Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Leszokottak tapasztalatok?

Leszokottak tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 8. 04:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Mire vagy kíváncsi? 7 éve hagytam abba. Azt nem mondom, hogy leszoktam, mert örök életemben dohányos maradok. Elolvastam egy könyvet, aztán másnaptól nem szívtam egy szálat sem. Annyira hatással volt rám. Elején baromi nehéz volt, kb 3 hónapig. Aztán kezdett ürülni a szervezetemből és szépen, fokozatosan elmaradt a vágy is. Igaz hogy nem ettem többet, erre iszonyúan figyeltem, mégis felszaladt rám 2-3 kiló. Aztán ma már büszke vagyok, hogy nem szoktam vissza. Iszonyúan jól érzem magam, hogy nincs cigiszagom, nem kell vennem a cigit drága pénzért, elvonulni ha cigizni akarok stb... Én személy szerint, csak nyertem vele.
2014. ápr. 8. 07:28
 2/6 anonim ***** válasza:

#1, a könyvet elárulhatnád mi volt, nem lenne haszontalan talán. Ezen felül önellentmondó a hozzászólásod. Hogy lehetnél iszonyúan jól, mikor egész életedre dohányos maradtál? Azaz valamilyen szintű hiánnyal küzdesz is. Szakad a plafon jellegű, túlszaturált önhitegetést máshova, kérlek.

..de átérzem, én 9 éve szoktam le, nagyon néha jön egy gondolat, ha látom, hogy de jó lenne, de alapvetően nem mozgat, elfelejtem aztán, a kiváltó ingert is. Le lehet szokni. Testileg túlságosan károsít, ezeket én már tapasztaltam magamon, így meghoztam a döntésem. Nem éri meg. Nem fog kárpótolni a látszólagos nyugalomadásával a világ összes kudarcáért sem, a felejteni-akarás e módja sem kifizetődő. Vannak sokkal hatásosabb és olcsóbb módszerek, eszközök erre. Önismeret persze kell, hogy meglássuk ezeket. Sokat kell sportolni, mozogni, főleg az első időkben, mert nagy feszültségek keletkeznek az emberben. Meg lehet csinálni. A lényeg, hogy nem szabad "jutalomfalatként" funkcionálnia a ciginek. Ha érzelmileg nem vele kárpótoljuk magunkat, hanem egyéb irányokba nézünk, más megoldási módszereket kutatunk fel, akkor nem fog visszatérni. A környezeti tényezőket is vizsgálni, változtatni kell, nem csak a cigit. Így együtt már van végleges letevésre esély. Sőt, csak így van.

2014. ápr. 8. 08:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem most májusbna lesz 6 éve hogy leszoktam. Nem volt benne semmi titok, egyik reggel felkeltem és azt mondtam megprobálom, egyáltalán nem terveztem elötte csak igy jött. Miután egy napot kibirtam tudtam hogy nem lesz gond. Persze ezt senki nem hitte el nekem, de én tudtam hogyha én valamit eldöntök akkor az ugyis lesz. Ilyenben nagyon kemény tudok lenni. Csak az önuralmon mulik, tényleg agyban döl el. Persze hónapokig eszembe jutott naponta többször és a mai napig néha álmodom azt hogy cigizek, de egyébként magamtól már nem jut eszembe. Én nem voltam nikotin függő csak megszokás függő. Bár valahol azt hallottam azoknak nehezebb leszokni, mert a nikotin függnek mivel nekik vannak alternativák a helyettesitésre.
2014. ápr. 8. 08:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Én beteg lettem, nem tudtam cigizni és mikor meggyógyultam gondoltam nem gyújtok rá. Közben Allen Carr könyvét olvastam, rengeteget segített, ingyen meg lehet találni a neten.
2014. ápr. 8. 09:51
 5/6 anonim ***** válasza:
60%
első vagyok Allen Carr, hogyan szokjak le a dohányzásról. Ajánlani tudom mindenkinek, aki ezen az úton van. Szuper könyv! Ha kell valakinek átküldöm szívesen!
2014. ápr. 8. 10:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Pénteken lesz 1 hete, hogy nem gyújtottam rá. Napi 1-2 liter gyümölcslén kívül én nem használok semmiféle "varázs szert" a leszokáshoz. Első 3 napban rossz volt, de már kezdek meglenni nélküle. Én azért akkora elviselhetetlen elvonási tüneteket nem tapasztaltam, pedig hozzáteszem 7 éve dohányoztam, az utóbbi félévben meg láncdohányosnak mondanám magam. De már vége.21/F
2014. ápr. 11. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!