Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzás végleges abbahagyása...

Dohányzás végleges abbahagyása után milyen javulást tapasztaltatok?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolnék: vérnyomás normalizálódása, súlygyarapodás, fogak fehéredése, stb. Bármi, ami valószínűleg a cigi letevése váltott ki. Köszönöm a segítséget!

#cigi letevése #cigizés abbahagyása
2014. ápr. 19. 10:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Több pénzem maradt.

Egyébként meg éberebb lettem, jobban tudtam figyelni dolgokra, hatékonyabban tudtam tanulni. Szebb lett a bőröm és elmúlt a szemszárazságom is. Valószínűleg a vérnyomásom is javult, bár nekem az egyébként is nagyon alacsony volt.

De nem dohányoztam sokáig, max másfél évig, úgyhogy olyan komolyabb dolgokat nálam nem okozott.

2014. ápr. 19. 10:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Már ezek is szép eredmények! Köszönöm a választ! :)
2014. ápr. 19. 10:54
 3/7 anonim ***** válasza:
Igazából semmi ilyen változást nem tapasztaltam, több pénzem maradt,ennyi!
2014. ápr. 19. 12:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Híztam 30kg-ot, nem vagyok folyton büdös. Marad kis pénzem hó végén. De futni most is alig birok.
2014. ápr. 19. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Több pénzem maradt. Hátul ütő: agresszívabb lettem.
2014. ápr. 19. 23:22
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor úgy látom, van pozitív és negatív tapasztalatok is. Köszönöm a válaszokat!
2014. ápr. 21. 11:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Én nem cigiztem, de már láttam pár embert rá szokni, és leszokni is. Hátránya akkor van, hogyha nem vagy elég tudatos. Leszoksz, de közben mivel idegeskedsz a hiány miatt, elkezdesz valami mást csinálni, pl folyton eszel...

Keresel valami mást ami örömöt okoz. Ha jól csinálod, akkor csak pozitív hatásai vannak. De hogy legyenek konkrétumok is:

20 perc múlva

A vérnyomás és a pulzusszám normalizálódik, melegszik a keze és a lába, mert javul a vérkeringése a végtagjaiban.

8 óra múlva

A vér nikotin és szénmonoxid szintje a felére csökken, az oxigén szint normalizálódik. A szívinfarktus kockázata csökkenni kezd.

24 óra múlva

A tüdő kezd tisztulni, az ízlelés és a szaglás jelentősen javul.

72 óra múlva

A légzés könnyebb lesz, megkezdődik a légutak feltisztulása. Nő a szervezet energiaszintje.

3 hónap múlva

A köhögés, a zihálás és a légzési nehézségek csökkennek, vagy teljesen megszűnnek, a tüdőkapacitás lényegesen javul. Az íny megbetegedései jelentősen csökkennek.

1 év múlva

A szívroham kockázata a dohányosokkal összehasonlítva, mintegy felére csökken.

10 év múlva

A tüdőrák kockázata a dohányosokénak a felére csökken, azonos lesz azokéval, akik soha nem dohányoztak. A csontritkulás veszélye is csökken.

15 év múlva

Már nincs különbség a leszokott dohányos és a nemdohányzó között az egészségi veszélyek és a korai halálozás tekintetében.

Forrás: [link]

2014. máj. 4. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!