Valaki segítene e-liquid keveresben?
Az tudom mi kell bele: glicerin, aroma, desztillált víz, esetleg nikotin.
Az a problémám, hogy nem tudom miből hány milli kell egy adagba? Valaki aki szokott ilyet csinálni,el tudná mondani az ő bevallt receptjét? Hogy tudjak keverni? Sokat segítenének, előre is köszi!
én ezt az oldalt használom. Nem tudom, mennyire tudsz angolul, de a következők vannak rajta:
Source - Alapanyagok
Propylene glycol - PG %-ban
Vegetable glycerine - VG %-ban
Water - %-ban (opcionális, én kihagyom)
Nicotine - amilyen erős az alapfolyadékod, amit beletöltesz, nekem 36-os
Flavour Base - milyen alapú az alapfolyadék, ami szinte mindig PG
Target - Cél, amilyet keverni szeretnél
Quantity ml - Hány ml folyadékot szeretnél
Propylene glycol - Hány százalék legyen PG a kész folyadékban
Vegetable glycerine - Hány százalék legyen VG a kész folyadékban
Water - mennyi vizet tegyél bele (nekem 0)
Nicotine - 1 ml hány mg nicotint tartalmazzon. A webshopoknál látható felosztás lehet irányadó, 3-as nagyon gyenge (fehér), 6-os gyenge (sárga, ezüst), 9-es közepes (kék, arany), 12-es erős (piros, fekete), 18-as nagyon erős, 24-es töltött erősségű
Flavour - érdemes kinullázni
Oldalt pedig látod a diagramon, hogy mennyi a VG és PG arány, mennyi a beletöltött nikotinos alaplé.
Ha torokhatást szeretnél, tehát erős legyen, akkor PG többletűt (ízbajnok) kell készíteni, pl (PG 70%, VG 30%), ha pedig inkább gőzmennyiség kell (füstbajnok), akkor fordítva érdemes (VG 70%, PG 30%)
Általában a különböző aromák más-más sűrűségűek, és ízhatásúak, amit én használok és nekem ajánlottak, annál 12 cseppet érdemes tenni 10 ml-be, tehát amikor én 30 ml folyadékot készítek, ami egy hétre elég, vagy tovább, abba 36 cseppet szoktam rakni.
Egyébként az ecigiforum.com weboldalon sok anyagot találsz hozzá és segítenek is a tagtársak.
Ha nikotinmentes likvidet szeretnél készíteni, akkor egyszerű dolgod van.
1. Döntsd el, hogy milyen folyadékot szeretnél!
a) Füstbajnok (sok gőz, kevés íz) ekkor 70% VG, 30% PG környékére rakd
b) Ízbajnok (erős íz és torokhatás) ekkor 70% PG, 30% VG környékére rakd
c) Egyensúly (íze és "füstje" is van) ekkor 50% PG és 50% VG.
2.) Miután kiválasztottad, hogy milyen jellegűt szeretnél és hány milliliter kész folyadékot szeretnél, egyszerűen beszorzod a készíteni kívánt mennyiséget (itt 30 ml) azzal a %-os értékkel, amit megadtam korábban (30 , 50 vagy 70, de fontos, hogy az összetevők adják ki a 100-at)
Ha pl. 30 ml egyensúlyt szeretnél, akkor
VG: 30 ml*0,5 = 15 ml kell belőle
PG: 30 ml*0,5 = 15 ml kell belőle
Így lesz 30 ml egyensúly keveréked, amiben ugyanannyi a PG és a VG, ehhez csepegtetsz hozzá 36 cseppnyi aromát kb, jól összerázod, és hagyod picit állni, aztán jó.
Ha ezek után sem érthető, szerintem készre kevert folyadékkal próbálkozz inkább. :)
Szia!
Szerintem kész alapfolyadékot vegyél és hozzá aromákat.
Kicsit drágább, de ha többféle aromát keversz bele az is épp elég macerás lesz :)
Ha ez bevált, és még jobban elmélyülnél a kotyvasztásban, akkor előtte látogass meg több fórum oldalt is, ahol legalább olyan részletesen leírják, mint az előttem szóló, hogy mit, hogyan keverj.
Pár oldal segítségül:
Remélem tudtam segíteni.
Jó gőzölést :)
Èn fecskendőt használok, az pontosabb.
2+5+10ml-es fecskendő összesen nem kerül többe 50Ft-nál.
Fecskendőt bármelyik gyógyszertárban be tudsz szerezni. Én is ott vettem.
A gyógyszertári steril, és olcsóbb is, mintha a neten vásárolnád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!