Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha szoptatok még ne szokjak...

Ha szoptatok még ne szokjak vissza a cigire ugye?

Figyelt kérdés
Tápszert többet kap a babám, mert kevés a tejcsi!
2008. júl. 16. 23:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Szerinte ne! De ha már egyszer sikerült lemondanod róla, miért akarsz visszaszokni? A babának is jobb, ha nem dohányzol.
2008. júl. 16. 23:04
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Ha már egyszer leszoktál, miért akarnál visszaszokni? A dohányosok közül kerül ki a tüdőrákosok 95%-a. Emellett költséges, kellemetlen szaga van tőle az embernek és a passzív dohányzás nagyon károsítja a körülötted élőket is, a kisbabádat főleg! Akkor meg miért csinálnád?
2008. júl. 16. 23:16
 3/12 anonim ***** válasza:
63%

A gyereknek nem tesz jót akkor sem,ha már nem szoptatsz.Ha eddig nem tetted most miért tennéd?Egyik ismerősöm akkor szokott le a cigiről,amikor látta a két hetes fián,hogy undorodik a szagától.Illetve azokat az anyukákat is kedvem lenne megütni,akiknek lóg a szájából a bagó,és közben tolják a babakocsit.Gusztustalan,és szegény gyereknek erre semmi szüksége.

De a te döntésd!Itt senki sem fogja azt mondani,hogy dohányozzál csak nyugodtan.

2008. júl. 17. 04:20
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor most egy hozzászólás a másik táborból!

Felnőtt ember vagy, azt csinálsz, amit akarsz. Ha úgy érzed, hogy nincs már szükséged a cigire és meg vagy nélküle is, akkor úgy sem veszed vissza. Ha viszont hiányzik és szeretnéd, akkor nagy valószínűséggel vissza veszed majd és azt hiszem, hogy neked ez a szándékod. Nem hiszem, hogy enyém, vagy három másik virtuális vélemény antidohányosoktól meg fogja változtatni az érzéseidet és a szándékodat. (Én speciel úgy érzem, hogy az előttem lévő hozzászólásoknak a leszólásokon kívül sok értelme nem volt, talán egy olyan volt, ami részben még tartalmazta is a választ a kérdésedre. Ennek így nem sok értelme van, maximum annyi, mint vizet hordani a Dunába.)

A választ viszont azt hiszem, hogy te is tudod. Természetesen ne szokj vissza, amíg szoptatsz, épp annyira kerülendő, mint terhesség idején. És ha szoptatás után mégis visszaveszed a cigit, akkor figyelj arra, hogy már nem csak egyedül vagy. Tegyél meg mindent azért, hogy a babád ennek ne lássa kárát. Ne akkor cigizz, amikor vele kellene lenned, ne tőle vedd el az időt, ne bízd másra csak azért, hogy legyen időd rágyújtani. A közvetlen környezetében még véletlenül se füstölj, ha társaság van, akkor ne engedd, hogy hogy a dohányzó bandával egy helyen lehessen a baba. És ha mégis rágyújtottál, akkor mindenképpen moss kezet, próbáld meg eltüntetni a szádból, ruhádról a füstöt amennyire csak lehet. Kicsit gondolkozz úgy erről, mintha a dohányfüstöt épp annyira kerülnie kellene a babádnak, mint az influenzavírust és a te dolgod lenne, hogy megvédd tőle.

Ez egyébként azzal is fog járni, hogy nem valószínű, hogy láncdohányos leszel, sőt, összességében annyira macerás lesz rágyújtani, hogy kétszer meggondolod majd, illetve lehet, hogy órákig sem jutsz majd ki, főleg, ha nagyobb lesz már a baba és aktívabb. Ez meg neked is jobb, még ha nem is kényelmesebb!

