Ha a kátrány a papírban van, akkor ha pipázok, vagy szivarkát szívok, nem kerül kátrány a szervezetembe?
egy hülyeség káros és káros között különbséget tenni, mi az, hogy valami kevésbé káros??? nem 20 év alatt öl meg, hanem 23??? jesszusom...
Ami káros az káros miért kellene megkülönböztetnie az államnak hogy mi mennyire az... a dohánytermék pedig dohánytermék csomagold akármibe...
Mi a kátrány?
A kátrány nincs jelen a dohányban, hanem a DOHÁNY ÉGÉSE során keletkezik. Definíciója szerint a kátrány a laboratóriumban meghatározott feltételek mellett, a szűrő felületre gyűjtött füst egy része.
Imberial Tobacco
No és most olvasom szintén az Imperial Tobacco Magyarország honlapján, hogy a kátrány nem egy meghatározott anyag a dohányfüstben, hanem maga az égéstermék a füst, kb 4000 alkotóeleme összesen...
úgy mérik mit írjanak a dobozra kátrány nikotin szénmonoxid, hogy egy géppel "elszívatják" a cigit, ez egyből képes lemérni mekkora mennyiségű szénmonoxid keletkezik, a füst áthalad egy szűrőn, ezen a szűrőn a füstös levegő teljesen megtisztul, és egy genyás nedves dzuva marad ott, mert a dohány víztartalma miatt, (víz is van benne és nikotin), ezután a vizet és a nikotint extrahálják(bármit is jelentsen) utána a maradék dzsuvát ami mondom kb 4000anyag keveréke lemérik és ez adja meg a kátrány mennyiségét...
tehát ne éljen benned olyan illúzió, hogy a papír adja a kátrányt, mivel maga a füst az amit kátránynak neveznek...
igen de a szivaroztásnak van egy eleganciát keltő varázsa, egy különös misztikus rituáléja, jah és egy minőségi szivar 8-10 órán keresztül ég, és lehetetlen az egészet elpöfékelni így aztán hatalmas pazarlás is, de mindenképpen státuszszimbólum egy 2perces cigivel szemben... nem tüdőzöd le a szivarfüstöt, bár egy zárt szobában ígyis úgyis passzív dohányzol közben, de haver házában szerencsére gondoltak erre a tervezők és igen jó a szellőztetése, csak és kizárólak születésnapon illetve újévkor pöfékelünk, és sohasem én fizetem, amúgy a legdrágább szivar amit eddig sikerült szívnom az egy Saint Luis Rey márkanevű szivar volt, azon belül a típusát nem tudom már, de 600$ ért vásárolták (jelenleg 132000ft)... persze nem mondom, hogy legyen mindenkinek osztrák ügyvéd gyerekkori barátja :)
Én személy szerint egy fillért nem adnék semmilyen dohánytermékért soha többet.. részegen van, hogy rámjön a füstölhetnék, de akkor is csak a füsttel való játszás, erre az esetre van elektromos cigim, hogy még véletlen se gyújtsak rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!