Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért van az, hogy a mai...

Miért van az, hogy a mai fiatal lányok/nők többsége dohányzik?

Figyelt kérdés

Ráadásul sok szép hölgy van közöttük. Ők túl szépnek tartják magukat, és a cigarettát választották segítségül hogy rátérjenek a rondulás útjára? Mert elég undorító dolgot csinálnak.

Elvesztik a fejüket tizenévesen, utána meg nem tudnak illetve nem akarnak leszokni. (Tisztelet a kivételnek)

Megéri?

2010. jan. 8. 17:39
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Sokan abba a hibába esnek hogy azt mondják: "Áhh, ugyan már én csak 1-2-őt szívok el" meg: "én bármikor abba tudom hagyni"

Egyesek úgy gondolják azzal már bizonyítanak hogy nem szívnak 1 hónapig vagy 1 évig. Ha utána újra elkezdi, akkor most miről is beszélünk?

Ezen az egészségromboló büdös hülyeségen nincs más dolog amit egy fiatal lány tudna csinálni?

Nagyon elkeserítő hogy sokan így gondolkodnak, az a menő ha valaki mindent lesz*r, még saját magát is.

2010. jan. 8. 18:24
 12/31 anonim ***** válasza:
Én 16-22 éves koromig dohányoztam, pedig kifejezetten ciki dolog volt nálunk a dohányzás. Egyszerűen az volt az oka, hogy nehéz gimibe jártam és egy rossz dolgozat után rágyújtottam, mert azt hallottam, hogy az "megnyugtat". És tetszett. De aztán szegény egyetemistához híven az evés-alvás mellett a dohányzásról is leszoktam :) Sztem előbb-utóbb le fognak szokni, amikor már érzik magukon a mellékhatásokat (nehezen megy a lépcsőzés, a sport...)
2010. jan. 8. 18:36
 13/31 anonim ***** válasza:

nem menőségből

én legalábbis nem.. csak azért mert jolesik. sztem nem menő. sőt egy lánynál undorito:D de akkoris szeretem. ezvan:D ugyis leteszem mert nem vok rászokva. 15l

2010. jan. 8. 19:20
 14/31 anonim ***** válasza:

És most örül a lelked, mert feltetted ezt a kérdést?:)

Amúgy én is dohányzom, de a barátaim jó része arrébb megy olyankor, vagy tesz 1-2 megjegyzést. De én szeretek cigizni, és amíg nem fújom más pofájába, addig engem se csesztessen senki. :)

2010. jan. 8. 19:28
 15/31 anonim válasza:

Ők roncsolják magukat, persze a palik is cigiznek sokan.

És hülye kifogásaik vannak. Pl:stressz.

ÉN MEDITÁLOK ÉS SPORTOLOK...nesze nekik, így is meglehet oldani ha csak kamu stressz miadt csinálják.

Sokan valóban a társaság miadt vagy hogy felnőtebbnek, menőbbnek érezzék magukat. A fiuk azt hiszik ettől coolabbak, a csajok meg hogy nőbbek. Vagy valamilyen hiányuk van és pótcselekvésként használják. egyébként ha megnézed a dohányzó fiataloknak van valami pszihológiai problémájuk, személyiségzavaruk, olyan dolgok amit még maguk se ismernek fel(szakemberhez kéne fordulniuk). Amúgy vallotta már be nekem felnőtt, hogy menőségből elkezdte kölyökként, aztán felnőtt korába hiába jött rá hogy hülyeség, akkor már rászokott, leszokni meg nehéz.

2010. jan. 8. 20:25
 16/31 anonim ***** válasza:

Osztálytársaim többsége sajnos lejár a "dohiba" szünetekben,mert "cool" a hangulat....,ha megkérdezem őket,hogy miért csinálják,azt mondják,hogy nem tudják,de akár le tudnának szokni azonnal,csak még nem akarnak...maajd...hogy ez micsoda kamuduma!!!

