Jogosan kapta fel a vizet a párom? Részletek lent
Utolsó! Fogadjunk ,te soha nem voltál dohányos.....
Össze sem lehet hasonlítani a leveses dolgot a bagóval való leszokás "kényszerítésével"...
Kedves kérdező!
Azt már most el is felejtheted, hogy célba érsz bármilyen módszerrel a bagóról való leszokás tekintetében, amíg a vőlegényed ezt saját maga nem akarja...
Kérdheted, követelheted, választás elé állíthatod, fenyegetheted, elmondhatod az észérveket...teljesen mindegy. Semmi nem fog rá hatni. Csak az, amikor Ő maga akar megszabadulni a szenvedélyétől... Ha te bármilyen módon nyomást gyakorolsz rá, ő ezt mindig támadásnak fogja vélni...hagyj fel ezzel! Te szokj le..jól teszed. De őt hagyd békén. Amikor majd akar...úgyis le fog szokni. De az is lehet, hogy ez az idő soha nem fog eljönni....
Nálunk is ez a felállás, amikor összejöttünk, mindketten dohányoztunk. A menyasszonyom letette 3 éve a cigit, én meg nem. Azóta folyamatos a nyomásgyakorlás, bár hál'istennek egyre inkább csak felvetés szintjén. A válaszom folyamatosan ugyanaz. Ez most hogy merült fel ? :)
Én úgy vélem, hogy mikor megismerkedtünk, mindketten ezzel a szenvedéllyel éltünk. Így választottuk egymást. Hogy Ő abbahagyta, annak örülök. Nálam ez nem érett meg ilyen formában. Az én dolgom.
Mivel hiszem, hogy mindenki a saját dolgaiért felel, egyáltalán nem tartom jó ötletnek, hogy a másik megváltoztatásával kellene töltenie bárkinek is az időt. Azt elfogadom, ha esetleg Ő annyit változott, hogy már nem vagyok megfelelő partner számára, de azt semmiképp, hogy nekem kellene igazodnom, változnom, pusztán mert neki most így tetszik..
Tehát a lényeg, szerintem teljesen jogos volt az ellenállása, te is ellenkeznél, ha azt követelné tőled, hogy szokj vissza. Szerintem tanuld meg így szeretni, a változásod ellenére is, vagy hagyd el, ha ez a kérdés ennél fontosabb. De semmi esetre se hergeld se őt, se magadat ilyesmivel. :)
Jól látszik a válaszokból, hogy mennyire mocsokul önzőek a dohányosok!
Igenis, hogy az ember hozzon néha áldozatokat a szerelméért, a jegyesséért, a házastársáért. Nem arról van szó, hogy mindennem változzon meg, de ne legyen már annyira önző, hogy semennyit sem változik!
Akkor tényleg bunkóság volt, ha nem díjazta az erőfeszítéseidet.
Amúgy meg visszatérve az alapkérdéshez, ha valaki napi 1-2 dobozzal szív, az pl. alkoholfogyasztásra átkonvertálva már egy részeges embert jeletene. És akkor abban mindenki egyet ért, hogy csökkentenie kellene a piafogyasztását, még ha maga az illető nem is; na de akkor miért van az, hogy a cigi esetén annak ugranak neki, aki a párját akarja lebeszélni a bagózásról, és nem azt mondják neki, hogy valahogyan győzd meg, hogy szokjon le, hanem azt, hogy ne szóljon bele!
Remélem érthető volt, mégha egy kicsikét bonyolult körmondat volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!