Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » S. O. S! Hogy tudassam a...

S. O. S! Hogy tudassam a szüleimmel hogy cigizek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet hogy imádok cigizni, 2 hete szoktam szívok naponta kicsit többet mint fél dobozt. csak anyam dohanyzik de szerintem simán lebukhatok akkor is mert ő nagyon keveset szív. Az biztos h én nem szeretném letenni semmiképp... Haverokkal úgyis elszívok majd párat. Csak nem akarok lebukni. Valami ötletetek nincs? Ha csak úgy megmondom akkor hát.. Ismerem őket szal nem lenne túl jó.

14/F

2014. jún. 15. 23:17
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, nagyon nagy a szád itt, meg arra, hogy te már pedig cigizni akarsz, de annyi eszed nincs, h hogyan közöld a szüleiddel? Vajon szerinted hogyan? Leírtam a saját annoi példámat is. Fogod magad és közlöd velük, ha meg következménye lesz, akkor meg tűröd, és ennyi. Ne csak a cigizéssel legyél nagy legény, hanem a szüleid felé is merd közölni, és vállald azt, ami ezzel járhat. El lett mondva neked, csak kizárólag te nem érted.
2014. jún. 16. 16:11
 22/28 anonim ***** válasza:

Menőmanó! :)

Én is leírtam,gyújts rá előttük és kész.Kaptál választ csak te egy kis idióta vagy aki egy kislány! :)

2014. jún. 16. 16:35
 23/28 Tomi90 ***** válasza:
100%

Nem tudom miért vádol mindenki menőzéssel. Én 16 évesen szoktam rá, de egyáltalán nem menőzésből, hanem mert jól esett. Gondoltam kipróbálom, még meg se kínáltak. És rohadt jól esett. Sokan mondják, hogy elsőre hánynak tőle meg szar ízű stb. stb. de nekem jól esett, megnyugtatott, elég stresszes időszakban voltam akkor és kerestem valamit, ami segíthetne ezen. A cigiben ezt megtaláltam. Hiába mondják, hogy nem is nyugtat meg, nem is oldja a stresszt, de igen oldja, még ha csak pár percig is.

Anyád ha cigizik nem fogja észrevenni rajtad, ha mindenképp el akarod mondani, csak mondd el neki, haragudni fog, de ha normális, akkor nem ver meg, nem üvölti le a fejed, mert tudja, hogy a tiltás pont az ellenkezőjét fogja elérni. Ez felnőtteknél is így van, a tiltás még vonzóbbá tesz mindent, kamaszként meg főleg. Anyám mivel nem dohányzik észrevette rajtam, nem örült, de elfogadta. Azóta is hallgatom hogy "szokjál már le kisfiam".

De nem rábeszélni akarlak tényleg. Most 23 vagyok, ez már 7 éve volt. Egy doboz akkor (2007) 400-500 között volt átlagárban, most majdnem 1000. Simán kijöttem a zsebpénzemből. Most nem menne! Nagyon drága már! Fél dobozzal 15000/hó. Biztos, hogy van neked erre pénzed? Ha igen, akkor biztos, hogy mindet erre akarod költeni? Kamaszként azt hittem ez egy jó kikapcsolódás vagy jó hobbi lesz, hogy heti egy szálat majd eltolok. Ez így is volt eleinte, de a nikotin erős függőséget okoz, egyre több kell belőle. Egy cigi/hét, majd 2/hét, utána napi egy, kettő és így tovább. Most már fél-1 doboz piros is elmegy naponta. Ugyanahhoz a hatáshoz egyre több kell. Különben jönnek a durva elvonási tünetek, kar-láb zsibbadás, fejfájás, gyomorémelygés, gyengeségérzet (mintha lázas lennél), légszomj, ingerlékenység ezektől együtt. Leszokni sehogy se megy, rágó, tapasz, cukor, e-cigi, mind olyan, mintha semmi nikotin se lenne benne. Lehet azért mert a cigigyárak minden féle egyéb méreggel puncsolják a cigit, hogy még jobban függővé tegyen. Nagyon-nagyon nehezen fogsz tudni csak leszokni. Nem lesz könnyebb az idő múlásával. Most szokj le, amíg nem vagy nagyon függő. Sajnos én már észreveszem a negatív következményeit is. Hajhullás, ráncosodás, pár őszhajszálam is van már, sárga fogak, potenciám is kisebb ha sokat cigizek. Magas a vérnyomásom. Tüdőm kapacitása nagyon rossz, az a 20 méter stimmel kb. amit írtak korábban. Biztos, hogy ilyen akarsz lenni? Koravén? Ismerek nem egy embert aki bele is halt a cigizésbe. Arról nem beszélve, hogy mindenem füstszagú. Tényleg nem papolni akarok, csak gondolkozz el ezen. Tudom hosszú lett, de csak ennyibe fért bele.

2014. jún. 17. 02:14
 24/28 anonim ***** válasza:

Tomi90!

Leszokásnál soha ne használj semmi segéd anyagot,mert úgy sosem fogsz leszokni.Ezek a nikotintapaszok is csak nagy átverés ! Ha használod sokkal erősebben érzed a cigi hiányát mint anélkül.A legjobb ha leszokásnál lefoglalod magad és tartod magad ahhoz hogy egy szálat sem.

2014. jún. 17. 08:19
 25/28 A kérdező kommentje:

Tomi:

Ugyanígy vagyok én is. Azért szoktam rá, mert jól esett, és jól esik most is.

Igazat hagyok, próbálom csökkenteni, de csakis az ár miatt, mert tényleg draga lesz így.

2014. jún. 17. 14:46
 26/28 Tomi90 ***** válasza:
De hiányzik a nikotin, hiába foglalom le magam...
2014. jún. 23. 01:11
 27/28 anonim ***** válasza:

Én egy évig éltem azzal az érzéssel hogy hiányzik,de ez annyira nem folyamatos,inkább holtpontok vannak,azokat kell csak kibírni .Én azt hittem hogy ez az érzés életem végéig velem marad...

Nem tagadom,ha nem dohányzol akkor a cigi bódító hatással van rád,de ezzel csak annyi a baj hogy egy rövid ideig van így,utána hamar hozzászoksz és ez el is múlik és akkor már függőség lesz belőle.És ha már függő vagy,nem lesz elég napi 2-3 szál,féldoboz doboz simán el fog menni.És ha számolgatunk egy picit a mostani cigiárakkal ez nagyon sok pénz arra hogy kidobd az ablakon,még akkor is ha magadnak töltöd vagy tekered.Na meg nem tagadom élvezet+menőzés volt rászokásnál,de sokak szoknak rá azért mert mások szoktatják rá és nem veszik észre hogy azért hogy néha legyen kit lelejmolni cigivel.Értelmes felnőtt ember ilyen körülmények közt nem szokik rá a cigire mert tud gondolkodni :) Szóval kérdező majd évekkel később jussunk az eszedbe! :)

2014. jún. 23. 09:04
 28/28 anonim válasza:
Nagyon egyszerűen oda állsz eléjük és megmondod! Mi olyan nehéz ebben, de tényleg? Én végül nem szoktam rá a cigire, életemben 2x szívtam(az elsőt majdnem 16, a másodikat 22 évesen), először gyengét, később az erősebbet(mindkét fajtából 1 szálat), és miután az erőset is elszívtam, megállapítottam, hogy NEM esik jól a cigi.
2016. aug. 29. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!