Tesiórán látszódik legjobban a különbség: Már bőven lehagytam a dohányzó/füvező "menő" osztálytársaimat erőnlétben és kitartásban is, pedig nem egy szintről indultunk...rossz rájuk nézni,ahogy levegőért kapkodnak,dehát ők akarták ezt.

Egy dohányzó lányhoz nem is szívesen érek hozzá...keserű illatú, büdös leheletű...undorító...

Ajánlanám Az egy kosaras naplója c. filmet,csak hogy megtudják a "cool-ok" mennyire le lehet csúszni egy kis majomkodással.....

Egy amatőr futó 17/F

2010. jan. 8. 21:11
 17/31 anonim ***** válasza:

20:25-ös, mikor beszéltünk egymással?:) Én is azért szívtam kölyökként, mert a csapatban, ahová be akartam illeszkedni, mindenki szívta. Aztán a csapat lekopott, én meg maradtam a napi egy csomaggal, 15 éven keresztül. Most meg ki tudnék ugrani a világból, meg jön, hogy összekaparjam magam, mert egy napja már nem szívok, és mindjárt felrobbanok! De kibírom! Kibíírom!!

Határozottan állítom, hogy aki mindezek ellenére ki akarja próbálni, hát megérdemli.

2010. jan. 8. 23:35
 18/31 anonim ***** válasza:

Amúgy ma is mentem az utcán, és piros volt a lámpa, ezért várni kellett. Direkt arrébb álltam a tömegtől, ügyelve arra, hogy a füst ne menjen rá egyik emberre se.

De persze ott volt valami nagyon egészséges leányzó, aki 2 méterre tőlem elkezdett köhögcsélni, végigmért az agyonfestett szemével, és lesújtó pillantásokkal bombázott.

Na, nekem meg az ilyenekből van elegem. :)

A tegnapi 19.28-as vagyok...

2010. jan. 9. 19:12
 19/31 anonim válasza:
100%

Hát én is így jártam sajnos, 'elvesztettem a fejem' iszonyatosan korán, kb 12 évesen és osztálytársakkal együtt kezdtünk el cigizni. Sajnos később is oda is adták a boltba, mert idősebbnek néztem ki bőven a koromnál. szánom-bánom...

egyébként is sok a szívbeteg és érrendszeri beteg a családban és kicsit kezdtem félni, hogyha így folytatom idős koromban nekem is agyvérzésem lesz, vagy egyéb egészségügyi problémám. A szívem sem bírta a terhelést, lehet genetikailag sem, de biztos hogy a cigi még rá tett két lapáttal. Idővel eljutottam odáig, hogy ha már aznap elszívtam egy szál cigit, csak lihegve tudtam felmenni a lépcsőn is (egyébként ált napi 6-7 szálon éltem vagy kevesebb, de elég volt). Elkerültem egyetemre és inkább lifteztem mindig csak ne kelljen lépcsőznöm, és ugyanúgy az élet minden területén ahol teljesíteni kellett volna visszatartott. Már alig vártam, hogy leszokjak, egyáltalán nem volt már menő, most már mindent megadnék a szép fehér fogakért is! és szánalommal néztem a 18 éves osztálytársaimra is akik akkor kezdtek el cigizni középsuliban. Hiszen annyi idősen már csak van esze az embernek....

Most viszont két hónapja körülbelül nem cigizek és sokkal jobban érzem magam! Az elején nagyon nehéz de sikerült egyik napról a másikra letennem és soha többé nem leszek olyan buta, hogy ismét ártsak magamnak! Mostmár eszembe se jut a cigi! :)

Röviden NEM ÉRI MEG! és SENKI ne legyen olyan buta hogy csak úgy elkezd 1-2 szálakkal cigizgetni mert annak meg semmi értelme.

2010. jan. 9. 22:15
 20/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a tartalmas hozzászólásokat. :)

Függetlenül attól, hogy mindenkinek a saját dolga hogy mit csinál, nekem azért mégis fáj egy cigis hölgyet látni.

2010. jan. 10. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!