Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért vagyok ennyire dohányzás...

Miért vagyok ennyire dohányzás-ellenes?

Figyelt kérdés
Gyűlölöm a dohányzást és ördögi dolognak tartom. A dohányzó embereket pedig egyszerűen NEM TUDOM elfogadni. Nem értem meg őket, hogy miért jó ez nekik, hogy tönkreteszik az életüket. Elkezdik, hogy ne lógjanak ki a sorból mert akkor biztosan 'nem lennének olyan rohadt menők' és aztán meg költhetik a napi több ezer forintot rá... Kiskoromban sem kedveltem a dohányzást, de mostanra, ha meglátok valakit dohányozni kiráz a hideg és elkezdem magamban átkozni... Márpedig a háromnegyed világ dohányzik körülöttem. Nem is a nevelésről lehet itt szó, mert szüleim, és szinte az egész családom dohányzik. Többször volt már, hogy emberek, akiket nagyon szeretek, kiderült, hogy dohányoznak és nagyot csalódtam bennük, hatalmasat estek a szememben... Mitől alakulhatott ez bennem így ki, ilyen szinten? És ezen ugye változtatnom kéne? 16 éves lány vagyok...

2015. júl. 24. 22:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Változtatnod kellene. Nyilván nem dicséretes dolog, na de hogy ördögtől való :D megmosolyogtatott

Neked is van rossz szokásod, netán egészségtelen-hogy esne ha ez alapján ítélnének meg.

2015. júl. 24. 22:49
 2/19 A kérdező kommentje:
Nincsen egészségtelen szokásom:) És neked van ötleted, hogy hogy tudnék ezen 'változtatni'? Tényleg, már annyira furcsa...:/
2015. júl. 24. 22:55
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Hm, nem tudom. Nekem nincsenek ilyen szélsőséges érzéseim. De ha meglátnád bennük a jót és inkább arra koncentrálnál idővel lehet változna a látásmódod.
2015. júl. 24. 22:57
 4/19 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező: fogalmam sincs, de én is dohányzom például. Sajnos. Viszont alapvető dolognak tartom, hogy odafigyeljek másokra, tehát nem fújom senkire a füstöt, nemdohányzó társaságában csak úgy gyújtok rá, ha nem zavarja, és persze tisztes távolságot tartva tőle. Hogy miért szoktam rá, az jó kérdés - talán a társaság vagy a hangulata miatt. Én is változtatni szeretnék ezen. Hidd el, az nem megoldás, ha elítélsz emiatt másokat - konkrétan barátságokat foszthatsz meg magadtól. Ne az legyen a mérvadó, hogy ki cigizik és ki nem. Próbálj meg átsíklani ezen a "hibán" (nem tudom, bűn-e a dohányzás, én nem tartom annak, de nálam a "normális" keretek azért megvannak, mint írtam is), és meglátni a szépet másokban. Attól még lehetsz anti-dohányos, hidd el, én is rágyújtanám a házat arra a szemétre, akit a múltkor a strandon láttam cigivel és gyerekkel a kezében... csak tedd úgy, hogy magad miatt... éppen cigiző embereket elkerülöd, kampányt indítasz a dohényzás ellen, nem tudom... :D csak ne utáld azt, aki cigizik. Kérdésem: mit tennél, ha megismernél egy pasit, akibe történetesen beleszeretsz, és kiderül, hogy cigizik? :)
2015. júl. 24. 23:39
 5/19 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nagyon szépen köszönöm ezt a hosszú, értelmes, segítőkész választ:) amúgy az utolsó mondatod pont beteljesült, és most egy picit 'csalódtam' a pasiban...:( Megpróbálok valamit tenni, hogy ne legyek ennyire elítélő, de nem könnyű...:/
2015. júl. 24. 23:45
 6/19 anonim ***** válasza:
59%
Igazán nincs mit. :D Szurkolok. :)
2015. júl. 24. 23:48
 7/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2015. júl. 24. 23:49
 8/19 anonim ***** válasza:
Mert aggódsz a szeretteidért.
2015. júl. 25. 11:59
 9/19 anonim ***** válasza:

Szerintem is változtatni kéne ezen, két féle módszert ajánlok.

Próbáld megtalálni a gyökerét annak, hogy miért idegesít a cigi. Valami negatív személy dohányzott az életedben? Esetleg mások dohányzása miatt ért valami baj?

A másik, hogy meg kell tanulni elfogadni azt, hogy akiket szeretünk sokszor más döntéseket hoznak mint amiket mi szeretnénk. Az emberek sok káros dolgot csinálnak, ha nem is szert, akkor stressz, túlzásba viszik a munkát, nem mozognak stb. Így van összerakva az ember, nem mindig egészséges dolgokat csinálunk. Például cigizünk. Mert jól esik, segít elűzni az unalmat, és legfőképp mert voltunk olyan hülyék, hogy rászoktunk. Mert ugye az ember hülyeségeket is csinál, biztos te is.

Azzal semmi baj, ha a dohányzást mint tevékenységet elítéled. Azzal van baj, ha a másik embert elítéled azért mert dohányzik.

2015. júl. 27. 00:19
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, utolsó! Nagyon igazad van:) Bárcsak meg tudnám találni a gyökerét ennek a 'mániának'...
2015. júl. 27. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!