Meddig tartanak a marihuána leszokás utáni kellemetlen hatások? Pl: szorongás, depresszió, céltalanság, amotiváció, magányosság, önbizalomhiány?
Lennél szíves ezt minden létező fórumon megosztani!
Máris lenne célod és motivációd! Figyelmeztetni az embereket,hogy ne essenek ugyanebbe a csapdába!
És gratulálok és csak kitartás,én szerencsére nem ismerem az érzést,de hiszek benne,hogy minden nappal egyre jobb lesz!
"Nem kérek a tapasztalatlan okoskodó kommentekből hogy nem okoz függőséget, elvonási tüneteket sem mert ez nem igaz"
Kérdező ez egy tudományos TÉNY. A marihuána nem okoz FIZIKAI függősséget, így nem jár elvonási tünetekkel. Ami neked van, az nem elvonási tünet, hanem csak szimplán be depiztél. Ez pontosan ugyanolyan, mint pl egy szerelmi csalódás. Idővel elmúlik. Sok sikert :)
Kedves Utolsó,
Azt tudom hogy fizikai elvonási tünetek nincsenek, bár olvastam már több helyen, hogy vannak akik nem tudnak aludni, enni, izzadnak, fáj a fejük stb. Amit biztosan tudok hogy mentális elvonási tünetei vannak. Azért írtam amit bemásoltál, valódi tapasztalatokra lennék kíváncsi. Olyanokéra akik legalább 1-2 évig művelték de sikerült leállniuk. Ők tudják miről beszélek. Az a baj hogy mindenhol ezt lehet olvasni hogy nincs elvonási tünete, ez tudományos tény. Én még nem láttam olyan tanulmányt vagy felmérést ahol erre jutottak volna, olyan viszont olvastam amiben előjött hogy vannak mentális elvonási tünetei.
2#illetve 3#-as vagyok, közel 15 éve tartom magamat a marihuána fogyasztó társadalom részeként, volt egy 5 éves kihagyâsom, mialatt azt gondoltam "leszoktam" de aztán az élet szerencsére mâskép rendelkezett.
ahogy írtam, a tüneteid sokkal inkább egy depresszív sóvárgásra emlékeztetnek, mintsem komoly elvonási tünetekre. Persze csak ha valóban marihuánát fogyasztottál nem pedig ezt az újabban "herbál" ként emlegetett ganyét.
üdv! mozogj, csinálj valamit!
a marijuana depit okoz ez tény!! 3 évig szívtam, sőt belassulsz! na de mi is a depresszió? miket is okoz? na ná h lassú gondolkodást és gyengélkedő memóriát! ne gondolkodj, csak csináld azt amihez kedved tartja! ha nincs kedved vagy célod, akkor ne problémázz ezen, találj egyet! egyszerű mint az 1x1 :)
A marijuana okozHAT fizikai elvonási tüneteket. Lehet régebben nem voltak erre mutató tanulmányok, de már vannak. Szerintem ez ,hogy nincsen fizikai elvonás, csak szóbeszéd, ugyanis nem mindenkinél jelentkezik. Könnyebb ráhúzni azt ,hogy nincs, mint ,hogy van, ugyanis ez egy természetes növény "isten vagy a földanya ajándéka" stb stb. Koffein is az ,mégis a hozzászokás mértéke vetekszik a kokainéval és mindkettő erős fizikai elvonási tüneteket okoz (persze azért minden szernél számít ,hogy mennyit és milyen gyakran használja az ember). Koffeinnél is megvan ,hogy mi zajlik le a szervezetbe elvonás esetén ,ahogy a THC-nél is. Az egy dolog ,hogy az agyban zajlik le, de ez is fizikai változásnak tekinthető. Az agyba rengeteg receptor van, amikre az egyes anyagok pl.: thc, koffein hatással van. Ha ezek túl vannak stimulálva hosszabb ideig akkor elvonás esetén felborul a "rend" és jelentkeznek a tünetek. Genetikának is nagy szerepe lehet itt, nem mindenkinek a szervezete reagál ugyanúgy. Lélek állapotának is szintén hatalmas szerepe van ebben, ahogy súlyos betegségeknél is sorsdöntő lehet az ,hogy milyen pszichével állsz hozzá a gyógyuláshoz és a jövőhöz.
Valószínűleg a kérdező számára már nem reveláns a kérdésre adott válaszom, de lehet másnak igen, aki idetéved.
Kérdésre a válasz:
Az abbahagyás után a tünetek általában 24-48 órával később jelentkeznek, 2-6 nap után csúcsosodik ki és 3 hétig is eltarthat erős használók esetén.
Az alvási problémák akár 4-6 hétig is megmaradhatnak valamilyen szinten.
Azért hozzátenném ,hogy az alkalmankénti használat esetén ilyenféle veszély nincs. Szerintem a fű használatnak egészséges kereteken belül megvan a helye. Pl.: péntekenként lazításképpen film mellé egy 0,1-2-es cigi, tea vagy amilyen fomrában jólesik semmi gondot nem okoz, ahogy egy doboz sör sem. Viszont ha valaminek az elnyomása miatt használja az illető napi szinten az már egyenes út a fizikai hozzászokáshoz.
Remélem ez segít majd azoknak akik idetévednek! Kitartást és a lényeg ,hogy csak túl kell élni ezt a durván egy hónapot és utána jobb lesz minden. Csak a lehető legjobban foglaljátok le magatokat, új hobbi vagy ilyesmi, hagyjátok ,hogy repüljenek a napok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!