Szerintetek ahol egy 3 tagú családban mind a 3 tag cigizik, . az gazdagnak mondható?
A szomszédban 3an cigiznek, és közben meg sajnáltatják magukat, hogy milyen drága minden...
Utolsó értesüléseim szerint 1 doboz cigi már 1000ft.
Ahol van 3000ft kidobni való naponta/hetente, az mondhatja hogy "jajj de szegény vagyok!"?
Ezt így nehéz egyértelműen kijelenteni.
Én is azt mondom, hogy akinek cigire futja, az nem szegény, mert aki szegény, annak még cigire sem futja. És mondom ezt én úgy, hogy mindketten dohányzunk a párommal.
Viszont ez mellett nem nélkülözünk, tehát azért szívjuk, mert jut erre is. Viszont ha más, alapvető dologra nem jutna, akkor a cigiről mondanánk le.
Viszont sajnos sok olyan ember van, aki inkább nem eszik vagy nincs télre tüzelője, de a cigi legyen meg. Nos, ők is szegények, csak annyira függők már, hogy nem látják az alapvető lehetőséget arra, hogy mennyit meg tudnának spórolni és mennyi mindenre jutna, ha nem dohányoznának.
Unalmas már ez a téma...
Akinek nincs pénze az nem fog 1000 forintos bolti cigit venni, inkább tölti. Így kijön egy doboz cigi ~450 körül. Ha házi dohányt vesz, még olcsóbb.
A dohányzás egy függőség szerinted pénzkidobás, szerinte létszükséglet mint a kenyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!