Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nagy anticigis révén hogy...

Nagy anticigis révén hogy szerethettem meg? Csalódtam magamban.20/F

Figyelt kérdés

Régen egyszer találtam egy sárga Bondot, bontatlan volt. Elszívtam a felét, olyan 16 lehettem. Rá akartam szokni, de nem ment, bűn rossz volt. Vettem egy doboz zöld Multit, az jobb volt, de azt is megutáltam. Elfogadtam, hogy nem tudom mi a jó a dohányzásban.

Iszogattunk mostanában, egy szint után haveroktól kértem pár slukkot, és élveztem ahogy beszédülök.

A legutóbbi szombaton buliban megint már nem voltam szomjas, vettem egy doboz kék Luckyt, ezt láttam meg elsőnek a boltban. :D Este elszívtam vagy 4-5 szálat, meg osztogattam, tudtam hogy józanon amúgysem fog kelleni. De hazaérve maradt még 5 szál, tegnap is elszívtam egyet, meg ma kettőt. És jól esett, sör mellé meg főleg. Mi lett velem?

2014. máj. 27. 23:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Lehet, de lehet, hogy nem. 17 évesen pár hónap után ilyen nagy szavakat kár mondani, hogy te döntöd el, hogy halsz meg :) Majd mikor 30 évesen meglesz az első tüdőkapacitás-vizsgálatod, és kapsz egy 27%-os eredményt, akkor fog változni a fénytörés a kellemes pótcselekvésen.

Én is dohányzom, tehát ezt nem kioktatásnak szánom, de még nem tudod, mit reagál a szervezeted majd később: várj addig a nagy gondolatokkal. Te még szinte gyerek vagy, én bőőőven felnőttként kezdtem cigizni, és engem is tönkretesz, mindössze 4 év után alog kapok levegőt. Kicsit máshogy látom a leszokási tanácsokat és törekvéseket, mint egyetemen, mikor annyira "menő" volt szívni.

2014. máj. 30. 12:06
 12/15 anonim ***** válasza:
megint a 17 éves lány vagyok: én értem mire gondolsz és igazad is van, de hiszem, hogyha esetleg pár év múlva érzem, hogy komolyabb bajom lesz, akkor le tudok szokni. Minden csak akarat kérdése. Tudom, hogy ez fura, hogy ilyet mondok, de amúgyis max 50 éves koromig tervezek élni. Egyszerűen nem akarok az öregkorba lépni, mert valljuk ki akar... és mondom, ha majd lesznek 20 vagy 30 évesen bajaim, akkor max leszokom, de most úgy vagyok vele, hogy amíg boldogabbá tesz ( és ez valamilyen szinten szerintem is gáz, hogy csak a cigi tesz boldoggá ), addig én szívom.
2014. máj. 30. 12:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Ez aranyos :)

Igen, mindenki úgy gondolja, hogy majd leszokik, és mikor eljön a "majd", akkor nem tud. Ez egy erős függőség. Sokkal erősebb, mint gondolod, de majd megtapasztalod, pár hónap ehhez nem elég.

Az 50 éves dologhoz annyit, 17 évesen én is ilyesmiket gondoltam. Az élet egy buli, jól kitombolom magam, meg úgy élek, ahogy akarok, aztán angolosan távozok - ez mind szép és jó, csak az ember életében változnak a prioritások, olyasmire, amikre ma még nem is gondolsz. Családod lesz, társad, akit szeretsz, gyerekeid, és akkor az 50 év hirtelen nagy szűkösnek fog tűnni, az egészséged pedig a gyémántnál is értékesebbnek.

Én pl szeretnék megöregedni tisztességben, hozzávetőlegesen jó egészségben. 17 évesen nem akartam, de mikor benő a fejed lágya, és érzed az idő múlását, akkor ez mind változik az emberben.

Az utolsó mondatodból, hogy csak a cigi tesz boldoggá, pedig az jön le, hogy erőteljesen kompenzálásképpen szívod, talán beilleszkedési szempontból, talán mutatni akarsz vele valamit, nem tudom, de nagyon tipikus.

Olyan nincs, hogy csak a cigi tesz boldoggá, az már olyan emberalatti életszínvonal, hogy tarthatatlan: természetesen sok öröm van az életben, biztos a tiédben is, és a cigi felspilázza ezeket, tudom én jól, de a boldogság szóval ne dobálózzunk. :)

2014. máj. 30. 12:18
 14/15 anonim ***** válasza:
Megint a 17 eves lany vagyok: Ez mind szep es igaz, de nem hinnem, hogy lesz csaladom, s ha meg lesz is akkor majd lerakom. Ok, hogy fuggoseg, de ez szerintem csak egy kifogas, mint pl a bunozoknel, hogy a tarsadalom miatt valtak olyanna amilyenne. Az meg ok talan tulzas, hogy a cigi tesz boldogga, mert az elet apro oromeiben is probalok boldogsagot lelni. Pl sokat rajzolok, s egesz jol megy, sot konyvet is irtam mar, s ezektol mind jobban erzem magam. Azzal, hogy dohanyzom nem akarok semmit se mutatni, mert echte lesz**om, hogy az emberek mit gondolnak. Egy szonak is szaz a vege: en cigizem, de csak addig amig jolesik.
2014. máj. 30. 13:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Ámen.

Térjünk vissza rá 10 év múlva.

2014. máj. 30. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!