Tuti tipp a leszokáshoz?
Először is erős elhatározás és akaraterő, ezek nélkül nem megy! (Tapasztalatból beszélek, 20 év után hagytam abba, immár a 7. nikotinmentes évem kezdem.)
Emellett érdemes beszerezned a nikotinmegvonás tüneteit enyhítő (patikákban kapható) szert, tapaszt. Én például kb. 3 napig szédültem, felfuvótam stb., ha nem segített volna az akkor szedett tabletta, lehet hogy felhagytam volna az egésszel.
Közben tartsa benned a lelket, hogy napról napra könnyebb lesz! Mert tényleg úgy lesz, de addig ki kell bírnod. Fél év múlva pedig már a szervezetedből is kitisztul a nikotin, a tüdőre rakódott kátrány is jóval vékonyabb lesz.
Fel a fejjel, hajrá! Majd tudósíts, sikerült-e:)
Csak annyit jegyeznék meg h én most szokok le épp. Egy a lényeg ne vegyél több doboz cigit.
Én plö eleinte ugy voltam vele h jött velem szembe egy cigiző ember, vagy volt a buszmegállóba - montam magamba - "A qrva any*d neked bezzeg kijár hogy ne legyél ideges =)"
Az kell hogy minden egyes alkalommal amikor a cigire gondolsz dicsérd meg magad;) hogy ez nem semmi - és a sok "nyomorék" meg a cigi rabja - és ki kell mennie minden egyes szünetbe rágyújtani te meg elindultál egy új tisztább úton.
Aztán a másik, hogy idővel koncentrálj a jó hatásokra (a nem cigizésnek) mert lesznek. Próbálj arra figyelni hogy már pár nap elteltével érezhető változásokon mész keresztül.
SZall erre figyelj amikor rádjön az hogy rágyujtanál.
Ha elegendő idő eltelik akkor az a jó hogy érzed h szarul esik a cigi.
És erre is oda kell figyleni. És akkor ha mégis rágyujtassz akkor figyelj erre és pár slukk után mond azt hogy ez nem is jó érzés. neked valami más kellett de azt nem a cigi adta meg.
Első vagyok:
Az első napok kínlódása is visszatartott, amikor meglegyintett a "rágyújthatnék". Ugyanis tényleg állatira nehéz, annyira, hogy éreztem, ezt még egyszer nem bírnám ki. (Tehát, ha újra visszaszokom, akkor az életben nem hagyom abba.)
A fél év valóban választóvonal. Ha addig kibírod, akkor utána már sokkal könnyebb. Megszűnik a vágyakozás a cigi után evés után vagy ha szórakozóhelyen iszol valamit.
Egyébként egy addiktológus azt nyilatkozta, hogy a többi élvezeti szerrel összehasonlítva a dohányzásról a legnehezebb leszokni. Úgyhogy le a kalappal mindenki előtt, aki képes erre:):):)!
Nem írtad, hány éve cigizel, de 22 évesen az emberek vígan szoktak tépni gyepet meg füstölögni, a krákogó időszak jóval később kéne érkezzen. Egyetemistaként akkora spanglikat szívtunk, mint az alsókarom.
Szerintem el kéne menned orvoshoz, hogy nincs-e valami alapbetegséged, vagy valami amire hajlamos vagy és a cigi előhozza vagy felerősíti azt. Egy kis hörghurut, amit felerősít stb.
Egyébként ha tisztázódik is a helyzet, akkor is javaslom a cigi letételét, mert ezek szerint rosszabbul viseled, mint egy átlag ember. Nehogy még bajod legyen tőle, annyit nem ér. Le lehet szokni, csak borzasztó élmény. A tegnapi 34 éves pasi voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!