Dohányzás végleges abbahagyása után milyen javulást tapasztaltatok?
Több pénzem maradt.
Egyébként meg éberebb lettem, jobban tudtam figyelni dolgokra, hatékonyabban tudtam tanulni. Szebb lett a bőröm és elmúlt a szemszárazságom is. Valószínűleg a vérnyomásom is javult, bár nekem az egyébként is nagyon alacsony volt.
De nem dohányoztam sokáig, max másfél évig, úgyhogy olyan komolyabb dolgokat nálam nem okozott.
Én nem cigiztem, de már láttam pár embert rá szokni, és leszokni is. Hátránya akkor van, hogyha nem vagy elég tudatos. Leszoksz, de közben mivel idegeskedsz a hiány miatt, elkezdesz valami mást csinálni, pl folyton eszel...
Keresel valami mást ami örömöt okoz. Ha jól csinálod, akkor csak pozitív hatásai vannak. De hogy legyenek konkrétumok is:
20 perc múlva
A vérnyomás és a pulzusszám normalizálódik, melegszik a keze és a lába, mert javul a vérkeringése a végtagjaiban.
8 óra múlva
A vér nikotin és szénmonoxid szintje a felére csökken, az oxigén szint normalizálódik. A szívinfarktus kockázata csökkenni kezd.
24 óra múlva
A tüdő kezd tisztulni, az ízlelés és a szaglás jelentősen javul.
72 óra múlva
A légzés könnyebb lesz, megkezdődik a légutak feltisztulása. Nő a szervezet energiaszintje.
3 hónap múlva
A köhögés, a zihálás és a légzési nehézségek csökkennek, vagy teljesen megszűnnek, a tüdőkapacitás lényegesen javul. Az íny megbetegedései jelentősen csökkennek.
1 év múlva
A szívroham kockázata a dohányosokkal összehasonlítva, mintegy felére csökken.
10 év múlva
A tüdőrák kockázata a dohányosokénak a felére csökken, azonos lesz azokéval, akik soha nem dohányoztak. A csontritkulás veszélye is csökken.
15 év múlva
Már nincs különbség a leszokott dohányos és a nemdohányzó között az egészségi veszélyek és a korai halálozás tekintetében.
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!