Miért mondjátok hogy drága a dohányzás amikor a dohányk meg azt mondják hogy nem?
Figyelt kérdés
A haverok: "Nekem 1 dobozzal elég 1 hónapra! 5 ezer ft egy hónap a cigim! Ha töltöd kijössz 2 ezerből 1 hónapra!"
Azt mondjátok drága a dohányzás.
Az ismerősök miért nem ezt tanúsítják nekem? Mert a szüleik fizetik? :D
2014. jún. 11. 17:49
1/12 anonim válasza:
Úgy drága, hogy nem létszükség. Tehát az a 2 ezer forint mehetne másra is, pl. ételre.
2/12 anonim válasza:
Nekem egy fillér is drága lenne rá, de ugye kinek mi a fontos.
3/12 anonim válasza:
Koca bagós mind, azért jön ki nem magas összeg. Ha azt számolod, hogy napi fél doboz elmegy (ami annyira nem sok a dohányosoknak), akkor havi 15.000 körül van (egyszerűség kedvéért 1000/dobozzal számoltam ami nem sok, némelyik 1100körül van, ha jól tudom 920 alatt nincs már egy doboz nem csempész cigi).
4/12 anonim válasza:
mert a 10en éves kisfiúk és kislányok még sok esetben beosztanak 1 dobozzal 1 hétre, de ez is ritka... de mire kialakul az igazi függőség, aggigra napi 1 doboz el fog menni... ez pedig minimum 30.000ft 1 hónapra... mikor én leszoktam, fele ennyibe került a cigi, mint most, de így is ráköltöttem az utolsó hónapban 40.000ret...
5/12 anonim válasza:
Én már nagyon régóta dohányzok, mégis napi 2 szálat szívok. Pedig nem vagyok kislány :D
6/12 x) válasza:
Igazából én sem mondanám, hogy drága. Jó, nyilván 1-2 éve még 700 forintért vettél normális cigit, ma meg minimum egy ezrest bele kell ölni. Én már elég régóta az önálló keresetemből élek és nem a szüleim pénzén, de így se tűnik föl, hogy elköltök mondjuk 2-3ezer forintot egy héten cigire. Mert ha nem költöm el cigire, akkor belemegy valami másba. Sokan mondják ezt a "ha félretetted volna a cigire költött pénzt, vehetnél egy kocsit" baromságot. Mikor kisbabát vártam nyilván teljesen leszoktam a cigiről, de egy forinttal nem volt több félretett pénzem (nem a kicsire ment el, nem a vésztartalékból vettük a dolgait). Ha nem cigit vesz belőle az ember, akkor más apró hülyeséget amire nincs szüksége. Mert mégis mit veszel 1000 forintból? Semmi szükségeset, csak apróságokat. Jó, akinek nem telik ételre sem, az nyilván gondolja meg kétszer, hogy kell-e neki a cigi. De teljesen relatív, hogy kinek mi a drága.
8/12 anonim válasza:
hát én kimondottan nem tartozom a rosszul keresők közé, de aki napi 1000ret elkölt valami baromságra amire nincs is szüksége, az nem teljesen ép elméjű... most nem a cigiről beszélek, arra a dohányosnak szüksége van... tudom, ezt 13 éven át én is hazudtam magamnak..
9/12 anonim válasza:
Én négy éve dohányzok, de napi 4-5 szállal kezdtem és a mai napig is annyit szívok csak. Szerintem nem feltétlen növekszik az adag az évek számával.
10/12 anonim válasza:
Nem drága valóban a dohányzás. Ha rajtam múlna egy doboz 5000 ft lenne. Ez nagyon sok szempontból jó lenne. Az állami bevétel nőne , ezáltal a többi adót lehetne csökkenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!