Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi számít mértékletes fűfogyas...

Mi számít mértékletes fűfogyasztásnak?

Figyelt kérdés
Ha az ember mondjuk hetente 3-szor szív marihuánát, akkor ez jó lehet nyugtatónak egy idegességre hajlamos, feszült embernek? Esetleg egy közepesen depressziós embernek jobb kedve, több motivációja lesz a fűtől ha mértékkel fogyasztja?

2014. aug. 31. 19:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Minden fű árt a szervezetnek, még ha átmenetileg fel is dobja a fogyasztót.
2014. aug. 31. 19:35
 2/6 anonim ***** válasza:

A memóriádat így is úgy is haza fogja vágni.

Mondjuk fél évente 1x esetleg elmegy

2014. aug. 31. 19:46
 3/6 anonim ***** válasza:

heti 3 alkalom szerintem már egy kissé sok hosszú távon, de még beleférhet. Mondjuk olyan embert is ismerek, aki már vagy 20 éve napi rendszerességgel szív és nincs semmi baja, családja van, zenekarban játszik stb.

Szóval egyénfüggő. A memória romlása tényleg csak masszív füvezésnél, évek után érezhető.

Nyugtatónak elég jól megfelelhet, de a motiváció/jobb kedv megint csak ember és szituáció függő. Ha érdekel, próbáld ki pár alkalommal és döntsd el magad, hogy neked kell-e. Ha van némi akaraterőd, nem fogsz rákattanni.

2014. szept. 1. 19:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Az elmondásaid alapján, amire te akarod használni arra nem alkalmas a fű. A fű nem feltétlenül okoz jókedvet, hanem sokszor az aktuális hangulatodat erősíti fel. Tehát ha feszült, ideges, szorongó, vagy depressziós állapotban szívod el akkor nagyon rossz élmény is lehet belőle, főleg ha erősebb fajtából szívsz (illetve olyan fajtából aminek a thc/cbd aránya magagas, lásd: google: sativa dominán hibrid). A fű ráadásul a nm depressziós embereknek is negatívan hat a motivációjára. A kreativitást növeli, de a motivációt csökkenti.

Bár volt tőle néhány fantasztikus élményem, én örülök, hogy teljesen abbahagytam, mert azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok és sikeresebb a munkában.

2014. szept. 4. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem évekig bevált az a módszer, hogy 3 havonta szívok. Nem volt a naptáramban följegyezve, de mindig kb. így jött ki. Így a maximumot adta ki a jóból, és semmit nem vett el. Utána napokig fel voltam dobódva, jobban esett a kaja, a pia, a szex, minden. :D

A saját tapasztalatomból kiindulva azt mondom, hogy a fű mértékkel fogyasztva antidepresszáns. Ad motivációt. Viszont nem mindenki tud itt megállni, én se tudtam. Pedig eleinte meg voltam győződve róla, hogy majd én erős leszek. Ma már naponta tépek, és bizony sokszor van "rajtam a para", iszok és gyógyszerezek is rá. Szóval ha elég erősnek érzed magad ahhoz, hogy 2-3 havonta egyszer tépj, akkor sokat fog hozzáadni az életedhez. Ha nem, akkor ugyanúgy kib*szik veled, mint bármelyik gyógyszer amit túlhasználsz. (Összehasonlításképpen, ha a fejfájáscsillapítót - paracetamol - adagolod annyira túl mint a füvet, akkor meghalsz.). A fűtől nem, viszont ha van benned valami lappangó pszichés probléma (skizofrénia, szorongásra, depresszióra való hajlam) akkor azt bizony keményen előhozza. Szóval csak óvatosan, a heti 3 az nekem soknak tűnik (mondom úgy, hogy heti 18szor tépek kb.), de persze az sincs kizárva, hogy semmi bajod nem lesz tőle, ismerek ilyet is. Mindenkinek más a pszichéje. Mindenesetre jó szívvel egy idegességre hajlamos embernek a két havi szívást tudnám javasolni, mert nekem segített. Más perspektívából láttam a dolgokat, és segített feloldani a feszültséget. Most meg már rá vagyok kattanva és kell, nélküle szarul vagyok.

