12 éves vagyok és. Hogyan mondjam el hogy cigizek?
Ez egyrészt kamu lesz másrészt.
11 évesen szoktam rá a cigire és rögtön a fater előtt cigiztem, nem is tudtam, hogy ez rossz lenne, révén ők is ott cigiztek előttem. Kaptam egy fülest, aztán rámhagyták.
Ezek nem gyerekeknek valóak. Nekem ezáltal annyira beleívódott az agyamba a dohányzás, hogy ha nem gyújtok rá lelkileg leszek rosszul, nem a nikotin elvonástól. Gyerekkorban ilyet nem szabad.
A fű is olyan dolog, hogy egy felnőtt embernek nem lesz tőle baja, mitöbb egészségesebb is lehet tőle, de egy gyerekben kárt tesz, lelkileg és talán - de nem bizonyítottan - testileg. Lelki függőséget képes okozni felnőtteknél is(kb. 1%-ban fordul elő) de gyerekeknél simán 90%ban ki alakul a függőség, mint minden másnál.
A másik. A szülőkkel ez a gond. Nem ismerik fel, hogy a gyerekük már nem annyira gyerek. Nem kell se bűntudat, sem egyéb más. Ha már függő vagy tegyél rá, úgysem fogod letenni gyerekként. Majd a gimi után. (én nem tettem le, de felnőttként el tudom dönteni mit akarok, cserébe nem iszok soha, na bummm... az alkohol amúgy is károsabb).
Szóval tanácsként... ne füvezz és ne dohányozz gyerekként, mert a lelki függőség ilyen korban durván beleivódhat az életedbe. A piáról nem beszéltem túl sokat... azt végképp ne csináljátok.
Kicsit nem ártana gondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!