Hogy szoktál le a cigiről?
Sehogy.10 éve próbálom, de sehogy sem megy. Azt hiszem magát a cigizés folyamatát szeretem, ezért nem megy. Mert ugye az ember nem is akar leszokni arról amit szeret?!
2009. dec. 18. 22:25
Én amikor egy nap úgy döntöttem,hogy nem dohányzom többet,és nem vettem cigit,akkor a kitartásom nem sokáig tartott.Pár nap múlva olyan elvonási tüneteim lettek,hogy muszáj volt rágyújtanom újra.Így bele törődtem,hogy soha nem fogom abba hagyni a napi 1 doboz cigi elszívását.
De végül is egy betegség miatt szintén egyik napról a másikra dobtam el a cigit,és lassan 10 éve,hogy nem gyújtottam rá.
A betegségem amit a cigi okozott:asztmatikus allergia..
Egy nyári napon az utcán összeestem és majdnem megfulladtam.Szerencsémre volt ott egy orvos aki segített addig amíg a mentő ki nem jött,majd a kórházba vittek.Az első kérdése a dokinak."Ön dohányzik?" Ugyanis a ciginek köszönhetem a betegséget.(amióta nem bagózom a betegség is elmúlt hál istennek) Szóval nekem ez elég is volt,hogy végleg abba hagyjam!
2009. dec. 18. 22:27
3/15 anonim válasza:
Nem volt időm rágyújtani. Mindig amikor indultam volna egy szál cigit elszívni, eltereltek.Aztán tettem a dolgom,este meg már a fáradságtól az ágyba estem, ott meg tilos dohányozni, és nálam a lustaság is nagy úr.:) Eljutottam arra a szintre, hogy most már nem is kívánom,sőt kezd zavarni,ha a párom dohányzik. Igaz napi max 6-7szál volt,amit elszívtam.
2009. dec. 18. 22:43
mindig ezen veszekedtünk a párommal, ezért egyszer abbahagytam (elötte napi 3 doboz volt az adagom, és amikor abbahagytam éppen vizsgaidöszak közepén voltam). Ennek 33 éve - és azóta se kezdtem újra. Akaraterö kérdése
2009. dec. 18. 22:52
2009. dec. 18. 22:53
6/15 A kérdező kommentje:
Nekem úgy sikerült hogy tudatosan egyre ritkábban vettem egyáltalán cigit. A másik meg hogy meguntam hogy napi 5x lejmolnak tőlem a csövesek, meg az ára se volt már baráti, meg a hidegben lefagyott a kezem. :D meg volt 1 stroke-om is 23 évesen valszeg e miatt.
7/15 anonim válasza:
Ne szívjál füvet! Szívjál inkább... :)
2009. dec. 19. 11:25
8/15 A kérdező kommentje:
9/15 anonim válasza:
Akaraterő + CHAMPIX gyógyszer.
Ez a kettő segített,pedig 20 évig szívtam a végén már napi 2,5 dobozzal sajnos:(:(:(
Most ott tartok,hogy 8 hónapja nem gyújtottam rá :D
2009. dec. 20. 16:31
10/15 anonim válasza:
Én 2009. március 18-án este 23.50-kor szívtam el az utolsó cigimet.Megvoltam fázva,fejem fájt,szóval nem jól voltam.Rágyújtottam,és elkezdtem szédülni,minden bajom volt.Akkor elnyomtam a cigit,és azt mondtam,soha többet.Ami volt nálam azt is oda adtam akkor rögtön a kollégáimnak.Mondhatom,hogy attól kezdve új életet kezdtem.Sportolok,odafigyelek magamra,sőt voltam egy teljes orvosi vizsgálaton,ahol minden eredményem jó lett.Undorodok a cigi szagától is,nem hiányzik egyáltalán.Sokkal jobb nélküle.16 évig szívtam,átlagba napi 10-12 szálat.Sokan azt mondják,azért nem hagyják abba,mert elhíznak.Valószínű én is elhíztam volna,ha nem figyelek magamra.Figyeltem,és egy deka plusz nincs rajtam.Kemény meló,de meg lehet csinálni,akarat kérdése.Egyébként nekem a meditáció sokat segített.Úgyhogy mindent bele,aki még nem hagyta abba,rajta.Ja!És egy csomó pénzt meg lehet spórolni!33 éves pasas.
2009. dec. 25. 10:37
Kapcsolódó kérdések: