

Milyen hatással van az emberre egy füves cigi? Hogyan hat rá, hogyan érzi magát utána?

Figyelt kérdés
2010. márc. 15. 21:12
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
22:19-es valósághű választ adott.
2010. márc. 15. 23:32
 12/22 anonim válasza:
100%

Én 18 éves vagyok, és 3 éve bekerültem egy olyan baráti társaságba,ahol mimdennapos a füvezés, és rajtuk látom,hogy minden bajuk van,ha 1-2 nap kimarad valamilyen ok miatt. Egyszerűen hozzászokik az ember,hogy beszívva nézi a filmeket,mert úgy azért tényleg élvezhetőbb,mivel sokkal jobban bele tudod élni magad a filmbe,legyen az vígjátéktól kezdve krimiig. Az meg egy általános tévedés,hogy a drogosok állatok,mert beszívva is elmész bevásárolni, kitakarítasz,főzöl, szóval az életed részévé válik, ezért könnyű hozzászokni. Ha be vagy szívva nem sokkal látod másabbnak a világot,csak annyival hogy kinyílnak az érzékeid a világ iránt, pl elmondhatatlanul jókat lehet beszélgetni egy jó cigi mellett, olyankor sok mindenre rájössz az életedben,megtalálod az összefüggéseket a dolgok között. Ettől függetlenül tud nagyon szemét is lenni a fű...sok ember életét tette már tönkre, mert az nem a valóság,az egy illúzió. Sokan azért cigiznek,hogy a 7köznapokból kicsit "kikapcsolódjanak", ami nem is baj,csak nagyon könnyen átesel a ló túloldalára,könnyen el lehet veszni a 2 világ között,az illúzió elfogadhatóbb,szebb...és ilyenkor az ember bezárkózik, elhalnak a kapcsolatok,amik összekötik a tiszta emberekkel.

Utána meg..ha kezdesz lejönni róla fáradt vagy,álmos én olyankor semmi másra nem vágyok,csakhogy befeküdhessek az ágyamba és aludhassak félnapokat

DE! nem vagy utána másnapos,mint a piától :)

2010. márc. 16. 13:27
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

Az elsőnek ne higgyél??

Ember, az ilyen magadfajták miatt próbálják ki a buta kíváncsi tinik, hogy aztán semmi másból ne álljon az életük!!!

A baráti társaságomban nem egy ember van, aki még most is csinálja, ahelyett h a gyerekeit nevelné, és inkább 2500 ért megveszi ezt a szart, minthogy a gyerekének kaját vegyen, úgy remeg érte!!

De te csak csináld nyugodtan, majd ha 10 év múlva nem emlékszel arra sem, mit mondtál 2 perce, lesz min elgondolkodnod.....

2010. márc. 16. 14:48
 14/22 anonim ***** válasza:
82%

Én leírom a saját tapasztalataimat:

Nem mondanám magam tapasztalt füvesnek de már olyan 5-6x betéptem(a marihuána hatóanyagai által előidézett módosult tudatállapot)

Érdekes, hogy sokan mondták hogy az első pár szívásnál sokszor az egyén nem is éreznek semmit,ezt magamon is tapasztaltam.Nálam azt hiszem a 3. vagy 4. alakalommal voltak csak érezhető változások.A véleményem szerint ez azért van,mert kevés embernek sikerül elsőre "ráhangolódni az érzésre",mert ugye mindenki valami rendkívülit, valamilyen fenomenális érzést keres és szinte már erőlködik hogy érezze a hatást és emiatt nem tudja élvezni.Ezt elég nehéz megfogalmazni de talán úgy tudnám legjobban szemléltetni mintha a rádión keresnéd a kedvenc adód(egy adott hullámhosszon),miközben az egy teljesen más frekvencia tartományban található. Ugyanis a fű hatása alatt is egy másik hullámhosszon,tudatállapotban mozogsz.Nem tudom ez mennyire érthető számodra. Na fecseg én itt össze vissza miközben a kérdés nem is ez volt. Már szívás közben megjelennek a hatásai: az egész testeden egy ilyen tompa,nem igazán intenzív bizsergés fut végig,és a közérzeted is érezhetően javul,jobb kedved lesz.A legjellemzőbb hatása az az hogy kinyílnak az érzékek. Rendkívül érdekesnek és izgalmasnak találnod a mindennapokban meglévő jelentéktelen történéseket,tárgyakat. A zenét sokkal jobban "átérzed" a zenehallgatása élménye sokkal teljesebb és nagyon nehéz megállni hogy ne végezz valamiféle ritmikus mozgást:D Ezenkívül a THC mellett jelenlévő különféle vegyületek együttes hatása miatt megnő az étvágy ez szerintem nagyon jó ugyanis a megváltozott érzékelés mellett az ízérzékelés egy magasabb szinte jut. Jellemző még a test elidegenülése.Ez nálam olyan formában van jelen hogy amikor cigizek és ránézek a számban lévő cigarettára nem tudom miért de mindig olyan érzésem van mint amikor az ilyen háborús játékokba látod ahogy a karaktered fogja a puskáját,elég mókás:D Apropó móka, eddig még csak egyszer volt velem,de ez gyakori a fűhasználók körében hogy szinte indokolatlanul egy erős nevetési inger jelenik meg,nálam egy egy 45perces röhögőgörcsben teljesedett ki:D

