Szerintetek ha napi rendszereséggel futok, belefér hetente egy nap 4-5 szál cigi hogy ne legyen jelentős teljesítménycsökkenés vagy egyáltalán hanyagolnom kell?
Aranyoskám, ezt csak Te döntheted el, illetve, ha mindenáron tanácsot akarsz, kérj tanácsot a szervezetedtől.
Próbáld ki, hogy érzed magad jobban, erősebbnek, gyorsabbnak.
A cigarettának a káros hatásai közül kb. a 60. az, hogy csökkentheti a futás során a teljesítményt (a vitálkapacitás miatt).
Megfordítva, a futás nem csökkenti a cigaretta okozta károkat.
"Az idegenlégióban szívják a legerősebb cigarettát, és nincs teljesítmény csökkenésük."
Ez kizárt mert munkatársam szívja a legerősebb cigarettát :P
Kérdezőnek:
Heti 4-5 szál cigarettánál már minek szívod?Ha meg tudod állni,hogy nem dohányzol nap/doboz akkor el is hagyhatnád a fenébe és sokkal jobban éreznéd magad és jobban teljesítenél.Cigarettából nincs "csak kicsit káros mennyiség".4-5 szál cigi ugyan azt csinálja a szervezettel mint 40-50.(napi rendszerességgel pedig ne fuss mert szét mennek az ízületeid..elég lesz minden másnap.)
""Cigarettából nincs "csak kicsit káros mennyiség".4-5 szál cigi ugyan azt csinálja a szervezettel mint 40-50"".
Na, ez hülyeség!
Napi 40-50 cigit csak láncdohányosok szívnak, akiknek minimum bronchitisz-ük van, és nem futni, de lépcsőn járni sem bírnak.
Napi 4-5 cigi viszont nem okoz más kárt a szervezetben, minthogy fenntartja a függőséget, viszont veszélyes ugyanúgy, mert hosszabb távon nem lesz elég.
Volt időszak, mikor én is le tudtam ennyire csökkenteni, de az csak átmeneti időszak volt. A 32 év alatt, mióta dohányzom, max. 1 hónap. Egyébként mindig 25-30 szálat szívtam naponta. Évekig futni is jártam, de csak egy héten 2 nap.
Én úgy tapasztaltam, hogy a futástól erősebbnek, könnyebbnek éreztem magam, de amikor nem cigiztem sokat, vagy volt úgy, hogy 2 hétig egyáltalán nem gyújtottam rá, akkor teljesen megváltozott számomra a világ. Esküszöm, még a gondolkodásom is megváltozott, visszajött a memóriám stb.
Aztán mégis visszaszoktam, mert úgy éreztem az már nem is én vagyok. Legjobb el se kezdeni...mert a test ragaszkodása a nikotinhoz semmi, a lélek ragaszkodása a megszokáshoz! ezt nehéz leküzdeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!