Miért jön rám a cigizhetnék ha futok? És a többire mit mondtok?
Kislány korom óta versenyszerűen futottam (áltsuli alsótól), annyi érmet nyertem, hogy itthon tele van vele aggatva a szobámban egy egész fogas, minden túlzás nélkül :-D Még a fiúk között is volt, hogy elindítottak iskolai versenyen, mert a lányok között zsebretehettem a győzelmet (persze kiskoromban, ugye utána már kezdtek kijönni a különbségek köztünk).
Aztán rászoktam a cigire (nem kérek véleményeket, tudom, tudom). Igazából röhögtem az egészen, mert dohányzás mellett is ugyanúgy ment a futás, mint előtte, még mondtam is, hogy tuti kamu, amit ráírnak a cigikre, mert szívom rendesen, mégis zsinórban hozom a dobogós helyeket :-D Azt hozzá kell tennem, hogy elég keményen cigizek, piros multit szívok, napi egy doboz körül (kicsit kevesebb-kicsit több, általában kicsit több), de ez régebben több volt, csak egyrészt egyre kevésbé tudtam megfizetni, ahogy drágult, másrészt a volt barátomat idegesítette (öt évig voltunk együtt, nem dohányzott, de nem is emiatt szakítottunk, teszem hozzá). Szóval ez a napi kb egy doboz korábban másfél volt, buliban lazán kettő (ha iszok vagy jólérzem magam, akkor szabályosan eszem a cigit).
Na mindegy szóval sokáig nem éreztem semmit, jött a tavasz, a nyár, ahogy megszoktam beneveztem egy amatőr futóversenyre, mellesleg elég esélyesként, aztán meglepetésemre elég sz*rul szerepeltem. Akkor még nem gondoltam semmire, más bajom is volt éppen, betudtam annak. Utána még két versenyen indultam, de egyik rosszabbul ment, mint a másik. Aztán szép lassan összedőlt az egész. Most már nem is nevezek sehova, mert felesleges és esélytelen... A Margitsziget körön kifulladok, ami korábban rutin edzés volt. Már egyre kevesebbszer megyek ki futni, mert ugyanaz a vége. Futok, futok, aztán egyszer csak cigiznem kell. De nem úgy, mint amikor unatkozol és rágyújtasz, hanem frankón nikotinéhségem van, mint reggel, amikor nyolc-kilenc órája nem gyújtottam rá és hótt csipás szemmel zombiként pisi-kávé-cigi, aztán felébredek. Körülbelül ilyen szintű cigizhetnékem támad futás közben (elég hamar és egyre hamarabb). Aztán futok tovább, nem állok meg, elkezdem nem érezni a lábaimat, szúrni kezd a tüdőm, a végén pedig megállok, mert nem kapok levegőt. Utána néha jön a köhögés (nem mindig). Aztán rágyújtok, mert tényleg rohadtul kell addigra már cigiznem és tényleg jobb is lesz tőle, utána viszont már esélytelen, hogy fél órán belül fussak, mert lihegni kezdek és nem bírom tüdővel. Ha várok egy fél órát akkor menni fog, de akkor meg újra az történik, amit az előbb leírtam...
Próbáltam sok mindent, bebeszélni magamnak, hogy nem is kell a cigi, összeszorítani a fogamat és továbbfutni (annak köhögőroham lett a vége), próbáltam lassítani a tempón és kocogva tényleg ment tovább valamivel, de én versenyszerűen hosszútávFUTOK (futottam?) nekem az nem ment, túl lassú volt. Próbáltam légzőgyakorlatokat csinálni előtte, az tényleg pár száz méterrel megnyújtotta a lefutható távot, meg kicsit gyorsabban is tudtam szedni a lábam, de a vége ugyanez lett. Aztán legvégső elkeseredésemben úgy okoskodtam, hogy ha futás közben azonnal cigiznem kell, akkor közvetlen rajt előtt rágyújtok és akkor majd közben nem fog kelleni. Hát nem. Annak lett a legcsúfosabb vége. Elnyomtam, elindultam és jóformán már fulladtam is meg, abba kellett hagynom.
Amit nem értek:
-Nyilván a cigi miatt nem tudok futni. De ha amiatt nem megy, akkor a szervezetem miért kívánja a cigit, amint futok egy keveset?
-Kilenc éve dohányzom kb. Miért most és ilyen hamar ment sz*rrá a tüdőm? Miért nem folyamatosan romlott a kilenc év alatt? Miért kilenc év után ment tönkre hirtelen?
-Ez pontosan mire utalhat, amit most érzek?
Na most nekem (ciki-nem ciki), nincs kedvem leszokni. Én tényleg szeretek cigizni, nem akarom abbahagyni. Csak akkor akarom abbahagyni, ha majd babát várok, neki soha nem ártanék. Lehet így javítani ezen, hogy közbe cigizek?
És ha nem, akkor ha leszoknék újra tudnék úgy futni, mint ezelőtt? Vagy ez már örökre így marad?
Köszi mindenkinek! :-) Bocsi ha hosszú lett! 23/L
soha nem értem meg, az ilyen buta nők, miért hiszik azt, hogy csak azzal ártanak a leendő babájuknak, ha a terhesség alatt szívnak... kérlek szépen már most is telis tele van beépült méreganyagokkal a szervezeted, már ezzel is sokat ártasz a leendő gyermekednek... már ha lesz... mert az is benne van a pakliban, hogy meddő leszel a cigitől...
"jött a tavasz, a nyár, ahogy megszoktam beneveztem egy amatőr futóversenyre, mellesleg elég esélyesként, aztán meglepetésemre elég sz*rul szerepeltem"
előtte edzésben voltál folyamatosan, így nem vetted észre, hogy lassan romlik a teljesítményed, de mivel ezen a télen feltételezem szartál az edzésre, kimentél a formádból... és egy dohányosnak ilyen kínkeserves dolog vissza szerezni azt... bár valószínűbb, hogy sosem fogod...
futás közben meg azért kívánod meg a cigit, amiért minden más alkalommal, amikor megkívánod, mert függő vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!