Valóban már hülyeség, hogy mindent kitalálnak, hogy káros? Pl a füst, forró levegő meg minden ilyesmi? A cigizés ellen megy mindenki?
Össze vitatkozott a két haverom, az egyik cigizik, a másik nem. Én sem. És a vita odaáig fajult, hogy kitértek arra, hogy mi minden káros a cigiben, hogy mérgezi magát.
Mert jót akar a haverom a másiknak, hogy szokjon le, mert nem akarja, hogy tönkre menjen.
És jött a "füstöt szívsz a tüdődbe, meg forró levegőt az aztán nagyon jót tesz a légcsöveknek, tüdőnek!" így védekezett a haverom: "jajj, füstöt? igen? Nehogy már! Tiltsák már be a tábortüzelést! Ás forró levegőt? Hahaha! A végén kiderül, hogy a szauna teszi tönkre az embert! Szánalmas!..."
Na ez egy részlet volt.
Most ez igaz? Amivel védekezett a haverom? És a forró levegő, füst tényleg karos?
Ilyen hülye megmagyarázást. :D
A dohányzás leginkább a kátrány miatt káros, de ott van ugye a nikotin és a füstben lévő további mérgező anyagok.
A szaunát sem szabad túlzásba vinni. Tény, hogy általában 50percet javasolnak, de ettől még nem lesz káros. (persze, ha nem h-v-ig, reggeltől estig bent ülsz, de akkor is a szíved teszi előbb gajra és nem a tüdőd) A másik a tábortűz. Megnézném én azt az embert, aki minden nap tábortűz mellett órákig szívja a füstöt. Én dohányzok, de tisztában vagyok vele, hogy nem egészséges és csak, mert szívom nem fogom idióta módjára védeni. Mindenki maga döntse el, hogy mit csinál.
Ha valaki meg akarj magyarázni,akkor meg is fogja,ha igaza van ha nincs. Persze hogy káros a forró füstöt a tüdőbe szívni.Végén még kiderül hogy cigizni egészséges :)
A tábortűz füstjéből egy olyan töménységű slukkot kéne kipróbálni,mint ami a cigiből jön,egy darabig lehet nem akarna rágyújtani :D
Én sem értem miért kell valamivel mindig megtéríteni a másikat. Önálló egyének vagyunk, döntse el mindenki mit akar.
Egyébként dohányzom. Három év után egy évre leszoktam. Nemrég újrakezdtem, mert hiányzott. Napi 4 szál a max, de sosem érzem, hogy büdös maradna a kezem kézmosás utána. Kint dohányzom a levegőn, soha nem a lakásban és a kabátomon sem érzem a füstöt. Szerintem inkább azok büdösek, akik bent szívják a szobában a ruhák között, napi két dobozzal és nem adnak az alapvető higiéniára. (tisztelet a kivételnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!