Miert vagyok dohanyzas utan faradt?
Figyelt kérdés
Nem dohanyzom sokat, naponta maximum harom-ot szalat. Miutan elszivtam a szalat faradekony leszek es nem vagyok mar olyan feldobott, mint regen. Mi ennek az oka?2014. jún. 15. 22:33
1/5 anonim 

válasza:

A nikotin összehúzza az ereket. Emiatt jelentősen romolhat bizonyos szervek vérallátása (pl. agy), emiatt fáradt leszel. Rosszabb esetben a szívnek is árthat, még infarktust is okozhat. És minél idősebb az ember, annál nagyobb a kockázata, akkor is, ha nem dohányzik sokat. Hány éves vagy?
2/5 A kérdező kommentje:
18 vagyok es koszonom szepen a valaszt :)
2014. jún. 15. 22:44
3/5 anonim 

válasza:

A dohányzással szén-monoxidot juttatsz a szervezetedbe, ami sokkal jobban kötődik a vörösvértestekhez, mint az oxigén. A véred (részben) a szén-monoxidot szállítja az oxigén helyett, vagyis nem kap annyi oxigént az agyad (sem), mint normál esetben.
A nikotin ér összehúzó hatásával csak akkor van baj ha meszesek az ereid, mert növeli a vérnyomást mivel kisebb keresztmetszetben kell ugyanannyi vérnek, ugyanannyi idő alatt áramolnia. Ha meszesek az ereid, akkor akár össze is záródhatnak ilyen esetben.
4/5 anonim 

válasza:

Ha a tüdőd beszélni tudna, elmondaná. Így csak jelez.
5/5 anonim 

válasza:

Szervezeted így tiltakozik a méreganyagok ellen, legjobban akkor járnál ha letennéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!