Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Be lehet attól szívni, ha...

Be lehet attól szívni, ha valaki egy légtérben van olyanokkal, akik füveznek?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés baromira érdekel, ugyanis én soha nem akartam kipróbálni a füvet, de voltam már többször egy légtérben olyanokkal, akik füveztek. A dohányosoknál az egyes számú konfliktusforrás mindig az, hogy azt is passzív dohányossá teszik, aki nem akarja, de a fűvel kapcsolatban ezt még sohasem hallottam.

Hat azokra is a hatóanyag, akik csak a kifújt füstöt szívják be akaratlanul? Működik itt is a passzív dohányzás elve?

2015. szept. 4. 12:12
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Az, hogy az alkohol ártalmas és nem tilos, nem jelenti azt, hogy a fű nem ártalmas és legalizálni kell. Az alkohollal sok baj van, de két ok miatt lehetetlen tőle megszabadulni: 1. évezredek óta fogyasztják, olyan mélyen meggyökeresedett a kultúrában, hogy egyszerűen nem tudnának az emberek lemondani róla. Gondolj csak arra, hogy a kereszténységben része a misebor a szertartásnak.

2. Még ha betiltanák is, alkoholt nagyon egyszerű előállítani. Túl egyszerű. Szinte bármiből főzhető.

Egyébként meg az alkoholnak ismertebb a hatásmechanizmusa, kiszámíthatóbb, mint a fűnek. Az megint marhaság egyébként, hogy a tiltás ne csökkentené a fogyasztását. Az, hogy jelenleg mindenki tesz rá, valószínűleg csak azért van, mert a magyar rendőrségnek van ezeknél ezerszer több gondja. De nem hinném, hogyha hirtelen legalizálnák, attól nem nőne a fogyasztása, mert az állam ezzel kvázi elismerné, hogy szerinte nem káros. Ami nincs így.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=qpybH8Y3Opo

És nem érdekel, mit mondtok Csernusról: sok mindent el lehet mondani róla, de a témához ért, mivel addiktológus.

2015. szept. 12. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!