Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Volt dohányosok, meddig fog...

Volt dohányosok, meddig fog még hiányozni a cigi és eszembe jutni, hogy de jó lenne elszívni egy cigit? (Leszokás) (Többi lent)

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi hogy nektek meddig tartott ez a sóvárgás a cigaretta után?

És ha dohányosok is olvassák a kérdésem akik le akarnak szokni azoknak tudom ajánlani a KUDZU gyökeret nekem ezzel sikerült. Hasonlóképpen működik mint a nikotin amit a nikotin szabadon hagy agyi receptort azt a kudzu leköti.Ezáltal megszűnnek a mellékhatások, feszültség, ingerlékenység,stb. Akit érdekel az talál bővebb infót róla.

2015. szept. 16. 14:56
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Köszi az infót. Hát azért nem mindegy hogy 90.000 Ft-ba kerül a leszokás megkönnyítése vagy 6-8 ezerbe mert kb ennyibe kerül a kudzu ha valaki 2-3 hónapig szedi de szerintem felesleges addig én szerintem még egy 2-3 hétig szedem és annyi.Napi 1 kapszulával szerintem nem érdemes mert abba nem túl sok hatóanyag van és itt gyk-n olvastam hogy valaki felhívta az egyik kudzu gyökérnek a gyártóját és mondták neki hogy ajánlatosabb többet szedni csak azért van rajta napi 1 kapszula mert a hatóságok nem engednek nagyobb mennyiséget feltüntetni.
2015. szept. 23. 11:29
 22/38 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ezt írod "mitől lenne tévhit hogy dopamint szabadít fel az agyban a nikotin? illetve a kudzu gyökere miért ne szabadíthatna fel dopamint?"

Én azt nem állítottam, hogy a kudzu nem szabadít fel dopamint. Én azt állítottam, hogy a nikotin nem teszi ezt. Egyébként erre, még csak most kezdenek rájönni. Talán nem véletlen, hogy ennyi embernél nem használt eddig semmilyen nikotinpótló készítmény.

A Champix egy antidepresszáns, tehát eleve egy kedélyjavító gyógyszer. Ennyi a titka. Nem több. És valószínű, hogy a kudzu is hasonló elven "működik". És továbbra is azt állítom, hogy csak egy mankó, vagyis placebo.

2015. szept. 24. 00:08
 23/38 A kérdező kommentje:

Hát a nikotinpótló nem is használ,ugyan úgy nikotint juttat a szervezetbe, attól nem fogsz leszokni.

Én egyet tudok nekem bejött, szerintem ugyan az lehet a hatása a kudzunak mint a nikotinnak mivel én nem kívántam tőle a cigit, és rengetegen leszoktak itt is utána lehet keresni a gyakorin pl. Akinek meg nem sikerült az azért van szerintem mert a ráírt mennyiség alapján szedte. Többet kell szedni, ennyi. nem lehet túladagolni.

Nem hinném hogy placebo mert én ha valaminek nincs hatása akkor azt nem érzem és nem szedem tovább.

2015. szept. 24. 05:23
 24/38 A kérdező kommentje:
De még mindig nem indokoltad meg hogy a nikotin akkor miként fejti ki a hatását szerinted.
2015. szept. 24. 05:30
 25/38 anonim ***** válasza:
Sehogy! Nem a nikotin az, ami felszabadítja a dopamint az agyban, hanem maga a cselekvés. Pontosabban, amit a cselekményről gondolunk. A dohányzás egy élmény. És bármilyen új élmény hatására kialakulhat a függőség. (A jó élmény.)
2015. szept. 24. 08:37
 26/38 anonim ***** válasza:
Ez igaz! A nikotin kimegy 10 nap alatt, mégis még 6 hónap után is nyúltam a zsebemhez ahol régebb a cigi volt. Bő 12 hónap kellett hogy ez is elmúljon.
2015. szept. 25. 07:39
 27/38 anonim ***** válasza:
Nem kell hozzá még 10 nap sem. A nikotin folyamatosan ürül, Ami azt jelenti, hogy soha sem halmozódik fel. 8 óra múlva teljesen kiürül a szervezetből.
2015. szept. 25. 10:03
 28/38 A kérdező kommentje:
Hiába ürül ki gyorsan mégis függőséget okoz.Ha kipróbálod pl e-cigivel nikotinmentes és nikotinos liquidel érezni fogod a különbséget hogy a nikotinos jobban pótolja a rendes cigit mert van benne nikotin.Akkor szerintetek alkoholizmus sincs? Mert az alkohol is kiürül mégis vannak alkoholisták és függők.
2015. szept. 26. 18:45
 29/38 anonim ***** válasza:

Az e-cigi egy pótszer. Az a jó pótszer, amelyik minél jobban hasonlít arra, amelyiket pótolni akarsz. Ennyi a titka a nikotinos lötyinek. Nem a nikotin az, amit pótolni kell, mert az okozná a függőséget, hanem magát a dohányzást, és a dohányzás minden mozzanatát.

Egyébként meg, semmilyen kémiai anyag (önmagában) nem okoz függőséget. Nincs olyan, hogy biokémiai additivitás. Minden függőség pszichológiai eredetű.

[link]

2015. szept. 27. 16:02
 30/38 anonim ***** válasza:

"Minden függőség pszichológiai eredetű."

Ehhez a mondathoz még annyit fűznék hozzá, még mielőtt bárki is félreértené, hogy ez a dohányzók esetében, nem azt jelenti, hogy a "hiba" a dohányzók lelkivilágában keresendő. Nincs a dohányzókkal semmi baj. A dohányzóknak pusztán annyi a "bűnűk", hogy egy olyan korba és kultúrába születtek, ahol a dohányzás egy társadalmilag elfogadott viselkedés volt.(A felnőttek körében ez volt a divat.)Tehát egy viselkedési mintát követett (Leutánzott).

2015. szept. 27. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!