2008. júl. 17. 06:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt egyedül magadnak kell eldöntened. Nyilván a babának árt a passzív dohányzás, neked meg hiányzik a cigi, és gondolom bűntudatod is van a lelked mélyén emiatt a hülye kettős érzés miatt. Szerintem érdemes lenne egy két a témával foglalkozó könyvbe belenézned. (Allen Carr) Én láncdohányos voltam a terhességem előtt. Most 20 hetesen boldog nemdohányzó kismama vagyok és nem akarok soha többet visszaszokni. Nem csak a baba miatt, hanem mert én is sokkal jobban érzem magam fizikálisan, és nincs állandóan hamutartó szagom. Ráadásul megvan a sikerélményem, hogy meg tudtam csinálni! Szerintem Te is meg tudod! Gondold át mielőtt döntesz.
2008. júl. 17. 08:20
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Amíg szoptatsz, semmiképp se. Nálunk is ez volt a helyzet. Kezdett apadni a tejem, már tápszert többet kapott, aztán egy vírusos betegség után teljesen el is ment a tejem. De amíg akár csak napi egy percet is cicin töltött a baba, addig én nem gyújtottam rá. Pedig amúgy nagyon hiányzott a cigi, egyszerűen szeretek dohányozni, na, nem tudom, hogy ez manapság miért bűn. Miután nem szoptattam már, elmentem egy este a barátnőimmel, akik mind dohányoznak, na akkor elszívtam pár cigit, azán így szoktam vissza, persze nem volt okos dolog, de egész egyszerűen úgy érzem, ennyit megengedhetek magamnak. A babának nem ártasz azzal, hogy dohányzol, ha már nem szoptatsz, feltéve, hogy nem az arcába fújod a füstöt. Én olyankor gyújtok rá, amikor alszik, vagy ha apa itthon van és játszanak, olyankor szépen kimegyek a konyhába, becsukom az ajtót, kinyitom az ablakot és pöfékelek egy kicsit. Szerintem ezzel nem ártok senkinek, max magamnak, de ez is manapság túl van kissé dimenzionálnva. Amúgy, ha jobban belegondolok, annak idején nem volt ez a nagy antidohányos kampány, engem volt, hogy apukám bevitt egy füstös kiskocsmába, mert éppen mentünk valahová, és már egy órája nyafogtam, hogy szomjas vagyok (akkoriban nem volt minden sarkon bolt, pláne nem ennyiféle italválasztékkal), szóval akkor bementünk meginni egy jaffát, és senki nem szörnyülködött, hogy jajistenem, ekkora gyereket beviszik a füstbe... És akkoriban még a munkahelyeken lehetett simán dohányozni, és meg nem tudom mondani, hányszor voltam bent anyukám munkahelyén, ahol a tanárian egyfolytában cigizett valaki, aztán mégse lettem tüdőrákos, se asztmás. Persze nem azt mondom, hogy egy gyereket egész nap a füstben kell tartani, csak azt, hogy attól nem lesz semmi baja, ha a szülei dohányoznak. Amennyi kipufogógázt nyel egy gyerek manapság (pláne a babakocsiban), az mellett nem hiszem, hogy a cigifüst miatt kéne picsogni.
2008. júl. 17. 08:59
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Ez nem picsogás kedves utolsó válaszoló, hanem tény. Lehet hogy nem most hanem majd 15 év múlva lesznek problémáid a cigitől amikorra már csak egy fekete ragacsos borzalom marad az egykori tüdőd helyén. Aki látta már a szeretteit tüdőrákban meghalni, az tuti mindenkit le fog beszélni a cigiről a környezetében.És tényleg visszataszító látvány egy dohányzó anyuka kisgyerekkel! A férjem is láncdohányos volt, mégis erőt vett magán, és leszokóban van a cigiről hogy mire kismanó megérkezik nyugodtan magához ölelhesse.Kedves kérdező, a saját és mások érdekében ha már egyszer leszoktál legyen tartásod, hidd el még egy kis idő és már te is undorodni fogsz a cigitől! Kitartás!
2008. júl. 17. 10:50
 8/12 anonim ***** válasza:
67%
az utolsó vagyok, én cigifüstben nőttem fel, és állandó veszekedés forrás volt ez otthon, ugyanis a szüleim nem értették mi bajom van a füstöléssel...én egyszerűen nem vettem levegőt a társaságukban, 14 évesen volt is baj a tüdőmmel, ami mára szerencsére teljesen eltünt az egészséges életmódnak köszönhetően. A szmog nem indok arra hogy még 1 dologgal mérgezzük a gyermekünket.
2008. júl. 17. 10:56
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én is cigiztem a terhességem előtt letettem ennek már 3-rom éve.Nekem is volt olyan,hogy de jó lenne egy szál,de uralkodtam magamon és tudod miért?!lehet,hogy emiatt sokan elfognak ítélni legfőképpen akik cigarettáznak,de ezzel nem akarok senkit megbántani!Vannak ismerőseim akik cigiznek és a baba bőrén,ruhácskáján,haján annyira lehet érezni a cigi szagát(bocsi,hogy nem illatot írtam mert a ciginek bűdős szaga van) és cigis kézzel nyulnak a babához azaz igasság,hogy aki cigizik az nem érzi.Gondoljatok bele és ezt én már tapasztaltam babákon tiszták voltak ,aranyosak,de a szűlő hibályából nem az igazi baba illat árad a gyerekről.Remélem átgondolod!Sok sikert!
2008. júl. 17. 11:07
 10/12 A kérdező kommentje:
A lakásban soha nem is cigiztünk és nem is fogunk!!!
2008. júl. 27. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!