Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzók! Milyen érzés,...

Dohányzók! Milyen érzés, mikor nem bírjátok ki cigi nélkül?

Figyelt kérdés

Mihez tudnátok hasonlítani? Én nem dohányzom, és valahogy képtelen vagyok elképzelni, hogyan lehet rászokni. Mit éreztek olyankor, amikor már muszáj rágyújtanotok?

Nem provokatív kérdésnek szántam, csak kíváncsi vagyok.

2010. jan. 25. 15:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igazábol én sem tudom körbeirni.. olyan mint mikor nagyon éhes vagy és lemegy az első falat a torkodon..kielégülés
2010. jan. 25. 15:45
 2/12 anonim ***** válasza:
Pontosan azt érzem, hogy muszáj rágyújtanom. Remélem, segítettem.
2010. jan. 25. 15:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Én 2.napja nem gyújtottam rá, úgyhogy ezt érzem !
2010. jan. 25. 15:53
 4/12 anonim válasza:

Én meg most megyek, és rágyújtok. Miattatok. Miért kell erről beszélni?

Mondjuk olyan, mint az első nyári napon belemerülni a friss, hűvös vízbe.

2010. jan. 26. 16:07
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Megszokás. Pl buszmegállóban,kávé mellé,kaja után... Talán nem is maga a cig hiányzik,hanem a mozdulat,a megszokás... Sajnos...
2010. jan. 26. 22:22
 6/12 anonim válasza:
Általában ez a kényszer a rágyújtásra, bizonyos dolgokhoz való "kötödés" alapján alakul ki. Például én MINDEN étkezés után rá kell hogy gyújtsak. vagy ha sokat kell várni pld buszra.Hogy milyen érzés? Hát én legtöbbször bizsergő, zsibbadó érzés érzek a tüdőmben, de lehet nálam fordul elő ilyen fizikai jel. De igazából elmondhatatlan, és nehogy kipróbáld! Én már lassan 1 éve dohányzom de nagyon-nagyon megbántam, pedig (lehet hülyén hangzik) szeretek cigizni, főleg ha buli van vagy csak összejövetel. Szóval a rászokás az mindig kötődik valamihez, a cigi utáni vágy pedig mindenkinél másképp jön elő.Szerintem..
2010. jan. 27. 20:19
 7/12 anonim válasza:
Ahogy már korábban is írták, nekem is inkább a folyamat hiányzik. Nem is fizikai, hanem pszichikai függőség. Érdekes, vizsgára készülésnél pl. azért gyújtok rá, mert addig sem tanulok, de legalább megvan az az illúzió, hogy csinálok valamit. A monoton, hosszútávú cselekvések megszakítására, változatosabbá tételére alkalmas. De ezért is van az, ha folyamatosan lekötöm magam, van mit csinálnom olyat, ami változatos, nem monoton és még szórakoztató is, akkor nem is jut eszembe, hogy cigizzek, és nem is hiányzik.
2010. jan. 29. 10:28
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát nekem is olyan zsibbadó érzés ilyenkor vagyok hiperaktív!:D
2010. jan. 29. 14:45
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, érdekesek voltak.
2010. jan. 29. 17:10
 10/12 anonim ***** válasza:

lehet hogy hülyének fogsz/fogtok nézni de nekem olyan érzés mintha egy izgulnál,vagy a szerelmedre gondolnál és akkor megjelenik a mellkasodban egy feszítés,de lehet inkább gyomorban vagy ami biztosabb a tüdőben...egyszerűen érzed hogy kell,aztán az egész test elkezdi kívánni. (nekem pl mostmár a karomban is megjelent egyfajta zsibbasztó érzés)

érdekes tényleg ez a dohányzás:D

2010. febr. 1. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!