Mit tegyek ha a leszokás 4. hetében hirtelen rám tör a cigizhetnék?
Hát, nekem egy dolog bejött a munkahelyem: a kolléganőm mikor megtudta, hogy le akarok szokni, elkezdte a csikkjeimet összegyűjteni egy flakonba, jó sokat, vizet öntött rájuk. Pár nap után egy undorító szagú "koktél" lett belőle. Amikor letettem a cigit és nyavalyogtam neki, hogy úgy rágyújtanék, mondta, hogy szippantsak bele jó mélyen a koktélomba. Hát, tényleg elment a kedvem a rágyújtástól :)
Nem tudom, honnan tudnál csikket szerezni, ha már nem szívod, lehet, hogy erről a módszerről már lekéstél. (Esetleg cigiző ismerősük gyűjthetnék neked, bár biztos hülyének néznének.)
Vagy ami nekem még (itthon) segített, az a fogmosás, szájvizezés. Utána sajnáltam volna elővenni egy szál cigit.
3. nak :
Nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg sokszor és sokáig eszünkbe fog még jutni a dohányzás. Anyukám 9 éve nem dohányzik, de a mai napig megemlíti néha hogy "most úgy rágyújtanék"....
Csikk-koktélos vagyok
Majd írd meg, bevált -e! Nekem először óriási lelkierő kellett ahhoz, hogy jó mélyen belelélegezzek a flakonba (a kollnőm ráadásul a tetejét le is vágta, hogy minél intenzívebben élvezhessem az aromát). Simán szagolgatni nem elég, jó mélyen szívd csak le a levegőt :) Néhány alkalommal én majdnem hánytam tőle, annyira felfordult a gyomrom. Kollnőm nagy vígan mindig kiküldött egy cigi-koktélra, ha nem bírtam magammal.
1 hét után éreztem azt, hogy undorító az egész és azóta sem nagyon kívánom a cigit, sem a szagát, ízét (igaz, közben terhes lettem, szültem), ennek már 1,5 éve. Előtte 10 évig napi 1 dobozzal elszívtam, azt hittem, én soha nem fogok tudni leszokni (illetve abbahagyni, mert egy vérbeli dohányos leszokni sosem fog).
1 hét után kiépítettem a cigizés helyettesítésére egy teázási szertartást pótcselekvésként, az is sokat segített.
Sok sikert neked!
Allen Carr: Végre nem dohányzom! Olvasd el ezt, a neten is fenn van és elkerül a kísértés érzet.
Nekem nagyon bejött, 14 hónapja nem gyújtottam rá, sőt még mindig járok "Cigizni" a munkatársakkal és nem akarok rágyújtani! Nem szenvedtem, meglepően könnyű volt. Előtte 20 évig voltam a cigi rabja, de most már szabad vagyok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!