Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan vegyem rá az anyukámat,...

Hogyan vegyem rá az anyukámat, hogy ne dohányozzon?

Figyelt kérdés
Az anyukam 41 éves. Sokat mondtam neki,hogy ne dohányozzon, félek hogy rákos lesz. Nagyon félek ettől. Van, amikor nagyon sokat el szív. Pl el szív egyet és 10 perc múlva meg egyet. Neki gondolom fel sem tűnik, hogy ilyen hamar ra gyújt megint. Sokat dolgozik, akkor nem cigizhet, de amikor itthon van , akkor rengeteget. Mindenhogy próbáltam neki mondani, hogy szeretném , ha abba hagyná. Azt mondta, hogy a sok munka utan neki jol esik ez a lazítás (cigizes, gondolkodás). De lazítani cigizes nelkul is lehetne.
2015. júl. 8. 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Mond el hogy ha nem teszi le nem fogja megélni hogy lediplomázol és unokája lesz.
2015. júl. 8. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Nővérem azt kérte szülinapjára anyától, hogy soha többé ne gyújtson rá. Be is tartotta, azóta se szív egyet se. Persze fokozatosan ment csak.
2015. júl. 8. 19:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Találj ki valami "lazítót" amit együtt csinálhatnátok.

Egy-két jóga gyakorlat, légzéstechnikák. Egy séta. Egy beszélgetés.

Ne azt kérd, hogy teljesen hagyja abba, hanem hogy a következő hónapban csak a felét szívja annak, amennyit szokott és utána beszéljétek meg, hogy milyen volt, mit érzett, hogy bírta, hogyan érzi magát. Aztán lehet tovább lépni, tovább csökkenteni. Ha nem is hagyja abba teljesen, de szerintem már az is hasznos, ha mondjuk nem napi 1 dobozzal szív, hanem csak napi 3 szálat.

2015. júl. 8. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam le, hogy vettem pár doboz tic-tac-ot és azt ettem dohányzás helyett. Az első 3 napban megfájdult a gyomrom, ezért nospát vettem be, gyomorgörcs ellen.

1 hét után már csak nagyon ritkán jutott eszembe a cigi, de akkor már könnyű volt megállni hogy ne gyújtsak rá.

Kb 1 éve szoktam le, és azóta egyszer sem gyújtottam rá.

Előtte napi 2 dobozt szívtam. Nem úgy kell felfogni hogy nehéz leszokni róla, hanem úgy, hogy könnyű, és akkor az is lesz. Nem történik semmi ha nem gyújt rá.

Sokan attól félnek, hogy furán érzi magát, ideges lesz ha nem jut cigihez, de ez csak az agyban van, ez csak a gondolata, nem valós félelem. Tehát meg kell szépen nyugodni és elfoglalni magát mással. Takarítson, mosogasson, sétálgasson, vásároljon, vagy mittudomén, érted, hogy lefoglalja magát a kezdeti pár napban.

2015. júl. 8. 19:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat. De az anyukámat nem lehet arra ra venni, hogy cigizes helyett pl. sétáljon velem vagy valami, mert ő annyit dolgozik, hogy örül, ha itthon van, és pihenhet, vagy házimunkát végez. Bar mostanában abban is segitek, a házimunkában, hogy neki ne kelljen. De akkor is talál mindig maganak valamit. Sose ül le velem filmet nezni, mert nem tud kikapcsolódni ugy, vagy nincs hozza kedve/türelme. Mondtam neki ezt hogy ezt kérem szulinapomra, hogy ne cigizzen többé, de ezen csak mosolygott egyet es azt mondta, hogy neki kell ennyi "kikapcsolódás", hogy ra gyujtson. Bar legutóbb, amikor megkértem hogy hagyja abba, akkor ossze is vesztünk. Ezert nem tudom, hogy mit lehetne tenni már :(
2015. júl. 8. 21:53
 6/6 anonim válasza:

Én egyszer hallottam egy olyan trükkről, ami inkább csíny, hogy a cigi utolső harmadában a dohányt kicserélni arra, ami a csillagszórón van. Rendkívül rossz íze van, ráadásul meg is ijed, ahogy elkezd az a cucc égni, szikrázni, és egy nagyon rossz élményként rögzül a cigizés. De ez elég radikális :)

Amúgy a legtöbb ember csak pótcselekvés miatt szokik rá, egyszerűen valami tartalmasabb elfoglaltság kellene helyette.

2015. júl. 9. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!