Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit csináljak? Hogy szokhatom le?

Mit csináljak? Hogy szokhatom le?

Figyelt kérdés

Szóval kb. fél éve dohányzom, napi 3-4szálat szívok el.

Régebben rossz társaságba keveredtem és azért kezdtem el. De már nagyon nagyon le szeretnék szokni, mert ennyi idő elég lett ahhoz, hogy rászokjam.:( Szüleim nem tudják. Hogy szokhatok le? Mert egyszerűen nem megy. 13L

2010. febr. 7. 16:18
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
szokhatok*
2010. febr. 7. 16:18
 2/12 anonim válasza:

Szia!

Hát ez jó kérdés. A patikákban lehet kapni nikotin tapaszt vagy rágógumit. Én is rossz társaságba keveredtem 3 hónapig cigiztem aztán belegondoltam h mit is csinálok én o.O (vmi ilyen fejjel) és abbahagytam. De ha megkínálnak még mindig nem tudok ellenállni neki szóval havonta 1-2 szálat elfüstölök.

2010. febr. 7. 16:25
 3/12 anonim ***** válasza:
Mod meg a szüleidnek ugyanezt.Értékelni fogják az őszinteségedet.VAgy he nem menj el a suliorvoshoz tanácsér tuti nem köp be.
2010. febr. 7. 16:30
 4/12 anonim ***** válasza:
először is: akaraterő! másodszor: nicotinell szopogatós tabletta (patika) kb. 1600 ft. nekem bejött, pedig napi másfél dobozzal szívtam.
2010. febr. 7. 16:30
 5/12 anonim ***** válasza:

El kell határozni, 3-4 szál az nem sok...

Tényleg akarni kell a leszokást, nem kellenek a drága és semmit nem érő tapaszok..én 7 évet dohányoztam (napi fél-egy doboz) és letettem egyik napról a másikra, pedig imádtam cigizni!

Sok pénzt is megspórolok, könnyebben kelek reggel, nem köhögök stb...sok előnye van

2010. febr. 7. 16:33
 6/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Főleg azt, hogy nem keztetek egyből lehurrogni.:) Elúszőr féltem is feltenni a kérdést.:)

2010. febr. 7. 16:39
 7/12 anonim ***** válasza:
Szia! Ahogy előbb is mondták: akaraterő kell hozzá. Hogyha tényleg le akarsz szokni, akkor szerintem mostantól ne gyújts rá. Nem úgy, hogy még egy utolsó, meg még amennyi ebben a dobozban van. Eleinte lehet, hogy rossz lesz valamennyire, de azután majd megszokod, mert a nikotin pár nap alatt kiürül a szervezetből. Tehát határozd el magadat, hogy akárhogyan is ciginek körülötted, te akkorse tedd. Sok sikert hozzá, remélem sikerül, majd írd meg, hogy hogy megy :)
2010. febr. 7. 18:52
 8/12 anonim ***** válasza:

Rágyújtani nem féltél?

Gyorsan felejtsd el.Vagyonokat fogsz elfüstőlni a következő

években és ráadásúl időnap előtt felborúlsz!

2010. febr. 7. 20:41
 9/12 anonim válasza:

rengeteg módja van.

legegyszerűbb és legolcsóbb: akaraterő. Bár hál' istennek nekem nem kell ilyenen törni a fejem (nem dohányzok).

Igen, fel lehet róni. (amúgy leszrnám, ha valaki ezért cseszegetne)

Az imént említett módszerre nagyszüleim a jó példák. Mikor látták, hogy valaki rosszul lett a füsttől, megfogadták, hogy soha többé, mivel nem szeretnének ártani neki...

Még1szer: Ehhez nagy akaraterő kell. De ha csak kicsi van, akkor meg tapaszok, meg hasonlók... (bővebben dokinál)

2010. febr. 8. 00:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Na végül is mitfogsz csinálni?(az egyik válaszoló.én is annyi vok mint te)
2010. febr. 8. 20:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!