Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tudnám a férjemet...

Hogyan tudnám a férjemet rávenni, hogy szokjon le a dohányzásról?

Figyelt kérdés

34 éves, és 15(!!) éves kora óta dohányzik. Sajnos nem voltak ott a szülei érte, hogy neveljék és mintát mutassanak.

Időnként mondogatja, hogy le kéne rakni, de azt mondja, még nem érzi magát erősnek ehhez.

Hogyan tudnám segíteni, rávenni, hogy megtegye?

2014. jún. 3. 20:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lehet orvosi segítséget kérni. Van, amikor a pszichoterápia hatásos. Van-e gyereketek ?, mert férfiaknál terméketlenséget is okozhat a túlzott dohányzás. A leszokás egyik kellemetlen velejárója, hogy sokan a székelés és a dohányzás között feltételes reflexet alakítottak ki és a dohányzás abbahagyásakor súlyos székrekedéstől szenvednek (persze ezt megfelelő étkezéssel lehet ellensúlyozni).
2014. jún. 3. 21:01
 2/12 anonim ***** válasza:
Te nem tudod rávenni, és nem is a feladatod, akármennyire is szeretnél segíteni neki. Sajnos csak akkor fog menni, ha benne megszületett az elhatározás. És hidd el, hogy jobb is így, mert ha egyik nap összevesztek, és a kedvedért csinálná az egészet, akkor az első dolga lenne rágyújtani. Így nincs értelme. A férjemnek amúgy 20 év után a biorezonancia segített, és persze a maximális szándék a leszokásra.
2014. jún. 3. 21:04
 3/12 A kérdező kommentje:

Veszekedni semmiképp nem szeretnék vele. Tudom, hogy kell az ő saját akarata is hozzá. Két éve mondogatja, de nem jött el egy "lórúgás". Hát valahogy ebben szeretnék segíteni neki.

Az egészségügyi kockázatokkal tisztában van, egy rákos tüdő képére sajnos nem fogja letenni :(

2014. jún. 3. 21:18
 4/12 anonim ***** válasza:
4%
Hagyd békén. Impotens se lesz tőle, ez csak hülyeség. Mivel így fogadtad el anno, ezért semmi közöd hozzá, hogy cigizik-e vagy sem. Vagy, ha nem tetszik, el lehet válni, de nehogy már a szar cigi miatt veszekedjetek.
2014. jún. 3. 23:48
 5/12 anonim ***** válasza:
Utolsó!Nem tünt fel,hogy a kérdező a párja egészségéért aggódik?!
2014. jún. 4. 06:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Aggódott volna megismerkedés előtt...
2014. jún. 4. 10:08
 7/12 A kérdező kommentje:

65, nem fogok elválni, csak segíteni akarok neki a leszokasban. A hozzászólásod nem segítő, hanem durván támadó. Ezért igazán kár volt ideirnod.

Olyan javaslatokat keresek, amik másoknál beváltak. Kérlek, ha ilyen javaslatod nincs, ne írj ide többet.

2014. jún. 4. 11:04
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Mert ki vagy te, hogy megszabod hova írhatok? Én is rühellem, amikor ilyenekkel baszogatnak, remélem elválik tőled, ha sokáig folytatod. Érdekes, amikor megismerted, akkor nem zavart, ha eddig tűrted, tűrd ezután is...
2014. jún. 4. 12:58
 9/12 anonim ***** válasza:
Szoktasd rá valami másra, a kettőt úgysem fogja egyszerre csinálni.
2014. jún. 4. 21:57
 10/12 A kérdező kommentje:

Nyolcas, nem tudom, ki bántott, de sajnálom, hogy rosszkedved van, viszont nem én tehetek róla.

A férjem elválni nem fog tőlem, amikor megismertem, már akkor is mondogatta, hogy le akar szokni. Tehát nem én piszkálom ezzel :)

Kilences, érdekes megoldás :D

2014. jún. 6. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!