Döntsd el te, hogy neked, mi a jó, remélem jobban leszel, hajrá! :)

2014. szept. 10. 00:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Üdv! 151 volt az iq-m(komplex), most csak 126(a komplex 126, a "csak logikai teszt" 135 felettit mutat, pszichomókus mérte normális tesztel tehát ott az eredendő potenciál csak elő kell hozni..) és a szorongásos depresszió megkeseríti az életem! ingadozok folyton az okos és buta létforma között még úgy is h 9 hónapja semmit nem toltam.. amint bejönnek a depressziós gondolatok, elképesztően butává válok, amíg nincsenek, addig jól vagyok! anno akkor hagytam abba amikor egy csaj rám monta h "basszus, ha be vagy szívva te rohadtul zseni vagy" az tény h akkor előtör belőlem a csillagászat, a fizika, biológia meg kémia mánia.. ebből jön h józanul piszok buta vagyok..

ha a depresszió végleg elmúlna, aminek elég nagy esélyét látom, mert eme betegség csak amolyan "büntetésként" jön elő, akkor amikor egy alapvető nudli hülyeségen elkezdek agyalni.. de aztán mindig eszembe jut h túl sok időm van ezen gondolkodni és eme pusztító, romboló, mérgező gondolatok megtöltik az agyam minden más külvilági ingert kiszorítva belőle.. na ekkor jön h nincs időm ezekre a hülyeségekre és hirtelen szárnyra kapok pár napra(ez lenne a jutalom és kész is a kör: büntető-jutalmazó rendszer), de aztán kezdődik előröl..

a depressziós embereknek nem ajánlanám mert ez egy függőséget kialakító szer amely befolyásolja az agy hormonháztartását! ilyenkor az agy több hormont termel, olyanokat amik örömet okoznak, erre pedig úgy reagál h automatikusan visszavételezi, gátolja ezen serkentő hatású molekulákat! minnél többször zajlódik le e folyamat (hangulat hullámzás) annál jobban visszaveszi! a következmény egyértelmű, így hülyül el az ember, így lesz szűkebb a memóriája és így kap depressziót és egyébb hülye betegségeket... nagyjából olyan állapotba jutsz mintha sokkot kaptál volna vagy besokalt volna az agyad és bumm kész a függőség amit a depresszió okoz! minden függőségnek depresszió a vége! 1-1 szál cigi havonta tényleg jó, de KÉPTELENSÉG megállni itt, amolyan 10:1 eséllyel beszippant! fiataloknak nem ajánlom mert valójában nem az "agyad", hanem a jövőről és múltról alkotott képed rongálod (persze ez helyreállítható valamennyire sok kitartással) a memóriáról meg annyit, ha nyugodt az ember akkor mindenre emlékszik és úgy megy minden mint a karikacsapás vagy ahogy el van rendelve, de amint azon kezd rágódni h mért nem emlékszik erre az ember vagy mért nem megy úgy ahogy kell, rögtön vége! Fakereszt, Ámen!

Amm a memória fejleszthető, csak nem kell rágörcsölni, hanem egyszerűen csak szellemi feladatokat kell végezni! ez sem több, CSAK egy feladat, egy feladat amit unalomból végzek, ráadásul olyan nem hülyeség aminek értelme is van és jókedvvel csinálható(pl tanulás: tanulok mert megtehetem:P)! A depresszió még az egészséges embert is leépíti teljességgel, a memóriát is megeszi! egyszerű példa: srác szomorú sok dolog miatt, talál egy extrás nőt, összejön vele és máris jobban pörgeti a lapokat a világban :) a boldogság felépít, a szomorúság leépít!

pacsi

2014. szept. 15. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!