Miért van az, hogy ha valaki abbahagyja a dohányzást, akkor az általában meghízik?
Figyelt kérdés
2014. dec. 14. 10:48
1/4 anonim válasza:
Több oka is van:
a dohányzás bizonyos mozdulatokkal jár, amiről nem lehet egyik pillanatról a másikra leszokni. Pótcselekvésként nassol az illető.
Megváltozik az anyagcsere (jó irányban), jobban hasznosul az ennivaló, ez még akkor is plusz kilókhoz vezet, ha nem eszel többet.
A leszokásban lévő jobban kívánja az édességet, az mindenképpen a hízás irányába mutat.
2/4 anonim válasza:
Meg azért is, mert a dohányzók általában nem nagyon sportolnak. Amíg dohányoznak, addig a méreganyag miatt nem teljesen épül be a szervezetükbe a tápanyag, tehát soványak, aztán ha az étrendjükön nem változtatnak, csak a cigit hagyják el és nem mozognak, akkor jöhet a hízás. De egy darabig ez nem is baj, mert gyakran kóros soványságban szenvednek addig. Viszont jó alkalom arra, hogy elkezdje helyretenni a testét az illető.
3/4 anonim válasza:
mikor dohányoztam meg sem bírtam mozdulni, csak dolgoztam ettem és aludtam, miután leszoktam ahogy tisztult a tüdőm, nőt a mozgásvágyam, ezt a mozgásvágyat kielégítettem egy bringával, és kiegészítettem egy tiszta étrenddel, 125kg-ról 75 re fogytam 2 év alatt.
4/4 anonim válasza:
A nikotin lekoti a gyomorsavat. Ritkabban alakul ki az ehsegerzet. Miutan leszoksz, visszaall a nikotin szint a normalra, igy az ehsegerzeted is. Viszont gondolom az anyagcsere lassabban koveti a valtozast, igy felszaladhat par kilo, ami egy ido utan ugyanigy le is jon, hacsak nem cukor bevitellel valtod ki a cigit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!