Volt dohányosok, meddig fog még hiányozni a cigi és eszembe jutni, hogy de jó lenne elszívni egy cigit? (Leszokás) (Többi lent)
Arra lennék kíváncsi hogy nektek meddig tartott ez a sóvárgás a cigaretta után?
És ha dohányosok is olvassák a kérdésem akik le akarnak szokni azoknak tudom ajánlani a KUDZU gyökeret nekem ezzel sikerült. Hasonlóképpen működik mint a nikotin amit a nikotin szabadon hagy agyi receptort azt a kudzu leköti.Ezáltal megszűnnek a mellékhatások, feszültség, ingerlékenység,stb. Akit érdekel az talál bővebb infót róla.

Kérdező! Ezt írod "mitől lenne tévhit hogy dopamint szabadít fel az agyban a nikotin? illetve a kudzu gyökere miért ne szabadíthatna fel dopamint?"
Én azt nem állítottam, hogy a kudzu nem szabadít fel dopamint. Én azt állítottam, hogy a nikotin nem teszi ezt. Egyébként erre, még csak most kezdenek rájönni. Talán nem véletlen, hogy ennyi embernél nem használt eddig semmilyen nikotinpótló készítmény.
A Champix egy antidepresszáns, tehát eleve egy kedélyjavító gyógyszer. Ennyi a titka. Nem több. És valószínű, hogy a kudzu is hasonló elven "működik". És továbbra is azt állítom, hogy csak egy mankó, vagyis placebo.
Hát a nikotinpótló nem is használ,ugyan úgy nikotint juttat a szervezetbe, attól nem fogsz leszokni.
Én egyet tudok nekem bejött, szerintem ugyan az lehet a hatása a kudzunak mint a nikotinnak mivel én nem kívántam tőle a cigit, és rengetegen leszoktak itt is utána lehet keresni a gyakorin pl. Akinek meg nem sikerült az azért van szerintem mert a ráírt mennyiség alapján szedte. Többet kell szedni, ennyi. nem lehet túladagolni.
Nem hinném hogy placebo mert én ha valaminek nincs hatása akkor azt nem érzem és nem szedem tovább.

Az e-cigi egy pótszer. Az a jó pótszer, amelyik minél jobban hasonlít arra, amelyiket pótolni akarsz. Ennyi a titka a nikotinos lötyinek. Nem a nikotin az, amit pótolni kell, mert az okozná a függőséget, hanem magát a dohányzást, és a dohányzás minden mozzanatát.
Egyébként meg, semmilyen kémiai anyag (önmagában) nem okoz függőséget. Nincs olyan, hogy biokémiai additivitás. Minden függőség pszichológiai eredetű.

"Minden függőség pszichológiai eredetű."
Ehhez a mondathoz még annyit fűznék hozzá, még mielőtt bárki is félreértené, hogy ez a dohányzók esetében, nem azt jelenti, hogy a "hiba" a dohányzók lelkivilágában keresendő. Nincs a dohányzókkal semmi baj. A dohányzóknak pusztán annyi a "bűnűk", hogy egy olyan korba és kultúrába születtek, ahol a dohányzás egy társadalmilag elfogadott viselkedés volt.(A felnőttek körében ez volt a divat.)Tehát egy viselkedési mintát követett (Leutánzott).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!