A dohányzás mennyire kárósít, tapasztalat alapáján? (Olyan írjon aki legalább 1 éve dohányzik, ne anti dohányosok akik még nem fogtak cigit a kezükbe sose! )
a barátom kb 14 éves kora óta cigizik. ha nem hamarabb
de minimum 7 éve
az ő tapasztalata: -fizikai munkánál hamarabb kifullad, nem bírja annyira a futást
-fogak elszineződése+körmök
-kevésbe is érzi az ízeket. amikor több napig nem tudott cigizni, akkor azt mondta sokkal intenzívebben érezte a szagokat és az ízeket.. én hiszek neki
Elég sok káros hatása van. Meg lehet mondani egy illető arcáról is hogy dohányzik -e.. hidd el látszódik. sokan ezért ilyen koravének 20on évesen is.
szerintem nem érdemes cigizni. én akkor tettem, és tenném újra, ha a munkámhoz, vagy a társasági életemhez jól jönne(nyalizás a főnöknél, beszélgetni olyanokkal cigiszünetben, akikkel sosem tenném.)
ha már cigizel akkor fogyassz sok folyadékot, és élj ezenkívül egészségesen!
Én már nem cigizek, de néhány évig dohányoztam, azért hagytam abba, mert éreztem, hogy nem igazán tesz jót, a végén sokszor szédültem tőle.
Viszont a családomban elég sokan évtizedekig dohányoztak, egyik nagyapám ráadásul ilyen sodort cigit szívott egész fiatal korától kezdve öreg koráig. A családomban ettől függetlenül soha nem fordult elő dohányzással kapcsolatba hozható megbetegedés, általában szép kort megértek a dohányzó családtagok is.
Azt elfelejtettem, hogy a barátom családjában mindenki cigizik, van aki 40-50 éve, és nincsen tüdőrákjuk vagy hasonló amit a cigi okozhatott.
Kell azért a genetika is.
Az én családomban olyannak volt tüdőrákja, aki életében nem dohányzott, kint a szabadlevegőn dolgozott, erdős helyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!