Hogy ne szokjak rá a cigire?
Buliban dohányozgatok évek óta és abszolút megvagyok vele, napokon, de van, hogy heteken keresztül nem cigizek, ha nincs buli. Buliban is csak akkor, ha megkínálnak, vagy közli valaki, hogy "menjünk ki cigizni", akkor megyek én is, de akkor se mindig. Ha van cigim, az lazán kitart egy hónapig, de általában nincs is, csak elfogadom, ha megkínálnak.
Na most nemrég összejöttem egy lánnyal, aki viszont dohányzik és nem csak néha, hanem napi rendszerességgel dohányos. (Mondjuk ki, függő.) Ha együtt vagyunk és rágyújt, akkor engem is megkínál, amit elfogadok és érzem, hogy ennek nem lesz jó vége :-/
Nemrég elvittem a saját cigimet (beszédes: azelőtt vettem, hogy összejöttünk és volt benne 12 szál) magammal, mert pofátlannak éreztem, hogy mindig elfogadom, ha kínálgat.
Az a baj, hogy persze nagyon szeretnék vele lenni minél többet, de tudom előre, hogy ha találkozunk, annak dohányzás lesz a vége részemről. Lassan már kábé napi szinten cigizek :-/
(Tegyük hozzá egyedül nem, csak ha vele vagyok.)
Se pénzben, se sehogy nem hiányzik, hogy nekiálljak dohányozni.
Amilyen tanácsokat nem kérek:
-szokjon le a barátnőm. <-> Alig egy hónapja vagyunk együtt és amúgy sem akarok uralkodni rajta. 19 éves, abbahagyja, ha akarja, engem nem zavar.
-szakítsak vele. <-> Szeretem.
-minek jöttem össze egy bagós libával? <-> Nem érdekel, ki dohányzik és ki nem, nem ezen múlik, hogy milyen ember vagy. Amúgy egy abszolút kedves és értelmes lány. (Alaphangként mondjuk közlöm, hogy az ELTE-re jár.)
Attól, hogy Ő dohányzik neked miért kell? Megkínál, megmondod, hogy köszi, de nem dohányzom és kész.
Nekem is rengeteg barátom dohányzik, felőlem szívhatják mellettem, amíg nem rám száll a füst, de hiába kínálgatják én nem kérek belőle.... egyszerűen mondj nemet, nem kötelező neked is cigizned miatta.
Amíg egyedül nem gyújtasz rá addig nem vagy függő.
Ha van önfegyelmed nem szoksz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!