Azt mondják számoljam ki, mennyit költök el cigire. De szerintem ez nem olyan sok. Hogy szokjak le így?
Azt mondták akkor nézzem meg azt, mire költhetném ezt a pénzt, de szerintem nem költeném másra csak lenne a pénz a zsebembe...
Hogy szokjak le ezzel a módszerrel?
dohányt veszek 900ft cigihüvely 300ft ami elég 3 zacskó dohányhoz is.
Ebből a dohányból olyan 2 hétre elvagyok.
tehát 2hét -900
Számoljunk mondjuk -1000 rel. 52 hét van, ami feleződik tehát kb 26 hét, az 26ezer, ha jól számolok(xD matekból sík hülye vagyok, tehát lehet egyáltalán nem jól számolom :D)
Szóval egy évben a 26 ezer szerintem nem sok.
Ha feltétlenül okokat keresel, akkor nézd a dohányzás egyéb árait is, nem csak pénzben lehet nézni a dolgot, mert nyilván nem mindenkinél ez az elsődleges szempont.
Azonban ami nem kifizetődő a dohányzásban az:
- a légutak és a tüdő roncsolódása, amely légzési problémákhoz vezet
- a szív és az erek roncsolódása, amely keringési problémákhoz vezet
- ritkábban, de előfordul, hogy a látás is romlik a dohányzás miatt
- a bőr öregedése és a fogak sárgulása
-
Ha belegondolsz, ezek önmagukban sem jelentéktelen következmények, de akár pénzben is nézheted őket, mert a keringési problémák betegségekhez vezetnek, a betegségeket kezelni kell és a kezeléshez gyógyszerek szükségesek, amihez sok pénz kell.
Ha a bőröd hamarabb tönkremegy, akkor azt is jobban kell ápolni, a különféle krémek és arcregeneráló szerek ismét sok pénzbe kerülnek.
Ha a fogaid megsárgulnak és néhány árnyalatnyival fehérebbé akarod tenni őket, akkor a fogfehérítés sem olcsó mulatság, nem beszélve a pótfogakról.
Úgyhogy van elég ok, csak keresni kell őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!