A THC hatása még hogy gondolkozás alatt rendkívüli összefüggéseket vélsz felfedezni,amiket általában később elfelejtesz:D Tehát úgy érzed hogy sokkal kreatívabb vagy és fura asszociációk jelennek meg. Beszélgetés közben sokkal jobban átérzed,lejön az hogy mit akar másik mondani,így a beszélgetés nagyon élvezetes tud lenni.Ebben az állapotban megváltozik a tér és időérzékelés.Szinte mindenki arról számol be hogy úgy érzi lassabban telik az idő,olyankor perceket óráknak érzünk. Így tehát összességében a mérsékelt füvezést jó dolognak tartom.A baj akkor van amikor valami rendszeresen fogyaszt füvet(vagy más marihuána származékot).Ilyenkor nagyon lecsökken a motiváció,szinte semmi sem érdekli,minden mindegy neki. Az ember jellemében nagy változások történnek: az ilyen ember érzéketlennek(nem bunkó)tűnik,sokkal kevésbé intenzíven reagál a külvilág ingereire. A 8. válaszoló ezt az állapotot nagyon szépen megfogalmazta. Kívülről úgy tűnik hogy az illető beleunt a világban,számára már nincsenek új,izgalmas dolgok.Belülről nem tudom ezt hogyan élik meg.A mértéktelen fogyasztásnak a legnagyobb veszélye hogy előhozhat rejtett mentális problémákat,ilyen például a skizofrénia. Szerintem sikerül úgy összeállítanom a válaszomat hogy ne is legyen kecsegtető de rémisztő se a beszámolóm. A legfontosabbat a végére hagytam: mindig tartsd kézben a dolgokat,ne hagyd hogy ki essen a kezedből az irányítás.Mindig tud hogy hol a határ a két világ közt, nem szabad hogy az illúziók világába átess.Ha nem érzed magad lelkileg és mentális elég erősnek,akkor tényleg ne is próbáld ki.Ugyanis ha nem érzed a különbséget a két világ közt,akkor könnyen függővé válhatsz,ugyanis ez tény hogy ebben az állapotban a dolgok sokkal színesebbek,szinte minden olyan lenyűgöző.De ez csak képzelgés. Ha viszont erősnek érzed magad akkor kikapcsolódásra,lazításra nyugodtan használhatod. Én úgy gondolom hogy 1,5-2 hetente egy spangli még megengedett.Ha összeültek a haverokkal egy kocsmában beszélgettek,jól érzitek magatokat azzal semmi baj nincs,vagy éppen egy kellemes tavaszi kirándulást is fel tud dobni.

Hát ez ilyen hosszúra sikeredett,további szép napot:)

2010. márc. 16. 16:29
 15/22 anonim ***** válasza:
27%
Milyen bmeg.. szerinted ?? Biztos azért mondják mindenhol, hogy ne próbáld ki, mert olyan rohadt jó, hogy több maradjon nekik...
2010. márc. 16. 17:44
 16/22 anonim ***** válasza:

ugye,ezen én is gondolkoztam már:D

Utolsó előtti előtti válaszoló:)

2010. márc. 16. 17:51
 17/22 A kérdező kommentje:
Én egész biztosan nem fogom kipróbálni, ugyanis még egy szál hagyományos cigit sem szívtam el soha!
2010. márc. 16. 17:58
 18/22 anonim ***** válasza:
13:27-es leírta a frankót! kb én is ezt írtam volna
2010. márc. 19. 17:16
 19/22 anonim ***** válasza:
én erre azt tudom mondnai hogy amíg hülyegyerek beszívva röhög a székben egy töménytől addig nem gáz...de amikor úgy kell lerángatni az erkélykorlátról a ahrmadikon mert azt hajtogatja hog yő most repülni fog....az már durva
2010. nov. 11. 20:04
 20/22 anonim ***** válasza:
Fű hatása alatt senki nem próbál meg repülni. Ez egy nagy-nagy ökörség. Az LSD-vel kevered, ami egész más.
2010. nov. 12. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!